IMT

Koja je svrha prepravljati 560 u 565?
M34 je izdržljiviji, dugotrajniji i žilaviji motor od DM34. Premali je dobitak na snazi da bi ta investicija bila opravdana.

Pocerina kolko imaš račun da se upuštaš u te prepravke, jes da bi dobio na snazi ali ta investicija hoće dosta da izađe, klipovi, klipnjače, glava, dizne, karike, dihtunzi, pumpa vp,pa onda bi morao i blok da hilznuješ pošto sve to radiš, i jbg ode hiljadarka.

menjač i diferencijal ne može imati isti jer 577 ima 5 brzina,kućište menjača je isto kao i poluosovine i bočni reduktori
koliko ja znam da ni jedan 560 s tim motorom nije imao problema ni u menjaču ni u diferencijalu,čak bi mogao dodati da su savršen spoj

560 s s44 motorom je sila od traktora. o oranju mu nema premca, preporodjen stroj.
A prepravka u DM se isplati samo kad radis generalku i recimo moras kupovati novu glavu jer je stara npr pukla iz nekog razloga.

Tako i ja imam neku soluciju kupiti 539 s puknutom glavom za male pare, glava i klipovi bi u njega isli od DM motora i onda bi se takva prepravka isplatila.

Danas od kolege Minđušara kupio prednje tegove za 539.Verujem da mu sada ciklon i sejalica neće praviti probleme.

Ja poznajem dva doktora u okolini sto su radili slicna presadjivanja.Jedan je ugradio u 539 motor od 549, a u 558 je ugradio motor od tamica 70Hp,po meni mnogo dobre kombinacije.A drugi je ugradio u 533 motor od 577...Nisam video jos taj traktor,ali sam slusao od ljudi da nosi frezu 2 metra bez problema.Samo me interesuje do kad ce menjac i diferencijal da mu izdrzi,ipak je to prejako za tu konstrukciju,a ovo mu je treca godina.

Pozdrav svim clanovima foruma.Nov sam na forumu i zanima me kakva je buka u kabini imt 560 stari tip sa orasje kabinom.Da li je tiša od imt-ove novijeg tipa.
Hvala! :)

rh02f5.jpg

Jer pasu tegovi, ja sam hteo isto da kupim ali moje felne su novije generacije i nemaju rupe za te tegove

Tih tegova se kod nas moze naci po otpadima (po dvije polutke u svaki tocak) a cesce se da naci od zmaja, utezi iz komada koji idu izvana na felge. ja kupio za kombajn na kilu i bio je jos 2-3 komada na hrpi...

Zar nemaju sve felge 4 rupe za montiranje utega? Ja mislim da i ove najnovije imaju. Miroslave, posalji neku sliku prednjeg tocka, bas me zanima kako izgleda.

@miroslav k
Kod mene na 533 su tegovi od Ursusa 335.Odlicna stvar,sejem soju sa sestorednom OLT sejalicom bez problema.

@Bobo
za pocetak mozes ovde pogledati da nema uopste rupa

nvygo.jpg

---------- Poruka napisana u 01:24 ---------- Prethodna poruka je at 01:21 ----------

Pa ovi tegovi su u prednosti jer ne trpi toliko prednji trap i rukavci i lakse se okrece volan, jedina mana je kad probusis gumu pa moras da ih skidas, i lezajevi tocka vise trpe.

Ja imam 560(stari tip) i u njem motor s44.Zadovoljan sam ma sa tom kombinacijom.Od prepravki jedino mora da se uzme kolevka od 577 sve ostalo pase.Majstor koji mi je radio kaze da bi menjac i deferencijal od 560 3 brzine mogli da izdrze i motor s46.

Nazad
Vrh