IMT

Pa ovaj čika radi kao kovač, varilac i na strugu već 50 godina pa mi je tako rekao...popravlja mašine celom selu, njegov otac je isto to radio 60 godina.

Da se razumijemo... postoje majstori koji godinama nesto rade ili kao u tvom slucaju generacijama, ali se drze jednog te istog i neke stvari ne mogu znati... Svadjali smo se s profesorima u srednjoj skoli u vezi kondenzatora od 1 Farada sto su oni tvrdili da ne postoji, da su to ogromne dimenzije ovo ono i kolega donese sutradan u skolu kondenzator od 2 farada... Profesori svoje struke, diplomirani inzinjeri, pa ne znaju...

Tako i majstori, neki ima iskustva jer je pokusavao sve i svasta, al nekad i on nesto odnese "majstoru" Eto, koljevka je bila kod jednog lika koji radio kao varilac, pa je povario s pitaj boga cime, lijepo stopilo, izgleda ko original da je tako bilo, al njegov var je pukao tocno po mjestu dodira vara i lijeva koljevke na sto je on krivicu svalio na los Odlijevak.

Drugi majstor je povario bez pojacanja i poslije dosta vremena je njegov var pukao tocno po sredini, ostao je i s jedne i s druge strane zaljepljen za odlijevak. sad sam opet njemu nosio, uzeo mi opet dobru paru, al je napravio (nadam se) i dobar posao i nema sad kud vise da se klima...

mityoo

J
esi mozda mislio na ovakve elektrode?
audv7r.jpg

Na brdovitom terenu isturene poteznice su problematične (mislim na slučaj kačanja jednoosovinke) jer hoće da diže prednji kraj traktora kada se ide uzbrdo. Inače jesu zgodne za okretanje, kod zeta na MF 240 je bila takva i traktor je mogao da se zakrene za stvarno veliki ugao ("gotovo" prav uga :) ) u odnosu na prikolicu ali je morao da skine tu poteznicu i montira automatsku od IMT 539 (uz neke dorade) jer mu se dizao prednji kraj traktora.

Nazad
Vrh