IMT

Hvala.trebo bi ga ocistit nesto mi tesko volan ide a cjeli prednji trap prepiksiran.i nova osovina na klipu..samo da nije pumpa riknila

Jer ima jos ko kakvu ideju sta da jos probam napravit prije nego skinem pumpu(volan na mjestu jako tesko ide,kad motam ljevo moram s obje ruke i to jedva.a desno ide s jednom isto malo teze)

Jer ima jos ko kakvu ideju sta da jos probam napravit prije nego skinem pumpu(volan na mjestu jako tesko ide,kad motam ljevo moram s obje ruke i to jedva.a desno ide s jednom isto malo teze)
Jel` ti odjednom počeo da ide teško? Ako ide isto teško kao kada je ugašen traktor, onda ti neradi pumpa! Skini pumpu i pogledaj da nije "cvikovao" kajlu na zupčaniku (ovo se meni desilo).

Da ti nemas stari tip sa servo volanom samo s novom limarijom? Je li cilindar volana poprijeko na prednjem trapu ili je s desne strane traktora uzduzno postavljen? Ako je prvi slucaj onda pregledaj najprije pumpu, a ako je drugi slucaj, radi se o servo volanu koji inace zna praviti probleme i ventil u cilindru treba ici na dostelavanje lufta. Na njima je obicno problem da u jednu stranu teze skrecu a u drugu znaju poceti skretati sami od sebe ako se dulje vremena izbjegava popravak teskog volana...

Sve je moguce, ali ja sam 90% siguran da je pumpa slaba... Lakse mu je u desno skretati, jer se cilindar izvlaci i treba krug volana vise da bi skrenuo od punog lijeog u puni desni. Kad se cilindar uvlaci, treba manje ulja, jer klipnjaca unutra zauzima prostor i teze je pumpi terati toliki pritisak.

Pumpa 100%.Imao sam istu situaciju kod sebe.Radi lepo i odjednom počne da glavi volan toliko da ne može da se mrdne rukama.

A na mom 549 dv orbitol, se od pre 5 godina volan okrece previse lako.Kad je kupljen normalno je radio,imam i na rakovici hidro volan pa znam kako treba da radi,i samo se od jednom nesto promenilo. Ja i cale rasklapali filter za ulje i cistili,pa sam namestao onaj prsten da legne na dovodnu rupu,i nista.Kad je upaljen traktor zavrtis volan za 1 krug prstom i on se okrene jos pola kruga sam,a otkad sam mu nakacio i onu kruskicu na volan sve se sam okrece da dodje kruskica u donji polozaj :haha:

Zemljače remontuj orbitol, to će ti najbolje uraditi Boban u Loznici na Gučkom putu...

Znam gde je taj servis...Mislio sam da je on zabatalio sa poslom,a imam i neke 2 manje hidraulicne dizalice,pa bi valjalo i njih da remontujem.

meni se bio raštelovao onaj ventil na pumpi
kvar od 5 min posla ali ja nisam znao pa lomio glavu neka ti to neko pogleda
ima unutra jedan šraf koji se odvije pa je manji pritisak pumpe treba da bude zategnut
pisali smo o tome

evo našao sam

images

DSC02002_1.jpg

Nazad
Vrh