IMT

imao sam ja već sam nekoliko puta pisao o tome 560 novog tipa sa motorom od 577,gume su bile 16,9-28 i vukao je 757.20 bez problema prvom brzom

Za 577DV kad zakacis 756 ima da ore i trecom(petobrzinac):osmeh:Kojom brzinom se ore zavisi,od terena,zemlje,traktora,plugova,vozaca,svaleracije(ako je bilo dobro uvece,sutra oranje ide u p...m...):osmeh:

Smanji ribu. Ako ćeš orat čestito sa 2x14" onda nemožeš orat drugom brzom. A orat sa 577 i 2x12" je gubitak goriva, vremena...
Može 577 orati drugom brzom (petostepeni menjač)Ja sam orao sa leopardom 2x14 godinama i uvek je išao drugom a prvom sam išao jako retko i to samo kad su uslovi bili baš katastrofalni.Ali motor,PVP i dizne moraju biti savršeni čim nešto od ova tri nije kako treba nema ništa od te rabote.Dok sad sa novim 577 P na drugu brzinu nesmem ni pomisliti,obično sranje od traktora naspram moje stare sedmice.Mislim da i ovaj ore sa drugom brzom.

Da naravno, zemlja mora biti iole pristojna i da vidiš kako sedmica šiša drugom brzinom sa 2x14 i to na sasvim pristojnih 25-30 cm.Jednom prilikom sam pomagao drugaru u oranju i on je vukao potpuno isti plug kao moj sa belorosom 820 i morao je da prebaci iz četvrte u petu brzinu da bih držao korak sa mnom i otprilike ga je i držao ali mi se posle žalio da mu rus jako puno troši kad ore sa petom(preko 15 lit po kj. inače je oko 11-12 lit po kj)I mogu vam reći da se IMT-ovih 70 ks uopšte ne stide ruskih 80 ks.

@ danijella ti sad ne mozes ici drugom jer je stari 577 imao 101mm precnik klipa a ovi novi imaju 98.5mm. Gume su 18.4 a ne 18.9 i nose ih svi modeli 577 pa do 590. 588 i sve varijante s-46 motora na trobrzinskim menjacima su dobri traktori oraci. Dok isti taj motor na 577 i peto brzincu je bolji za berbu.

Uploaded with ImageShack.us

ma 577 je prava mašina,jel kod tebe taj stari DV
Ma jok obični, bez prednje vuče.SINIŠA 1979 otkud tebi informacija da su u ovim novim klipovi 98,5mm:sta:.A gume su iste i na starom i na novom 18,4x30. kao i menjači petobrzinci samo što je na novom potpuno sinhronizovan.I da naravno novi je puno udobniji pregledniji i manje bučan.

lično sam video imt 560 sa motorom od tamića od 80ks
orao je njivu do moje sa plugom imt 757 čovek je bio iz susednog ban.novog. sela
rekao mi je da je bilo prepakivanja kartera od prethodnog motora i još neke sitnice ne sećam se.
znam da je orao neverovatno brzo za jedan 560 a dima nigde ja sam orao sa novim mtz82.1
sa vogelom l950 3s i verujte da se ruja zamalo postideo imt-a
jedino je prednja vuča na rusu bila prednost.

Ma jok obični, bez prednje vuče.SINIŠA 1979 otkud tebi informacija da su u ovim novim klipovi 98,5mm:sta:.A gume su iste i na starom i na novom 18,4x30. kao i menjači petobrzinci samo što je na novom potpuno sinhronizovan.I da naravno novi je puno udobniji pregledniji i manje bučan.
2004 smo kupili nov motor i osetno je slabiji od starog pa zato sumnjamo na manje klipove. A sumnja se razotkrila kad je covek prosle godine otvorio njegovog 577 koji je kupljen cini mi se 2006 i nasao male klipove(98.5). A takodje je jos jedan covek kupio nov motor kad i mi i on je isto rekao da je nov motor sranje u odnosu na starog. Stari skenjani motor je imao vise snage nego nov novcat. Samo ne secam se dal je on njegovog rastavljao. Mi jos nismo naseg ali 101% su klipovi 98.5! I da,stari je vrteo na 2480o/min a nov tricavih 2160. Jedino sto je dobro je to da ne trosi ulje... @ ciobu da se razumemo,oranje u drugoj mu nije na zdravlje ni kod nas a kamoli kod vas. Ali 3-brzine menjac ima savrsenu brzinu za oranje u prvoj. Ne znam za varijantu 560-577,ali 588 je za te rabote izmisljen. Ali za berbu jok! E jos da mu je kabina od novijeg tipa.... Ih! Bila bi uzivancija! Ovako sa ovom kabinom je strava u ulici brestova!

mozes staviti od bilo cega, npr. od nekog kombija 2,5 td ili vece zapremine. Kad sam jos bio kod roditelja kupili smo mf 178 s ugradjenim turbom, nakon dvije godine stavljen je motor od 577 i turbina, turbina je bila od mercededa 300 td . tako je radio sve do prosle zime kada je vec osjetno gubio na snazi pa je turbina izbacena, jer je preskupa reparacija a vise nema potrebe da trakor ima vecu snagu, jer su ga u teskim poslovima zamijenili drugi. neki mf-ovi ti imaju motor 3.152 (kao na 539-549) ali s turbom im je povecana snaga na 52 do 58 ks, samo su neke razlike u klipovima (kraci s debljim celom) jace su klipnjace, lezajevi na radilici i ako se ne varam bolcne na klipovima su deblje.

---------- Poruka napisana u 23:40 ---------- Prethodna poruka je at 23:37 ----------

Ti sto imaju male klipove samo se stubline probuse na 101mm i ugrade novi klipovi i presteluje se pumpa i samo deri pun gas! :)

neznam kako je na njima ali to su neki radili kod nas na 533 i stavljali klipove od 539, ali nijedan nije napravio vise od 2000 rs jer su stubline površinski poboljšane a brusenjem se skine taj poboljsani dio pa su ubrzo poceli trositi ulje i gubiti na snazi.

bas me zanima kako bi se uklopila turbina na motor od 577, koliko bi dobio na snazi,jel mi se isplati da to uradim?

@ sinisa1979 i kod mene je potpuno ista situacija što se tiče snage između starog i novog,što se tiče obrtaja i što se tiče potrošnje ulja.A to da je moguće da su mi klipovi manji @BUBU mi je nedavno rekao pa sam ja nazvao ove u IMT-u da proverim i oni su mi rekli da su ti motori za tamiće a da se na 577 traktore ugrađuju isključivo motori sa klipovima od 101 mm. E sad... Nego reci ti meni dal' su ti motori o kojima pričaš kupljeni posebno ili je reč o komplet novim traktorima.

Ja i kolega smo uzeli posebno motore,a drugi je uzeo komplet traktor! Ne znam tacno koje godine 2005 ili 2006 al nije ni vazno! Otisao,tresno pare i kupio nov 577 a starog proda(90god). U mom slucaju zamene motora sreca je sto smo menjali i zadnje gume pa smo dobili podosta nize i tako kompenzovali slabost motora.... Tj nismo dobili nego kupili a nismo pazili pri kupovini na visinu. A kolega koji je takodje menjao samo motor je nezadovoljan jer mu se traktor muci! 98.5 klipovi su 100% unutra a u fabrici mogu tvrditi sta hoce!

Nazad
Vrh