Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dali tacno da 533 trosi po najvecim opterecenjem oranje 3 ipo litra po satu??
Da dodje kod mene da vidi sta je tesko!!TRebalo bi mu citav dan da uzore 1 hektar!
I to tesko, mozda pod pravo dobrim uslovima na brdovitom terenu, gdje moze i uzbrdo da ore. Na ravnici nikakav problem. Nisu 533 ili 539 vise za oranja na brdovitim terenima ovdje u BiH, zemlja se nenormalno ugazi jer se gotovo sve radi masinski i to obično jednorednim mašinama (silkombajn, berač). Ja na svim mojim poljima koja se tako obradjuju imam problem, isti plug, ista njiva, isti traktor al nema sanse da ide kao što je išlo npr 1990. ili čak 1996. godine kad se jos nisu koristile navedene masine. 533 ili 539 jednostavno nemaju dovoljno mase da bi obezbjedili vučnu silu potrebnu za kvalitetno i solidno duboko oranje, nije toliko problem snaga. Od svih traktora, na mom kraju se daleko najbolje pokazao IMT 558 ili kako ga ovvdje zovu, "pedesosmak". Dovoljno jak, dovoljno masivan, veoma izdržljiv (nepoderiv), u kombinaciji sa 16.9 gumama najbolji orač medju traktorima bez prednjeg pogona (na ovom terenu). 577 je dosta rijedak, posebno DV, u cijelom kraju ima samo jedan 577 bez prednje vuče, 549 je isto vrlo rijedak, nema nijednog u selu, jedan 540 i gomila 539. Neobično je ali istinito da je IMT u manjini u selu, Zetor i Ursus drže primat.