IMT

:ppozdrav:Nije problem.Evo za IMT-539.:ppozdrav:

image-02.jpg

Mislim da je to do nemarnosti tih ljudi što rade tamo ...
Nemaju ti pedantnosti...

Ујак ми ради у ИМТ-у .
Они су исти они коју су паковали тракторе кад су их правили 30 000 комада годишње , тако да далеко од тога да нису педантни .
Причао сам са њим у среду и каже да плату нису примили 4 месеца .
То је разлог онаквог заваривања .

Nisu bili pedantni kad je trebalo,a kamoli sad.Jel znate sta je najgore kod ovih novih traktora,to je sto su daleko kvalitetnije traktore pravili za vreme sankcija kad nije bilo ni plate ni materijala,nego sad kad imaju izbor materijala i veci izbor poslovanja i mogucnost napredovanja.

Ујак ми ради у ИМТ-у .
Они су исти они коју су паковали тракторе кад су их правили 30 000 комада годишње , тако да далеко од тога да нису педантни .
Причао сам са њим у среду и каже да плату нису примили 4 месеца .
То је разлог онаквог заваривања .

Sta ja tu da radim brate, nisam im ja kriv za to...
Ja sam svoj traktor platio (uplatio) 21.12.2010 godine i još ga NISAM dobio.
Bio sam zadnji put pretprošle srede u IMT-u da vidim dokle misle ovako, na montaži stoji nekoliko komada ne završenih (moj je prvi na spisku za isporuku) i oko njih se šeta 15 majstora sa rukama u džepovima. Insistirao sam da pogledam dnevnik montaže i video da mom traktoru niko nije prišao zadnjih 12 radnih dana, a poslednji put je montirana instrument tabla. Svaki dan zovem i već 14 nedelja mi kažu biće sledeće sedmice, i sve tako... KATASTROFA...
Šta ja imam sa tim što oni nisu primili plate i nemaju od čega ti radnici da prežive, pa ja sam im dao keš pare za traktor i čekam 318 dana, pa i taj traktor treba na neki način da hrani moju decu...
Da sam ga dobio u roku od 90 dana kako piše u ugovoru on bi do sada zaradio realno 5 deo svoje vrednosti.
Nekada je ta fabrika izbacivala 30000 traktora godišnje kažete, to je 10 komada dnevno, a sada ne mogu da sastave 2 mesečno...
Kakva smo država i treba da nas ugnjetavaju svi redom, nikada u ovoj zemlji neće biti dobro...
Evo koliko su uspeli da urade moj traktor za 318 dana:
e6ccop.jpg

250tc1y.jpg

Poslednja izmena:
Kako brate da ne pukne...
Tuga jedna.
Ja sam po struci Maš. Inž. i u proizvodnji sam duži niz godina. Vodim nekoliko nekih ozbiljnih projekata i natežem se sa kojekakvim privatnim radionicama koje mi rade deo poslova kao podizvođači, a IMT poseduje Mašinsku radionicu veličine jedno 250m x 450m (ogromna hala) koja po mojoj proceni broji jedno 2000 strugova, glodalica, borverga, i ko zna čega još. Pa oni bre imaju strug koji može da obrađuje prečnik komada od 20 metara. Sve mašine su u radnom stanju. Poseduju halu za razno razne termičke obrade, farbaru, hromiranje, bruniranje, plastifikaciju, livnicu, plastikaru, gumaru, montažu, ispitno odeljenje. Ja sam se zgranuo koliki su to kapaciteti, koji zvrje neupošljeni, ja bar nisam video fabriku sa većim mogućnostima. I država je dozvolila da takva fabrika ne radi. Kada sam sa zamenikom gen. direktora obilazio sve ovo, pitam čoveka da li su za vreme bombardovanja pretrpeli kakva oštećenja, dobijam odgovor "NE", nakon čega kod mene nastupa tajac (ostajem bez teksta). Ja radim u preduzeću koje je '99 pretrpelo skoro 100postotno uništenje i uspevamo da prefabrikujemo projekte koji vrede godišnje oko 15-20mil. evra sa svega 20 majstora i 15 tehničkih lica. Oni bre iz IMT-a mogu da hrane 15000 porodica (45000 ljudi) minimum, i plus jos koliko bi malih preduzeća radilo za njih, to je bre veličina jednog grada.

Ovo je sramota šteta te naše tvornica i traktora koji su jako dobri ali radi ovoga .
Ovo je sramota koje mašine mogu da se rade nemoguće... :sta:
A kakav si to traktor naručio...

Tip traktora je kataloški 549.1822
To je IMT 549 Dupla vuča, sa Kabinom, Agis klimom, Spoljnom hidrauličnom instalacijom, Diferencijal zadnji MF od Tafea 5900, Crni motor, crna kabina, crveni krov, i sive felne.

---------- Poruka napisana u 23:31 ---------- Prethodna poruka je at 23:26 ----------

Ovo je sramota šteta te naše tvornica i traktora koji su jako dobri ali radi ovoga .
Ovo je sramota koje mašine mogu da se rade nemoguće... :sta:
A kakav si to traktor naručio...

Negošta brate nego je sramota. Ovo što oni proizvode od traktora je dečija pesma, u odnosu na ono što bi ta fabrika mogla da proizvede. Kakav Tafe, kakav MF, samo malo pameti i oni bi mogli bilo gde u svet. Ali ne vredi ko zna koji tajkuni to ne dozvoljavaju, a ne vidim razlog.
Oni su u prvoj polovini 80tih godina uspeli da prodaju Amerikancima licencu od 558 (jedan od najboljih ikada), i nije puno izmenjen, tehniči je ostao isti i sada se radi u Mahindri pod nekom oznakom (?), nije znao čovek da mi kaže kojom.

Ma to mene najviše ljuti imam 577 i 533 da mi je dati tu tvornicu u ruke to bi bili jebeni traktori..
Ovi novi nisu loši ali kaki mogu da idu van iz tvornice .
Svi hvale tafe ma kakav tafe imt je pravi ali eto ti šalabajzeri ta nikakva uprava i država koja treba da da paru za tvornicu da radi.
A to je neki po posebnoj narudžbi radi se ...
Nisu mi rekli da ima takve opreme kad sam pitai ja sam za 550 ispitivao jer su trebale neka pare biti pa nakraju propale.

Sve ti je tu brate postojeće rešenje izuzev srca zadnjeg diferencijala, koji je poseban zahtev, prednji diferencijal je livnica Soko Mostar.

Tafe je odličan traktor, ja sam se dugo o njemu razmišljao, ali je na kraju presudio konfor u kabini i cena.
Hoću samo da kažem da je IMT pokušao da napravi neke korake sa modelima 550, 550.10, 550.11, 556 PolMot, 2050, 2070 i 2090, ali ne da država, hoće da ih prodaju da bi neko skinuo kajmak, sada su im zabranili uvoz motora...

Pa IMT je svojevremeno osmislio i proizveo jedini i najveći seriski traktor na svetu IMT 5500...

Ako vec propadaju imaju velike greske u poslovanju i orijentaciji.Trebali su kao i Rakovica da proizvode nekoliko tipova traktora i kraj.naprimer 539,549,565,577,5106.sa obicnom i kockastom limarijom,samo standard.Ovako izmisljaju vrucu vodu a nemaju bojler da je zagreju.Taj tvoj buduci traktor oni rade u seriji,par komada,zato ima ono 549.1822 jer samo tako mogu da znaju sta su turili unutra.Jednostavno IMT sve sto nije u nekom standardu predratne proizvodnje nemogu da sklope jer nemaju delova,a nabavka katastrofa.Ovako da su ostali na klasici bilo bi drugacije po kupce i po njih.(kad vec nece da napreduju):ppozdrav:

Nazad
Vrh