IMT

Da, šraf treba zavrnuti skroz da stegne platne, a te platne služe da se reguliše pritisak. Više platni znači da će se šraf manje moći uvrnuti u telo ventila i time je pritisak koji pumpa stvara manji. Manje platni znače da se šraf više može uvrnuti u telo ventila i time dobiti veći pritisak.

Koja je maksimalna brzina na 577...moj drugar kaze da je vozio jedan sto ide 60 km/h ja mislim da je to nesto budzeno da sedmica ne ide tolko.....pozdrav

To je interesantno!Samo to znači da je i jako oslabljen a 577 ima jaku mašinu i dok malo zaboravi eto loma u diferencijalu jer taj traktor je proizveden kao radni stroj a ne trkaći a i sigurnost u prometu je jako riskantna!

Nece on nista polomiti u diferencijalu, nista se ti ne sekiraj. I nije jako oslabljen jer 560 ima iste zupcanike za I i II brzinu kao i 577 samo sto su na 577 dodata IV i V brzina pa je usporen na diferencijalu. III brzina je na 560 brza nego na 577 posto mu je to transportna ali to nema veze sa pominjanim kvarovima.

Poslednja izmena:
Netreba mu mlazni pogon, razlika u odnosu konusnog i tanjurastog zupčanika od 560 je skoro 2X, u odnosu na onaj standardni od 577, tako da je onda i brzina skoro dva puta veća.

Nista posebno sto 577 ide 60km/h.Stavi se pumpa sa tamica 75-ce i to je to,nikakva tehnika.Posle je jos malo jaci i ide kao metak.Nema sta da zezne,to sam vec radio.Stavljao sam i na 560 i Rajku 60-ku pumpu od tamica 60 i posle 50-60km/h.Ko kaze da je slabiji i da ce da polomi radilicu i zezne motor taj nema pojma i nije probao ovaj zahvat.Mi teramo Landinu sa motorom od tamica 60 i njegovom pumpom vec 5 godina.Traktor ide 60,a u sumi je dosta jaci od standardne 65-ce.

Nista posebno sto 577 ide 60km/h.Stavi se pumpa sa tamica 75-ce i to je to,nikakva tehnika.Posle je jos malo jaci i ide kao metak.Nema sta da zezne,to sam vec radio.Stavljao sam i na 560 i Rajku 60-ku pumpu od tamica 60 i posle 50-60km/h.Ko kaze da je slabiji i da ce da polomi radilicu i zezne motor taj nema pojma i nije probao ovaj zahvat.Mi teramo Landinu sa motorom od tamica 60 i njegovom pumpom vec 5 godina.Traktor ide 60,a u sumi je dosta jaci od standardne 65-ce.

Dali se može staviti pumpa od tamića i na 577 sa roto pumpom visokog pritiska jer koliko sam ja vidio da su takvi motori svi sa linijskom PVP.
Dali je moguće preurediti prihvat za linijsku pumpu.

577 ide toliko samo kad joj ugradiš mlazni pogon....

Mico, ti ocigledno nisi procitao moj post. Stvarni je cela fora u konusno-tanjirastom paru. PVP moze da ostane standardna da ide tu do nekih 2200 o/min i opet ce ici realnih 50km/h sa diferencijalom od 560 i petostepenim menjacem.

Evo nadjoh neke snimke prve serije 577 sa kabinom odvojenom od menjaca koja je do sada najkvalitetnije odradjena:

Poslednja izmena:
Čekaj ako sam ja dobro razumeo, staviš konusno tanjirasti od 560 i sve ostalo ostane isto i 577 će ići brže? Jel ima nekih posledica za menjač?

Mirko ti mora da si mehaničar!!:haha:
Traktori koji idu brže od 40km/h imaju tri položaja redukcije spori,radni i transportni.A ja tebe pitam dali može netko da vuče dvije zmajevke pune pšenice 60 na sat sa 577 ili bolje rečeno dali bi stigao u silos čitav,dali znaš da je razlika u štelanju boš pumpi kod trakrtora i tamića tj. reglaža,ubrzica?
Ipak moramo priznati da je tako preuređen mjenjač i diferencijal znatno oslabljen a i za neko vrijeme ti se može dogoditi da se cijeli mjenjač razleti jer si time povećao broj obrtaja zupčanika a nizi uradio dodatno podmazivanje npr.spojničke.
Pozdrav i sretno!

Da se razumijemo, jer ocito ne znate LOGICKI razmisljati...

Dakle, standardan 577 je pri 2000 obrtaja motora u 1. brzini sporiji od standardnog 560 u prvoj brzini na 2000 obrtaja. Odavno se govori i svi zivi znaju da je "savrsena kombinacija" 560 s motorom od 577...

Iduca stvar je drugaciji diferencijal, da se kompanzira razlika u zadnjim tockovima (560 28", 577 30") znaci treba diferencijal malo usporiti na 577, jer ima vece tockove.

Sad se opet pojavljuje problem sto je 577 sporiji, pa su mu ugradili 5-brzinski mjenjac, i na taj nacin dobili malo brzi traktor s puno boljim izborom brzina i za rad i za transport. Za one koji ne znaju 577 ima i spore i radne i transportne brzine iako nema grupe na mjenjacu...

Dakle, kad se na 577 stavi konusno tanjurasti par, u prve tri brzine se dobije ista putna brzina kao da na 560 stavimo nazad tockove 30", a 577 ima jos 4. i 5. brzinu. Ja garantiram da je takav traktor nekom i upotrebljiv ako ore s dvije brazde...

Diferencijal kao takav, ako dura na 560 s motorom s44, desetcima godina bez kvara i to u svim teskim poslovima (ne stavlja se veci motor na traktor koji prska i sije), onda nema problema ni s ovom kombinacijom i ne treba nikakvo dodatno podmazivanje nicega.

Da nije sigurno voziti traktor bez ovjesa naprijed, i bez kocnica donekle dobrih 60km/h tu se slazemo 100%. No taj 577 vuce dvije zmajevke na silos samo tako, ja garantiram. samo treba dobar dasa koji ce ga se usuditi terati 4. i 5. brzinom s tolikim teretom, jednom kad krene, problem je stati, ali uz malo paznje, ne bi trebalo biti problema.

Pumpu s tamica ostavljati na traktoru koji radi u njivi je cista glupost i ljenost "majstora" koji tvrdi da "to tako moze"... PVP za cestovnu upotrebu i PVP za upotrebu u radnim strojevima imaju drugacije regulatore i "cestovna" (ne znam strucan naziv, izvinite) je u poljoprivredi neupotrebljiva... Traktor dobije na brzini, jer se motor s "cestovnom" pumpom vrti na vise obrtaja pri max gasu, ali ne odrzava zadane obrtaje. nece motoru nista biti ako ostane PVP od kamiona na traktoru, samo ce soferu pojesti zivaca i zivaca na uvratinama (ko je radi os ovakvim traktorom znat ce o cemu pricam)

Jedno pitanje za poznavaoce imt sa spoljnom hidraulikom-da li 577 moze da nosi osmorednu majevicu-do sada je nosila mtz82 i mora 10 manjih tegova napred.

Nazad
Vrh