IMT

Motor je 80 ili 85 ks, nije od 577, nego vadjen izkamiona i prepravljan. Citao sam o ovom traktoru negdje, mislim da ima u komentarima ispod videa kad odete na youtube... Sve u svemu, ide to njemu fino.

Puno njih iz mog kraja mi je reklo da je 560 s motorom od 577 jedna jaaaako fina kombinacija za teze poslove. trobrzinac, 28" tockovi a motor koji ga nosi samo tako i u najtezim uvjetima. Nekome je 577 spor u oranju, al ja mislim da mu nista ne fali kad ga se upregne s pravim plugom.

Ubrzavanje kardana !

Evo jedne teme, koju nisam mogao naci, da je neko vec zapoceo, a ako jeste neka je sklone moderatori.
Kao sto i naslov kaze UBRZAVANJE KARDANA, dali je neko od vas to radio, sta treba sve uraditi i koliko bi kostalo ubrzati na primer IMT-ov kardan, sa standardnog na 1000?

tema o ubrzanju kardana na imt-u ima dosta.Malo pretrazi forum.Inace da bi ga ubrzao na 1000 moras nabaviti druge zupcanike.Skini katalog dijelova za 560 sa neta i vidjeces omjere zupcanika.

šta će ti 1000?
tebi treba 720 to je najbolja varijanta za berač i većinu priključaka
a ubrzavanje ne možeš sam da uradiš već ti treba majstor
prvo treba da kupiš dugačko vratilo ili tzv. direktno

Sad mi bio majstor za pumpu. Posto je izgleda orbitrol zaglavio, pumpa je zbog pritiska ponovo crkla, tako da mora ponovo da se uradi. Ako neko ima takvu pumpu ili pumpu od FAP kamiona na prodaju neka mi javi

Gospodine @pocerina,
Za kupovinu nekog dela ili bilo čega postoji tema Oglasi-Ponuda-Potražnja i tamo se postavi oglas, a ne u ovoj temi!

577 od mog drugara,u siliranju cijeli dan od 8 ujutro do 8 navečer,potrošio je 55-60litara goriva,a radni učinak 26 prikolica.
Siliralo se 5reduktor i 1direkt,na 90% gasa,i traktor ide ko munja.
18990474.jpg

Neko od clanova na forumu je u ovoj temi postavljao slike kako je ugradio servo volan na neki stari tip IMT-a, ali ne secam se koji, koristeci pumpu od automobila. PA bih molio tog clana da mise javi na pp. Hvala

Nazad
Vrh