IMT

Dobre su jel ima koja s kontrolnim satom...
Hvala na slikama...

Solidno su osmislili tu kabinu samo su im ti varovi kao ja da sam vario(nemam pojma o zavarivanju).Da li je udobna i zvučno izolovana?

Da nije loš a koliko si platio ga ..
Kakav je mehanički motor mjenjač i to hidrulika ...
Dali bi se isplatilo uzet novog..

Razumem ja da je fabrika opljackana i sistematski unistavana, ali ne mogu da shvatim da nisu mogli da obruse varove, pa to bar kosta minimalno.

e stvarno bodu oči ti varovi pogotovo na prvoj slici onaj gornji
pa da su radili pogrešnim elektrodama bilo bi bolje

a ovaj

49b49105.jpg

to je za visoka opterecenja ili ostavljeno za diletaciju

Ma varovi su koma ali traktor se čini ok i jako mi se sviđa a kod nas u ovoje jebenoj Hrvatskoj je skup ko dragi kamen ...
Zbilja su pretjerali...

Koliko je medjuosovnisko rastojanje kod traktora imt 539 , 549 ?

eo kupio sam buzasta ove maglenke boschove Halogen
zelio bi ih ugraditi na kapinu od 539, kolega autoelektricar kaze
da moram staviti relej. imali neko do vas semu il slicno ili ideje kako to
ozbiljno da spojim
10f5r9s.jpg

2b1f1e1f.jpg

na 30 spajas direktno struju s akumulatora, anlasera kako ti bolje odgovoara a mozes i onu koja ide s glavnog osiguraca na kontakt bravu ili s tog osiguraca direktno povuces jos jednu zicu ali to je malo teze strpati unutra jer je ova zica koja ide prema kontakt bravi dosta debela, a na prekidac dovedes struju s kontakt brave mozes sam kontakt ( 15 ) pa ces moci paliti lampe neovisno o ostalim svjetlima, zatim sa 58 pa ces ih moci paliti kad ti je na traktoru upaljena pozicija ili ako hoces kao na autu tj da ih mozes paliti kad su upaljena kratka svjetla onda s 56a, ovi brojevi ti pisu iza kontakt brave . zicu kojom ces dovesti struju na 30 i odlaz na lampe koristi 2,5 mm2 a ova od brave do prekidaca te od njega do releja kao i masa releja ti mogu biti i tanje.

da si procitao opis onda bi vidio da ima i 30

oznake na kontakt bravi (ali i na drugoj autoelektrici , tj 30 je svugdje stalna struja, 58 je pozicija a na prikljucku za prikolicu ima mo jos i slovo L ili R pored broja za lijevu i desnu poziciju)

15/54 - kontakt
30 - stalna struja (plus s glavnog osiguraca)
58 - Pozicija
56a - Kratko svjetlo
56b - Dugo svjetlo
57 - pozicija koja se gasi kad se upali kratko/dugo svjetlo (prednje lampe koje u sebi imaju poziciju)

---------- Poruka napisana u 22:54 ---------- Prethodna poruka je at 22:34 ----------

za takva dodatna spajanja najbolje je nabaviti ovake "kradljivce" jer se njima najlakse spajaju vec postojeca zica na instalaciji s novom koju zelimo koristiti kao u ovom slucaju 30 i 15 ili 58 ili 56a.

7dc524c2.jpg

8594a136.jpg

crvena je za 1,5 mm2, plava, 2,5 mm2 a zuta za 4 do 6 mm2.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh