Da se razumijemo, jer ocito ne znate LOGICKI razmisljati...
Dakle, standardan 577 je pri 2000 obrtaja motora u 1. brzini sporiji od standardnog 560 u prvoj brzini na 2000 obrtaja. Odavno se govori i svi zivi znaju da je "savrsena kombinacija" 560 s motorom od 577...
Iduca stvar je drugaciji diferencijal, da se kompanzira razlika u zadnjim tockovima (560 28", 577 30") znaci treba diferencijal malo usporiti na 577, jer ima vece tockove.
Sad se opet pojavljuje problem sto je 577 sporiji, pa su mu ugradili 5-brzinski mjenjac, i na taj nacin dobili malo brzi traktor s puno boljim izborom brzina i za rad i za transport. Za one koji ne znaju 577 ima i spore i radne i transportne brzine iako nema grupe na mjenjacu...
Dakle, kad se na 577 stavi konusno tanjurasti par, u prve tri brzine se dobije ista putna brzina kao da na 560 stavimo nazad tockove 30", a 577 ima jos 4. i 5. brzinu. Ja garantiram da je takav traktor nekom i upotrebljiv ako ore s dvije brazde...
Diferencijal kao takav, ako dura na 560 s motorom s44, desetcima godina bez kvara i to u svim teskim poslovima (ne stavlja se veci motor na traktor koji prska i sije), onda nema problema ni s ovom kombinacijom i ne treba nikakvo dodatno podmazivanje nicega.
Da nije sigurno voziti traktor bez ovjesa naprijed, i bez kocnica donekle dobrih 60km/h tu se slazemo 100%. No taj 577 vuce dvije zmajevke na silos samo tako, ja garantiram. samo treba dobar dasa koji ce ga se usuditi terati 4. i 5. brzinom s tolikim teretom, jednom kad krene, problem je stati, ali uz malo paznje, ne bi trebalo biti problema.
Pumpu s tamica ostavljati na traktoru koji radi u njivi je cista glupost i ljenost "majstora" koji tvrdi da "to tako moze"... PVP za cestovnu upotrebu i PVP za upotrebu u radnim strojevima imaju drugacije regulatore i "cestovna" (ne znam strucan naziv, izvinite) je u poljoprivredi neupotrebljiva... Traktor dobije na brzini, jer se motor s "cestovnom" pumpom vrti na vise obrtaja pri max gasu, ali ne odrzava zadane obrtaje. nece motoru nista biti ako ostane PVP od kamiona na traktoru, samo ce soferu pojesti zivaca i zivaca na uvratinama (ko je radi os ovakvim traktorom znat ce o cemu pricam)