IMT

Imam rupe na felnama ali stvarno nisam gledao dali i kako pasuje.Otprilike odokativno je tu negde.Iako bude trebalo malo prepravke nije problem.Ovih dana čišćenje i farbanje,a na proleće napasivanje.

@Malaksalo hvala za iskren odgovor.
Juce sam pricao sa tecom koji je mehanicar i ja mu rekao za to kaze sve je u redu samo da mu objasnim kako moze manje da trosi motor 577 od 560,znaci ipak mora malo vise da trosi.

imao sam takav traktor i mogu vam reći da u težim poslovima troši manje od 560 dok u vozikanju i laganim poslovima potroši više,
razlika u potrošnji u težim poslovima je i dobijena tako što sa jačim motorom uradi više sa u istom vremenskom periodu
PS
Bubu me je preduhitrio :ppozdrav:

Ne mora. S motor je manji potrosac od M motora. Primer: Imt 558,po mnogima najbolji imt-ov orac ali nije,motor m-34,prvom brzom,gas do panja,(efektivno ~2200 od ~2400 obrtaja)gume 16.9/28, 2x14coli imt757.20plug,u tipu zemljista kao sto je nase trosi od 13-15lit sigurno! Mozda i malo vise. Dok sa istim plugom ista dubina isti zahvat ista brzina pa cak i brzi imt588 sa s-44 motorom trosi +-10lit. E sad kombinacija s motor na 558 ili 560 ne moze trositi nikako vise jer ima dobru brzinu kao i 588 ali sa s motorom puno lakse vuce 757.20 i nema tolike ili cak uopste te razlike u obrtajima kao kod m motora. Takoreci s se ne muci kao m motor. Uf a mene ste svi preduhitrili

Poslednja izmena:
Koliko znam planetarni reduktori su isti na svim IMT traktorima sa IMT menjacem ali su posle odredjenog vremenskog perioda poceli ugradjivati planetar sa 5 zupcanika na modele 5100-5136.

Samo da se nadovezem da se ne mora mjenjati ni koljevka, vidio na svoje oci 560 na koji je ugradjem motor iz TAM-a 80 i tamo gdje koljevka nije dodirivala motor na rupama, je precizno izmjeren razmak i po tom razmaku su izglodane podloske i ubacene tako da se ne mora mjenjati i koljevka. Covjek je kupio motor od jednog svercera i ovaj mu odmah nudio i koljevku od 577, samo nek donese svoju staru i nesto malo nadoplati i to je to. Ali ovaj je zivio podaleko od tog svercera i nije mu se dalo vozikati i kad je vidio da se moze pripasati jedno s drugim, samo je ubacio te podloske gdje je trebalo i traktor vec godinama radi tako. 757.20 vuce koliko god hoce duboko...

Zemlju imaju takvu da ja sa SKIP-om na pojedinim mjestima nisam mogao kopati dublje od 20cm kad sam im kopao kanal za odvodnju koliko je tvrda i zbijena. Kad sam ga pitao kako oni oru tu njivu covjek mi pokazao traktor i ispricao mi cijelu pricu...

Azdaja od traktora i kaze da ga ne da ni za brdo karamela.

Planetarni smo menjali 2004 a novog smo pronasli u nekoj prodavnici u NS-u (Petrovaradinu) i kada smo prodavcu rekli kako su nam svuda "nudili" planetarca sa 3 zupcanika on se nasmejao i otvorio neku debelu knjigu i pokazao nam sta sleduje taj traktor sa trobrzinskim menjacem. A to je planetarni sa 5 zupcanika tj od 51xx. Tako da jesu trpali sta su stigli ali je nekolicina cini mi se ipak razmisljala u toj fabrici. Nazalost verovatno nisu mogli doci do izrazaja od ostatka sljama koji je gledao da pokrade firmu i da razmislja po principu ja,ja i samo ja. Sto smo i doziveli da cujemo od imt-ovog servisera. Covek je sam rekao ma boli me k.rac za firmu,dali su mi stan,malo sam se "snasao" u nedostatku plata,jos malo pa cu u penziju i boli me dal ce se zatvoriti,prodati,premestiti ili sl. Na to ga moja mama pita, a jel imate vi dece? Nista vise nije progovorio...

Ne znam da moze kolevka od 560 na s44 ali ako je neko radio tako onda ok.Ja sam menjao moj motor i kolevku i dobio motor s44 i kolevku od 577 na jednom odpadu traktora.Sada jos kada bi mu stavio prednju vocu to bi bio posao.

Nisam siguran da li moze jer ne znam da li pase prednja dekla razvoda od 577 na zadnju deklu od Tama 80 ali i ako ne pase sve se to da napraviti na glodalici.

Fotke polugica hidraulika 51xx ce biti ovih dana kad ih pronadjem u garazi.

Nazad
Vrh