IMT

razarach nek te sluzi bar dok se otplati.Kakvi su prvi utisci o traktoru ?

Ovo prvi put čujem da se zove traktorski režim, a i u literaturi pod tim nazivom ne može da se nadje.Može samo da se nadje sve režimna i dvo režimna.

Ako na proleće ubacim motor imt 577 umesto imt 560 da li ću moći da orem 1 direktno?
Hoće li biti suviše brzo, pošto imam 3 brzine?
Sad orem 3 sporohodna,gume 16-9-28

Moces da ores 1 brza jer je ona sporija od 2 brze na 577 sa 5 brzina,ako moze ujak sa 57x (kao 577 samo 3 brzine menjac) moci ces i ti da ores bez problema.Sigurno si bar ugar isao 1 brza samo plice(zbog motora da ga ne gusi) i nije prebrzo.

Kod nas ko ima 577 sa 5 brzina,ore 1 direktno,2 moze samo ugar.Duboko ni vauuu.
Zato mislim da bi mi 1 bila suviše brza.

Nece biti previse(opet ja o ujacima do duse ovaj je pokojni iz Orolika(bas laka zemlja)) tamo je stalno orao sa kombinacijom kao tvoja 1 brza,a pre toga je imao uzane gume pa je onda morao 3 spora.
Drugi teca u Oroliku isto ima 565 za gume nisam siguran ali znam da je plug 14" i on ore 1 brza,znaci plugu nije previse da on nece lepo slagati nego je samo problem slab motor.

Na starom 589 je bio menjač 3 brzine ali nisam mogao nikada da orem prvom brzom već trećom sporom jer je prva bila prebrza a trećom sporom je išao isto kao 577 prvom brzom u oranju.

Orem sa Imt 560 i plugovima 756, prvom brzom.
I ravan i brdo.
Gume su 16-9-28.
Kako svi kukaju, kod nas se solidno ore.

Kacio sam ovde slike ujakove sedmice i tog drugog "isti" kao 577 samo tri brzine on je par km od mene i kaze da mu je ovaj drugi bolji za oranje sa istim plugovima jer je sedmici prva malo a druga puno,dok je ovom prva brza taman.Plugovi 757.

Nazad
Vrh