IMT

Na skakom starijem na kućištu ima nacrt za 3 brzine ali zato ima zanitovanu ploču pored volana gde nactan sa 5 brzina.

Ovako, traktor nije moj nego rodjakov, pisao sam o tome. Ovo je znaci 577 a ne 560 sa sedmicinim motorom, mjenjac je 5 brzina a sto na kucistu pisu 3 brzine neznam, mozda je od starog tipa. Motor je IMR, ali je pvp engleska i na njemu su srafovi u colovnim mjerama.Inace je i prije farbanja bio suv kao barut, samo izblijedio ocigledno nije garaziran, radio je na aerodromu i pali mnogo blesavo sto bi rekli na pola kljuca.Auspuh neznam sto nije promijenio ali ima fantastican zvuk. Uostalom za 8 500km vise nego dobar, jer ovdje se trazi oko 12 000km za sedmicu sa krknutim motorom i jos mnogo toga sumnjivim.

Dobro mu stoji ova boja motora i mjenjača!
Ako si ti bojao taj traktor koji ral te boje si tražio, ako nije tajna?

Ovaj 577 je ispao extra dobar,a boja plava je sigurno efekt lak.To su koristili i u fabrici.A inace vecina nasih fabrika poljomasina je koristila farbe Hempro-Sid,ovo sam saznao od komsije koji je radio u IMT do penzije.:ppozdrav:

На мом ИМТ 539 од како је купљен показивач нивоа горива није радио како треба. Данас напуним резервоар дам контакт он у црвено, е нећеш више!
2kir9k.jpg
200dvzs.jpg
Скинем га, пробам на суво, ради. Скратим му полугу(жицу) пловка да би добио већи ход,кућиште реостата одлемим од цеви и померим надоле да би имао исти доњи ниво, пробам опет не ради. Поново скинем пробам у води пловак тоне, пукао је преко средине и напунио се нафте. Ни пловак не могу да направе да ваља,мора да је кинески, јуче сам крпио гуму кинеска мало је дебља од балона 0,7мм, зимус сам променио задњу унутрашњу ретка и она је кинеска.

Da li je tacno datraktor IMT 2090 moze da se kupi .Proicato sam u novinama da kosta 29900 evra.Ovo mi deluje sumnjivo .

Dali neko ima fotografiju 2090 i motora ( tu je perkins motor serije 1104 mislim da je sa turbinom, na sajmiu u NS je bio ja ga nisam fotografisao

images

sa drugog foruma

PERFORMANSE
Izlazna snaga traktora 82 KS / 61 KW pri 2200 obr./min
Broj obrtaja motora 2200 obr./min
Maksimalni obrtni momenat 264 Nm pri 1400 obr./min

MOTOR
Proizvođač PERKINS 1104 A - 44
Tip motora 4-Cilindričan dizel sa direktnim ubrizgavanjem
Zapremina motora 4,4 L
Emisija izduvnih gasova nivo 2
Filter vazduha sa dva uloška, suvi vazdušni filter sa
centrifugalnim pred-filterom iznad
haube, uljni prečišćač
Izduvna cev vertikalna

http://www.perkins.com/cda/files/285896/7/1104C-44TAG2 Engine Stage II (PN1714 Nov0:cool:.pdf

Ako je to to.

Nazad
Vrh