IMT

To je motor od TAFA 42 dosta je bolji od imt-ovog,mada je i skuplji.Do avgusta prosle godine je bila ista cena a onda su poskupeli sa simsonovim motor za oko 900e,ali je puno bolji provereno.

Zar nije kod svih IMT modela sa "trocifrenim imenom" isti konusno tanjirasti par.Moj tata je letos na jedan 577 stavio konusno tanjirasti par od 539, i nema nikakve razlike potpuno je isti broj zuba.
Nisu svuda isti konusno tanjirasti. Koliko je meni poznato postoje 6/36 6/37 i 11/38 konusno tanjirasti. To je za modele do 5136 dalje ne znam.

Poslednja izmena:
@Pottinger
Prije mjesec dana sam gledao uslove za IMT 539 i bilo je ovako:nov IMT 539 kod nas kosta oko 10000 evra tacnije 19600 KM,tu se smanjuje subvencija vlade u iznosu od 2500 evri ili 5000 KM,i jos se smanjuje 1500evri tj. 3000 KM koje daje ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske.Sto ce reci da je prije mjesec dana nov IMT 539 kostao 19600KM-8000 KM subvencija izadje 11600KM tj. 6000 evra.Takvi je cijena bila prije mjesec dana bas imam sliku u kompijuteru papira na kojem pise tako.

Jeste povoljnije nego kod vas,kad su pocele ove subvencije odmah na pocetku je bila jos jedna subvencija 1000 KM ili 500 evra i tada je na pocetku IMT 539 kosta 10600KM tj 5500 evra e sad tada je postajao neki drugi problem,jedan moj prijatelj je kupio odmah na pocetku traktor izasao 10600KM ali ti traktori na pocetku su bili loseg kvaliteta njegov je posle 70 radni sati bio kao da je odradio 7000 radni sati sav zamazan ulje pustalo na sve strane pa kad je bio redovni servis to je napravljeno i sad traktor ima oko 200 radni sati i jos pusta pomalo ulja.Bio sam kod njega kad su dolazili ljudi iz servisa i kaze majstor ove prve ture traktora sto su stigli nevalju nicemu svi su masni i pustaju ulje i kaze da je radio kod covjeka servis isto na novom IMT 539 i da je morao novi rezervar da se stavi jer je rezervoar na traktoru bio od plastike koja se od temperature istopila.Takvi su bili traktori na pocetku kostali 5500 evra ali kvalitet 0,sad kostaju 6000 evri ali kvalitet je sad znatno bolji od onog na pocetku uvoza traktora i ko je god kupio u zadnjih 5 mjeseci prezadovoljan je traktorom.

@Obrljan94
tacnije 19600 KM,tu se smanjuje subvencija vlade u iznosu od 2500 evri ili 5000 KM,i jos se smanjuje 1500evri tj. 3000 KM koje daje ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske

jesil ti siguran u ovo!
ako vlada daje 5000 km onda nemas pravo na onih 40%, to se odnosi samo na traktore IMT

@mladenmaso
Bas je i mene to interesovalo pa sam se raspitivao,naime prije mjesec dana kada sam ja pitao na IMT 539 su odbijali 5000KM od vlade a ne 40% + 3000KM od ministarstva poljoprivrede sto izadje na kraju kao da je odbijeno ukupno 40%,e sad cujem kao da nema vise te 3000KM nego umanjuju 40% od cijene al opet cijena izadje na isto oko 11600,s tim da na nekim mjestima ako uzimas traktor na kredit cijenu umanje za 36%.Uglavnom na bilo koji nacin IMT 539 izadje oko 11600KM.

Da kod Rakica umanje odmah 40%,posle nove godine su govorili kao da je kraj tim subvencijama ali aman da su ponovo nastavili po starom sto se tice cijene tj. da jos postoje te subvencije.

Da kod Rakica umanje odmah 40%,posle nove godine su govorili kao da je kraj tim subvencijama ali aman da su ponovo nastavili po starom sto se tice cijene tj. da jos postoje te subvencije.
ja sam bio kod rakica odbija odma 36 % al za one iz republike a posto sam iz federacije mogu samo dobit 20 % a razmisljam da nadjem kakav 539 da mu je otiso motor i nov kupim 3600 KM i opet radit s njim

gledao sam traktor imt 539 ima ga 5 god starosti vidim farbu po kablovima instalacije po gumenim crevima dal je fabricki tako aljkavo uradjeno il ga je farbao vlasnik za udaju...jer sam ga gledao za kupovinu

Moj 549 kao da je cjeli bio umocen u farbu... od instalacija crijeva za vodu, ventilator, sve sto god je moglo biti zarafbano i bilo je... Farba sa crijeva i instalacija otpadne poslije sama od sebe...

@Pottinger
Znaci i Rakic je poceo 36% da odbija,ja kad sam gledao u nekim radnjama su odbijali 36% a Rakic je 40% a znaci da je i on poceo po 36% da odbija,samo ne znam da li ako uzmes traktor za kes para odbija 40% ili isto 36% jer su mi u drugim radnjama rekli ako se uzima i odmah isplacuje odbija se 40% cijene a ako je kredit onda 36%.

Ovo je tacno 100%,u Republici Srpskoj cena 539 je 6000 eura,a Rakovica 7100 eura.Malo je falilo da i ja uzmem Rakovicu tamo,posto mi je celokupna rodbina u Bosni,pa sam mislio pazariti novu Rajku,ali sam odustao,uzecu neki polovan veci IMT.Kriza oskudacija.

---------- Poruka napisana u 01:17 ---------- Prethodna poruka je at 01:10 ----------

Malo neobični IMT modeli

Snimak uradjen 1995 godine.Tad smo u doba sankcija proizvodili 5265 i sve ove modele,a sad nemozemo ni 539 da sklopimo.
4-brazni obrtac na snimku je Lemindov.

Nazad
Vrh