IMT

plug drži dobro,dešavalo se da zaboravim da spustim kad ugasim pa ostane podignut i 15-tinu minuta
kad podiže plug na leru osećalo je se malo cupkanje

Hm... E vidiš to mi je sumnjivo,pri radu kada dodaš gas tebi plug počinje da spušta iz razloga što klipna pumpa ostane bez ulja,a kako onda kad ugasiš traktor pa i onda pumpa ostane bez ulja a plug se nespušta.

Pozdrav svima novi sam clan pa evo posto imam IMT 542 i 5106 nadam se da cu malo uspeti pomoci kolegama koji imaju probleme sa istim traktorima za 542 to sto je lupilo moze biti kandza od blokade ako je orano pod blokadom jer i meni se to jednom desilo pri stiskanju blokade da je lupilo i pokidalo kandzu a za 5106 je u pitanju filter od uljane pumpe je zacepljen ili mu fali ulja,a ulja treba da bude od 60-75l.Jeste da su kolege vec sugerisale na filter nadam se da nece zameriti na mojem ponavljanju!

@Bubu Nemislim na regulacioni ventil(razvodnik) nego na sigurnosni.Moja teorija je sledeća; kada traktor radi na leru on polako podiže plug,a kad se doda gas usled povećanug protoka ulja samim tim i povećanog pritiska sigurnosni ventil (koji je pretpostavljam oslabio) propušta ulje iz sistema pa samim tim i ulje koje se nalazi u cilindrima podizačima koji su opterećeni težinom pluga..Kod teorije "začepljen filter" ako hidraulika podigne plug na od prilike pola i ti dodaš gas i klipna pumpa ostane bez ulja hidraulika bi trabalo da prestane da podiže a nikako da počne da spušta.Moje pitanje je sledaće ;kuda odlazi ulje iz podiznih cilindara? Sve ovo je uz pretpostavku da je klipna pumpa odnosno regulacioni ventil (razvodnik) ispravan.E sad u ovu moju teoriju nisam baš ni ja 100% siguran:haha: nekako mi se teorija "začepljen filter" više sviđa i više mi je verovatna zato što je MONTOYA rekao da mu plug cupka kad podiže što je karakteristika začepljenog filtera a i @tesla je rekao da je imao taj slučaj na 577 i nema razloga da govori neistinu.Ne mogu sad da sklopim sve kockice u glavi al kad ih sklopim.....

Može biti filter a i nemora ja svog kad sam čistio špene bilo bog zna čega nije bilo mulja .
Ali razlike nije bilo kad sam ga očistio...

Da malo pojasnim, moj filter tada nije bio "zaprljan", nego je ceo igličasti ležaj u opiljcima bio oblepljen na filteru, pa skoro i nije bilo protoka kroz njega. Tako sam i provalio da mi se igličasti raspao. Čišćenjem filtera (i naravno zamenom ležaja) hidraulika je radaila kako treba.
Kada smo kod ove teme oko filtera hidraulike, da li vam se dešavalo da prilikom kipovanja prikolica, prvu iskipuje relativno brzo i drugu do polovine, zatim uspori?
Ovo se dešava zato što je filter hidraulike kod IMT-a postavljen ispod samog gornjeg nivoa ulja, i kada nivo ulja padne do filtera, pomoćna pumpa počinje da vuče "falš" vazduh, jer je vazduh mnogo ređi od ulja i ulazi kroz filter više nego ulje, koje tada curi u filter samo, bez podpritiska, samim tim u mnogo manjoj količini.
Ja sam ovaj problem rešio nadogradnjom lima oko filtera zatvorenog od gore, tako da sada ulje u filter dolazi samo od dole (negde u nivou donjeg dela filtera). Ovako 577 podigne moju kamionsku prikolicu na kipovanju unazad skoro skroz do kraja, a u klip ulazi oko 25L ulja.

Poslednja izmena:
Cuo sam se neki dan sa njim telefonom,mogao sam ga pitati,skroz zaboravio:sjasi:

Inace problem sa sporim podizanjem je odavno.Hvala na savetima,moram to polako ove zime resiti:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 01:46 ---------- Prethodna poruka je at 01:44 ----------

Jedno pitanje,jel ima neko ovakva krila od ove stare kabine za ferdzu.Trebala bi mi obadva ::novac::
jjqlxv.jpg

Mirko da li ovakvi mogu da zavrse posao?

http://www.polovniautomobili.com/oglas1655190/imt_539/

Vidi kako je ovaj iskrojio malo lima i gotova stvar

Danas sam očistio filter i baš je bio prljav da ga je pumpa čisto malo usrknula,
najviše je bilo mesinganih opiljaka verovatno od kočnica...
sad brže diže i ne cupka pri dizanju
Mene je baš poteralo sa hidraulikom...juče dok sam tovario stajnjak za zadnjim utovarivačom (na poluge) primetio sam da lošije diže punu kašiku,
prva i nekako a drugu prikolicu sam jedva utovario do pola,od pola počeo normalno da radi...

@razarach,video sam ta krila u oglasima,ali ona su za orasje kabinu,pa nemaju ojacanja na sebi i srafljenje na trubu.

Kolega Montoja mesingani spon ti je najverovatnije od planetarnog reduktora,a on se najcesce ostecuje i kruni pri oranju u 5 sporoj!

Nešto mi se čuje na traktoru IMT 539 kako čuka, zvuk dolazi negde ispod lule za vazduh, kao na Dajcu kamionu kad pukne na glavi dihtung ili nešto..ko je bio u vojsci zna sigurno taj zvuk :) da li znate šta to može biti i kako da proverim?

Evo video na kojem se više nego jasno čuje...

Nazad
Vrh