IMT

Ja taman krenuo da napišem, 5100 ima čak 5470kg.

Masa govori sve i za taj novac vredi na kilo da se proda u staro gvozdje a kamoli kad se sredi i dovede u iole upotrebljivo stanje.
Taj traktor uz minimalno odrzavanje ce da se isplati vrlo brzo i zaradi vise nego ove nesminkane plastikanerske krsine koje su rupa bez dna i koje se u nasim uslovima vrlo tesko pokrivaju a kamoli da se sa njima i neki profit ostvari.

---------- Poruka napisana u 23:31 ---------- Prethodna poruka je at 23:28 ----------

Nije mi jasan taj prodavac koji postavi mracnu sliku na kojoj se zapravo nista i ne vidi i tu cenu od 100 evra.Iz principa takve oglase ne zelim ni da gledam a kamoli da zovem nekoga ko me odmah asocira na prevaranta.
Takodje automobile koje u oglasima ispolivaju sa vodom da bi se sijali i tako mokre ih fotografisu uopste ne gledam.

ja sam skoro merio moj 5106,na točkovima je imao tegove a prednji su bili sinuti,goriva nije bilo nešto mnogo do 50l ...
merio je 5550 kg,a čuo sam da 5100 bez svih tegova vaga oko 5t

Pet tona cistog gvozdja je ipak pet tona , to mora da valja.
Grešiš... može uopšte da ne valja.... A 5000kg gvožđa, ako i dobiješ 15 din/kg, u šta sumnjam, to je samo 75000 din ili cirka 750 evra..... A traktor može da bude toliki krš da treba u njega uložiti 2-3hiljadarke dok sve poopravljaš i opet nigde nisi.... Ne kažem, može da vredi kupit iza te pare, samo treba videti šta mu fali....

ja sam skoro merio moj 5106,na točkovima je imao tegove a prednji su bili sinuti,goriva nije bilo nešto mnogo do 50l ...
merio je 5550 kg,a čuo sam da 5100 bez svih tegova vaga oko 5t

POdatak sam našao na konedata

http://www.konedata.net/Traktorit/IMT5100.htm

pa ne mogu komentarisati tačnost, ako si vagao svoj onda je to tačan podatak.

Grešiš... može uopšte da ne valja.... A 5000kg gvožđa, ako i dobiješ 15 din/kg, u šta sumnjam, to je samo 75000 din ili cirka 750 evra..... A traktor može da bude toliki krš da treba u njega uložiti 2-3hiljadarke dok sve poopravljaš i opet nigde nisi.... Ne kažem, može da vredi kupit iza te pare, samo treba videti šta mu fali....

Naravno da takav traktor nikada niko ne bi ni prodao u staro gvoždje kad on kako god da okreneš vrijedi više od 750E bar u dijelovima. Da lično imam 5100 mislim da je 2000E ulaganja u izvor rezervnih dijelova sasvim opravdano. Kako je napisano, taj traktor nije bio rashodovan već je kako-tako radio tako da bi mnogo dijelova bilo iskoristivo - motor se može remontovati i držati spreman i konzerviran negdje na suvom, drugi dijelovi takodje, posebno što svi dijelovi pašu i na 5106.

Evo da dodam nesto...samo gume za taj traktor su blize 2000 eura,pa vi vidite...a kostao toliko ceo,znaci vec duplo.

Daj neke slike da vidimo. Slazem se sa tobom NA, s obzirom da je traktor u voznom stanju on predstavlja odličnu bazu za remont - kad se takva mašina udesi "kao sebi" ima da traje i radi godinama.

Jedan moj rodjak je kupio prosle godine u Asanji na licitaciji IMT 5136 za 2.500 evra.Zamenuo lamelu i jos neke sitnice i sa njom je radio bez problema.

Siniša jel to Kreše Dulića traktor liči mi na njegovog a i na njegovu šupu?
Nije. To je traktor mojih striceva i malcak je bolji od Kresinog. Samo sto momak koji je slikao nije mislio da ce biti tako losa slika inace bi ga poterali napolje. A zasto je samo jednu sliku opalio i zasto je stavio cenu 100e to samo on zna.... Elem,traktor je dobio nov motor iz fabrike negde 2005-6... Ne secam se tacno. Sve 4 gume u vrlo dobrom stanju,menjac,diferencijal,pumpa hidraulike,zupcasta pumpa za spoljnu hidrauliku.... Sve je u veoma dobrom stanju a prodaje se jer je dobio mladu zamenu. Mada ako se i ne proda ostace. Oni ne beze od njega.

Nazad
Vrh