IMT

Sve ti je tu brate postojeće rešenje izuzev srca zadnjeg diferencijala, koji je poseban zahtev, prednji diferencijal je livnica Soko Mostar.

Tafe je odličan traktor, ja sam se dugo o njemu razmišljao, ali je na kraju presudio konfor u kabini i cena.
Hoću samo da kažem da je IMT pokušao da napravi neke korake sa modelima 550, 550.10, 550.11, 556 PolMot, 2050, 2070 i 2090, ali ne da država, hoće da ih prodaju da bi neko skinuo kajmak, sada su im zabranili uvoz motora...

Pa IMT je svojevremeno osmislio i proizveo jedini i najveći seriski traktor na svetu IMT 5500...

Koji uvoz motora perkins ili ma nisu normalni što reći ovdje u Hrvatskoj stalno traže imt i to dupljake iako su svi mislili da su loši.
Tržište imaju ali eto ma to je za plakat ako je tako ja bi rado volio obići tvornicu imt da ju uživo vidim...

Skoro sam razgovarao (tel) sa direktorom spoljnje prodaje, kaže čovek ima veliku potražnju i čak su neki traktori uplaćeni ali čeka da se isporuče prvo na domaće tržište pa tek onda ide za vani, ali kako kada ni ovo za ovde ne mogu da sklope...

Imt je pokušao sa uvozom motora JD iz indije, Perkons takođe iz Indije, Vamo Bugarska i Deutz (to ti je onaj zeleni 549), ali je uvoz bilo kog motora obustavlje. Može da se sklopi tako nešto ali da ti uvezeš motor.

Nema šta tu više da se vidi. Priča mi čovek iz obezbeđenja (privatno obezbbeđenje, mislim da je City Guard) i mi smo ti izgleda ovde još mesec dana, duguju nam oko 4miliona RSD. Nema kome ne duguju.

Ma budale pa baš perkins motor je ključan da se stavi na takav traktor .
Jer rakovica piša ulje pa zna biti grešaka na motoru i što da ja očekujem od traktora koji ima lošu kvalitetu mašine ništa.
Tako da kad bi uzimao samo perkins dolazi u obzir rakovica nikako.
Bio je plan 550 11 s ful opremom [FONT=&quot]IMT 550.11.1838 DV kabina, GVU, SM, SHI, ZT
Sad jeli što od opreme moglo da se ubaci ko zna...
Ali eto zbilja jako loše šteta tih traktora i tvornice u rukama takih ljudi ja bih ih nazvao malo da ih pošaljem u rodno mjesto .
[/FONT]

Moj komsa,inzenjer u IMT-u od skoro u penziji kaze da je IMT gotov,znaci zavrsena prica,ceka se momenat kad ce sve to sto je ostalo unutra zavrsiti negde na otpadu.On kaze da su ti projekti sa kojekakvim motorima i zakopali IMT,da su radili ko rakovica sad bi i oni izvozili traktore gologuzanima u afriku,ovako su se orijentisali ka evropi i zduvali ga.Lepo kaze covek,prilike su takve da mozemo da sklapamo samo ferdzu i tome slicno i nece biti problema sa rokovima.

Kvalitet proveren,od moje strane overen:osmeh:

Nije Rakovičin motor loš, samo sada stavljaju jednu oprugu pod ventil, pa svaki takav puškara plavičast dim i zvoni na ventilima, to se reši za dva sata rada (stavi se još po jedna opruga). Za perkins motore je u Srbiji problem rezervni deo, i jako ih je malo na poljima, a fabrika nije obezbedila servisnu mrežu delovima za ubuduće, i to može biti problem.

---------- Poruka napisana u 00:25 ---------- Prethodna poruka je at 00:22 ----------

Moj komsa,inzenjer u IMT-u od skoro u penziji kaze da je IMT gotov,znaci zavrsena prica,ceka se momenat kad ce sve to sto je ostalo unutra zavrsiti negde na otpadu.On kaze da su ti projekti sa kojekakvim motorima i zakopali IMT,da su radili ko rakovica sad bi i oni izvozili traktore gologuzanima u afriku,ovako su se orijentisali ka evropi i zduvali ga.Lepo kaze covek,prilike su takve da mozemo da sklapamo samo ferdzu i tome slicno i nece biti problema sa rokovima.

Kvalitet proveren,od moje strane overen:osmeh:

Ovo su IMT-ovi zadnji trzaji, biće mi žao ljudi koji su uplatili traktore u 2011-oj, možda neki i ne budu uspeli da ih isčupaju...
IMT 533, 558, 577, 585, 5106, stari po 30 godina, nadživeće svaki novi...

Rakovicin motor je odlican,izdrzljiv,samo kako ga sad sklope i urade,jad i beda.Budimo realni,ako covek skupi neku paru i kupi ferdzu,stace njemu komon rejil motor na traktoru.Pa nema se para ni za ovo loz ulje a kamoli da sipa euro dizel.

A jbg ma nije problem za dijelove od perkinsa a i ti motori će nadživiti rakovicu vjeruj imam dva motora rakovica nisu loši ali eto..
Ti traktori ih nisu zakopali nego država je tako odlučila kao i Hrvatska Torpedo.
Jbg što je tuj je zbilja sramota a traktor je odličan tako dok se ja smognem za nov stroj IMT ce propast osim ako neko čudo ne bude..

Čuda se danas ne dešavaju, nego ti brate čuvaj to što imaš, a kada budeš kupovao nešto novo ne planiraj IMt, tebi je i to uvoz, šta da radiš kada ugase fabriku, neće biti delova ni za nas ovde a kamoli za izvoz.

A jbg to je danas tako ja imam imt 533 i to od onih prvih bez špere ima dvostepeno kvačilo.
Uglavnom stari je treba još 2000 549 dv uzet ali odusto i sjebo pare.
I onda smo ped godinu 577 dv uzeli za 5000 eura uredili ga totalno i to je stroj odličan jedino je mjenjač loš.
jeli znaš koliko košta mjenjač sinhroniziran s 5 brzina...
Dal paše od ovog novog.

je 5 brzina je 4 više ne radi peta šeće pa nekad krči ove nisu loše ali najbolje nov mjenjač i sinhroniziran i to je stroj..
inače odličan traktor malo bučan ali nema što taj dima nevidi u radu..

Jesu,neko je prekopirao i zakacio tamo,ja nisam clan tog foruma.

---------- Poruka napisana u 01:08 ---------- Prethodna poruka je at 01:05 ----------

je 5 brzina je 4 više ne radi peta šeće pa nekad krči ove nisu loše ali najbolje nov mjenjač i sinhroniziran i to je stroj..
inače odličan traktor malo bučan ali nema što taj dima nevidi u radu..
Nista posebno nije ovaj novi menjac sa sinhro brzinama,tesko ulazi u brzine kad stoji traktor,a ako je ukljucena prednja vuca nece u rikverc ili moras bas da se potrudis,da zapnes da bi ubacio u rikverc...

---------- Poruka napisana u 01:18 ---------- Prethodna poruka je at 01:08 ----------

Solidno su osmislili tu kabinu samo su im ti varovi kao ja da sam vario(nemam pojma o zavarivanju).Da li je udobna i zvučno izolovana?
Jeste,sediste je ok,nema buke skoro nista,nema ni prasine unutra,ventilacija radi ok,tise je nego u novom rusu.Ja sam zadovoljan,u rakovici kazu da je motor malko pojacan i bez balansera sto mu daje dodatnu snagu,sa rebrastim blokom,mokre kocnice,nemacki prednji most,ojacana hidraulika...sve u svemu ok.traktor samo jako losa zavrsna obrada,varovi,farbanje i sl.treba malo to da poprave i bice super za nase uslove i standard.

Preporuka, rasklopi i remontuj jeftinije je, ugradi sam sinhrone...

Savet vezano za traktor, pođi kod advokata i dogovori se da ih tužiš, pošto pretpostavljam da si traktor platio makar 15.000, oni su dužni da ti za svaki mesec kašnjenja isplate zateznu kamatu u iznosu od 1% ili 150e mesecno posto kasne nekih 6 meseci i ne zna se kad će to uradi kompenzaciju (uzmi nešto drugo od njih) jer je glupo da to tako stoji!

Nista posebno nije ovaj novi menjac sa sinhro brzinama,tesko ulazi u brzine kad stoji traktor,a ako je ukljucena prednja vuca nece u rikverc ili moras bas da se potrudis,da zapnes da bi ubacio u rikverc...

Ma to je možda dok se ne razradi pa jeli komplet sinhroniziran kako te služi stroj.
Jel si ga probo...
Imaš kakav video..

---------- Poruka napisana u 20:10 ---------- Prethodna poruka je at 20:09 ----------

Preporuka, rasklopi i remontuj jeftinije je, ugradi sam sinhrone...

Nisam znao da se to može a ko zna opet nemaš u ovoj jebenoj hrvatskoj ni za kupiti samo indisjko satarem za par dana dio..

---------- Poruka napisana u 20:12 ---------- Prethodna poruka je at 20:10 ----------

Savet vezano za traktor, pođi kod advokata i dogovori se da ih tužiš, pošto pretpostavljam da si traktor platio makar 15.000, oni su dužni da ti za svaki mesec kašnjenja isplate zateznu kamatu u iznosu od 1% ili 150e mesecno posto kasne nekih 6 meseci i ne zna se kad će to uradi kompenzaciju (uzmi nešto drugo od njih) jer je glupo da to tako stoji!

Bome to je ne zapovjerovat ove godine u Hrvatskoj je prodano oko 210 komada IMT 539...
Samo njega pa ne vidim smisao zašto to ne ide svaki drugi stroj je ovdje IMT.

Ma razmisljao sam ja i o tome, raspitivao se jer imam sve crno na belo i teoretski ih dobijam kao jedan dva, ali to ti je prijatelju drzava a sa njom ti se nije tako lako suditi, zna to da se oduzi jako dugo, a i kasno je sada, dobijam ga ja u ponedeljak, utorak, napokon je gotov nakon mojih do sada 12 poseta fabrici... Sto se tice kompenzacije kada bi pokrenuo bilo kakav postupak taj nacin naplate od njih bi bio zakonski nemoguc, sve dok sud ne zapocne postupak, pa da se ide na sudsko poravnanje, a i sta bi mogao da uzmem od njih neki drugi traktor, to je prosto nemoguće jer je svaki traktor rezervisan i budućem vlasniku je dodeljen broj i njega ne moze preuzeti niko drugi osim vlasnika ili dilera, a da uzmem neku masinu alatljiku, nju ne mogu upregnuti u plug...

Ma razmisljao sam ja i o tome, raspitivao se jer imam sve crno na belo i teoretski ih dobijam kao jedan dva, ali to ti je prijatelju drzava a sa njom ti se nije tako lako suditi, zna to da se oduzi jako dugo, a i kasno je sada, dobijam ga ja u ponedeljak, utorak, napokon je gotov nakon mojih do sada 12 poseta fabrici... Sto se tice kompenzacije kada bi pokrenuo bilo kakav postupak taj nacin naplate od njih bi bio zakonski nemoguc, sve dok sud ne zapocne postupak, pa da se ide na sudsko poravnanje, a i sta bi mogao da uzmem od njih neki drugi traktor, to je prosto nemoguće jer je svaki traktor rezervisan i budućem vlasniku je dodeljen broj i njega ne moze preuzeti niko drugi osim vlasnika ili dilera, a da uzmem neku masinu alatljiku, nju ne mogu upregnuti u plug...

Vidi to su i nama govorili kad smo se tužili sa DDOR-om skoro 8 godina, i na kraju su nam isplatili i osiguranje i kamatu za svih 8 godina (kamata je bila dva puta veća od glavnice duga), čak se i ćale tužio sa Dafiment bankom i uspeo da izvuče 3.500 maraka od 5.000 koliko je bio dug.
Nema veze što ti dobijaš traktor sad, glupo je da ne uzmeš pare koje su ti oni dužni!

Daj kad ga dobiješ okači što više slika... :osmeh:

Cim bude stigao kacim slike pa cemo videti i to cudo, mora se nesto i izrostiljati...

---------- Poruka napisana u 20:17 ---------- Prethodna poruka je at 20:16 ----------

Vidi to su i nama govorili kad smo se tužili sa DDOR-om skoro 8 godina, i na kraju su nam isplatili i osiguranje i kamatu za svih 8 godina (kamata je bila dva puta veća od glavnice duga), čak se i ćale tužio sa Dafiment bankom i uspeo da izvuče 3.500 maraka od 5.000 koliko je bio dug.
Nema veze što ti dobijaš traktor sad, glupo je da ne uzmeš pare koje su ti oni dužni!

Mozda budem i uradio tako samo sto cu se opet sa pravnikom posavetovati, ali sve to nakon sto budem video traktor kod mene

Nazad
Vrh