IMT

Prije par godina sam pitao u nekoj trgovini u Beogradu (ul.Svetog Save) i tad je bila 24 000 din.Kod nas u Bijeljini ima samo od Tafea ,prosle godine bila 250km, a ove 400km. Farovi ne idu uz haubu, one plasticne novijeg tipa (21 oktobar) sam vidio u Badovincima,1 700 din komad.

Te farove mozes naci na najlon pijaci u Novom Sadu po 1400 dinara komad ali je pitanje da li ti se isplati zarad male ustede praviti toliki put.

Hvala na odgovorima. Malo je bezobrazno to, hauba bez farova , verovatno i bez maske.

Veoma brzo bi se vratio kući sa tim parama i častio celu ulicu što ga nisi kupio.Taj traktor prodje i nalazi se kod Ćorića u Bašaidu.Curi na sredini(motorno ulje),curi nazad (hidraulično ulje) na veliko i sav je mastan na prednjem semeringu radilice.Jako je lep na oko dok se ne zavučeš pod njega ili u njega.

A gde je on u Basaidu? Trebalo bi da idem tamo poslom ovih dana pa da svratim da pogledam kad sam tamo...

560=perkins M motor sa pretkomorom(komora u glavi). 565=perkins DM motor sa direktnim ubrizgavanjem(komora u klipu). Brzinsko i sturo objasnjenje.

Klipnjace nisu iste? Mislim da mora i rotaciona pumpa ili da se doradi prema motoru ili cak zameni... To nisam siguran. Ni cevi visokog pritiska nisu iste.

Kod oba tipa motora je pumpa rotaciona samo se razlikuje količina goriva koju pumpa daje, i pritisak na diznama.

To bošista našteluje, smanji ili poveća količinu goriva.Mislim ali nisam siguran da su pumpe konstukciono iste, jedino što u većini slučajeva na starijim motorima M34(Rakovica 60) na pumpi piše CAV a na DM34 su uglavnom IPM.

Nazad
Vrh