IMT

bio je kod nas 549 sa 14,9-28 gumama,prazan ide kao lud ali sa 5t pšenice u 5-oj mu po teško
neki su stavljali 12,4-28 na 539 i nije loše, mada kad je malo teže oranje mora treća spora
Ja na 533 imam 12.4-28 i ide ko zmaj! I u oranju i svugde...

OK,jedino sto je 5cm razlika u visini i sirini gume u odnosu na 12-ku.Posto je 540 lagan pozadi a napred tezak morao bi i tegove neke na tockove da mu stavim a dali bi dobio sta i sa 13 gumama na proklizavanju.Lako ga pogura teret i prokliza jer je lagan pozadi.

Ako je pitanje upuceno meni,2x10 ili 2X12 kako kad posto nemam svoj dvobrazni.A vucem i moj trobrazni 3X10 za strnjiku.

254zvhi.jpg

I naravno nozni gas ugradjen

Veoma dobro i pedantno uradjeno, koliko je kostala nova hauba, i koja je debljina lima...

Hvala!Hauba je rucni rad,kupio tablu lima 1mm,odneo kod limara,savio covek za 300din.doneli kuci izvarili,ojacali,napravili napred ram od kutije 30X50,osnovna boja i farbanje.Koliko je kostala nemam pojma,ovako na grubo sa farovima oko 30 eura.Sad se hauba otvara napred,prekticno i lako.Bivsa hauba je bila totalni promasaj IMT-a,vecu glupost nisam video.Ako jos nesto mogu pomoci,pitajte:ppozdrav:

Hvala!Hauba je rucni rad,kupio tablu lima 1mm,odneo kod limara,savio covek za 300din.doneli kuci izvarili,ojacali,napravili napred ram od kutije 30X50,osnovna boja i farbanje.Koliko je kostala nemam pojma,ovako na grubo sa farovima oko 30 eura.Sad se hauba otvara napred,prekticno i lako.Bivsa hauba je bila totalni promasaj IMT-a,vecu glupost nisam video.Ako jos nesto mogu pomoci,pitajte:ppozdrav:

sako nije problem malo detaljnije slikaj i kada je otvorana,evo slika kako sam montiri poteznicu na 539

Zna li neko zasto su u imt 577 dv zadnje gume puno siroke a prednje puno uske. Buni me to sto na njemu odnos zadnje i prednje gume velik znaci zadnje gume su puno sire od prednjih dok na nekim jacim traktorima od njega su npr nazad 16-ke a naprijed 12-ke znaci manji odnos. Zar ne bi bilo bolje da su na 577 nazad 16-ke a naprijed 12-ke.
:ppozdrav:

Ово одлично изгледа, није ми јасно зашто су и правили те хаубе које нису могле да се отварју.

Mislio sam i ovaj rezervoar da presecem na manji da staje u njega plafon 30litara,i tako kad otvorim haubu motor je odmah tu,prilaznost 100%.

svasta sam vidio al ovo jos nisam da 560 vuce 4 brazde jos ajd da je to 8 ili 10 coli vec 12 nije to malo ovde neka zemlja laka a i ne ide duboko sigurno :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ma kakvi nema teorije da je ovaj plug 14 cola,a i onaj na Rakovici je veci od 10 cola.
Na kraju krajeva na ovom traktoru samo pise 560.

Poslednja izmena:
Na ovom IMT-u je motor od 577,vidi se iz aviona,anlaser na levoj strani,auspuh na desnoj.Ovo je plug OLT 4X10coli.A rakovica 60 vuce kako vidim 755 ili 2X10 coli.U svakom slucaju lepo i brzo oranje IMT-a,a zemlja nije laka vidi se veoma dobro po brazdi.:ppozdrav:

Nazad
Vrh