IMT

lično sam video imt 560 sa motorom od tamića od 80ks
orao je njivu do moje sa plugom imt 757 čovek je bio iz susednog ban.novog. sela
rekao mi je da je bilo prepakivanja kartera od prethodnog motora i još neke sitnice ne sećam se.
znam da je orao neverovatno brzo za jedan 560 a dima nigde ja sam orao sa novim mtz82.1
sa vogelom l950 3s i verujte da se ruja zamalo postideo imt-a
jedino je prednja vuča na rusu bila prednost.
Kloki dali znas mozda kako se zove taj covek...mozda bih mogao jos neku informaciju da izvucem ako ga poznajem.pozdarv

ne znam ne poznajem ga lično samo sam ga tada sreo pre jedno 5-6god
radio je parcelu na novoseljanskom putu prema pančevu
mislim da je bio bostan na njivi

Evo danas baš se interesirao za imt prvu utovarivač i kod nas cijena iziđe s utezima 6000 eura .
Zanimljivo koliko je ovdje U srbiji jel zna ko.

Pozz. svima! Igore, ako ti treba neki savet ili pomoc oko tamicevih motora i ubacivanja obrati se na pravu adresu! Odlicna kombinacija je ubacivanje S44 motora u imt560. ja sam ih odradio 30-ak.

Pozdrav komso!

Ako ti nije mrsko, napisi koju rec,
sta se sve menja oko tamicevog motora.
Pisao sam ranije da sam bio sa covekom i rece da je menjao samo kolevku?
Cuo sam da se menja i karter.

Poznam covjeka koji je na 560 stavljao motor od tam-a 80.. Treba se naci traktorski karter i izmedju koljevke i kartera se treba na dva mjesta podbaciti probuseni komad plocevine kroz koji ce proci saraf koji spaja karter i koljevku. Naravno, ako imate i koljevku od 577, tim bolje, ali ne mora se mjenajti drugo nista. tako je barem meni receno, da sve drugo pase. Pumpu treba zatvoriti na "traktorske okretaje" i regulator bi trebalo staviti "traktorski"...

usisna grana zbog filtera, limeni poklopac ventila ne mora ali prednji poklopac za sipanje ulja mora....uostalom cekacemo PREDATOR87 da se smiluje i da nam kaze

Oticicu malo u off ali korisni off. Vecina ljudi misli da jak antifriz skodi sistemu hladjenja,ali ne skodi! Stari antifriz u sistemu je 5 puta gori jer pocinje vremenom da gubi nesto u njemu(ne mogu tacno da se setim naziva,a ne bih da budem gugl pametnjakovic) i onda pocinje da nagriza sve sto je gumeno! Creva vode semering pumpe za vodu.... E u tom je poenta. Menjati antifriz po preporuci proizvodjaca,jacinu odrediti po zelji i nema problema da ne kazem nema zime!

Oticicu malo u off ali korisni off. Vecina ljudi misli da jak antifriz skodi sistemu hladjenja,ali ne skodi! Stari antifriz u sistemu je 5 puta gori jer pocinje vremenom da gubi nesto u njemu(ne mogu tacno da se setim naziva,a ne bih da budem gugl pametnjakovic) i onda pocinje da nagriza sve sto je gumeno! Creva vode semering pumpe za vodu.... E u tom je poenta. Menjati antifriz po preporuci proizvodjaca,jacinu odrediti po zelji i nema problema da ne kazem nema zime!

Aditiv koji sprečava i čuva od stvaranja korozije s godinama rada gubi svoju vrijednost tj. nestaje.

Da,ali mislim da ima neki naziv taj aditiv.... Etilen glikol.... E ne znam sad. Citao sam to u knjizi pre par godina a mrzi me sad da trazim knjigu,pa podatak.... Sve u svemu zamena na vreme i nema brige zbog jacine. Moze da bude zbog slabosti brige ali zbog jacine jok!

Nazad
Vrh