IMT

Bas pratim IMT i nikad nisam cuo za ovaj problem da tesko skrecu traktori... najjednostavniji nacin da utvrdite je li ista tijesno u diferencijalu je da dignete tocak zadnji u zrak i da ga vrtite rukom, dok je traktor u leru. ako lako ide, do diferencijala nije, a ako ide tesko znate gdje je problem...

Ja imam prednju vucu na 549, pa kad radim sa sjetvospremacem koji ga drzi skoro na vagi uvijek okrecem na uvratini uz pomoc kocnice, jer je spremac pre tezak i traktor ide kud on hoce...

Kod mene u selu ima 549 i 542,obadvojica nemogu da okrenu na kocnici,nema sanse,a i burazer dok je imao novog 549 kaze da nije mogao,bas sam ga danas pitao.Znaci moze malo da pomogne gde zatreba,ali da ga okrenes nema sanse.Kod mene kad zakacim na hidraulik sejacicu za kukuruz nema sanse,isto kao i prazan.Mogu da pokidam paknove ali on polako skripi i proslajfuje.:sjasi: :ppozdrav:

Nesto tu nevalja , sigurno . Nemoj da se iznenadis ako zvekne srce diferencijala ili se prospu trkaci.
Moj 533 isto nece da se okrece pod kocnicom , u 1 direkt kad pritisnem kocnicu on stane malo podigne turazu i pocne da brekce i dimi (lamela ne mirise imam onaj nosac od utovarivaca sigurno se napunla ulja)

Nisam predpostavljao da je to baš ovoliko masovan problem kod IMT diferencijala. Izgleda da su se nekom majstoru na obradi sagubile prave mere, ili mu se poremetio ceo strug, ili je nešto treće. A kontrola zatajila, i eto problema kod mnogo kolega vozača IMT-a.

ja moj 540 okrenem na kocnici ne bas ko fergu ali ga okrenem samo mora da zgazim ko sivonja . jednom kad sam vlacio i kenuo da ga okrenem na kocnici i poletese tockovi ona kugla me zakacila zamalo da mi slomi ruku imo sam masnicu 30 dana tako da kolko je dobro tolko i nije

Ako hocete da vam se tockovi okrenu za 90 stepeni onda onaj granicnik okretaj kod prednjih glavcina odsecete i imate ajnslag od 90 stepeni sa jedne i isto i sa druge strane ali pazite da ne otkinete tockove, nece trebati kocnica da ga okrenete na banku

Ako hocete da vam se tockovi okrenu za 90 stepeni onda onaj granicnik okretaj kod prednjih glavcina odsecete i imate ajnslag od 90 stepeni sa jedne i isto i sa druge strane ali pazite da ne otkinete tockove, nece trebati kocnica da ga okrenete na banku

U ovom slucaju najcesce pukne kuciste glave volana.Kod 540,542,549 ni u komslucaju ne odsjecajte granicnike.

Kod mene u selu ima 549 i 542,obadvojica nemogu da okrenu na kocnici,nema sanse,a i burazer dok je imao novog 549 kaze da nije mogao,bas sam ga danas pitao.Znaci moze malo da pomogne gde zatreba,ali da ga okrenes nema sanse.Kod mene kad zakacim na hidraulik sejacicu za kukuruz nema sanse,isto kao i prazan.Mogu da pokidam paknove ali on polako skripi i proslajfuje.:sjasi: :ppozdrav:

ja isto imam imt 542 i kada se okrecem pod kocnicom on napravi slovo "U" nije bas u mjestu ali okrece tako i kod moga prijatelja isto kao i kod mene. jednom sam se tako okrecao i pukla mi je prednja guma, a zasto jos nikada nisam utvrdio.

Pa da sta je tu je,ali na petoparac na kocnici izgleda nemoze ni 540,542,549 a za 560,558 nisam siguran,moj 558 nije mogao a kako cujem od drugih nema sanse.

558,560.... uf,uf vrlo tesko.... Mora sve biti idealno da bi oni kocili.... Ali ako i postignes idealno kod 558 pukne ona zastitna guma odozgo pa se mehanizam napuni prasinom,vodom i svim i svacim. A 560 njoj procuri kocioni cilindar pa zamasti sve a onda se pozdravi sa kocnicama... E sad ako na vreme primetis neke od ta dva manje vise glavna uzrocnika ne kocenja onda jos i moze imt da koci. U suprotnom-ne!

Motor kao na 560,znaci 58.5 ks,menjac 5 brzina i mislim a nisam siguran da svi stariji imaju linijsku pumpu.Dobar i izdzljiv:ppozdrav:.

558,560.... uf,uf vrlo tesko.... Mora sve biti idealno da bi oni kocili.... Ali ako i postignes idealno kod 558 pukne ona zastitna guma odozgo pa se mehanizam napuni prasinom,vodom i svim i svacim. A 560 njoj procuri kocioni cilindar pa zamasti sve a onda se pozdravi sa kocnicama... E sad ako na vreme primetis neke od ta dva manje vise glavna uzrocnika ne kocenja onda jos i moze imt da koci. U suprotnom-ne!

Ne poznajete Vi glavnu boljku kocnica na 560.

moj 577 na desnu stranu okreće se pod kočnicom naravno ne može kao 539 ali sasvim dovoljno kad radim sa setvospremačem 2,9m da lagano uđem u naredni trag....
na levu stranu nešto slabije ali sve u svemu zadovoljan sam

Diskovi i plocice koji se ne vrate u prvobitan polozaj i kocnice se zapale ili blokiraju,a glavni kocioni je stvar male privrede ako se uzme kvalitetniji trajace duze nego pomenuti lako zapaljivi delovi.

Ne poznajete Vi glavnu boljku kocnica na 560.
@NA,mislite? Ako hoces da me postujes molim te predjimo na ti. A sve to sto je nabrojano je resivo,osim kocionog cilindra u tocku. Cak i njega mogu da modifikujem ali zbog kvaliteta gumica koje ubacujem dobijem podjednako vremensko trajanje cilindra(gumica) pa se ne isplati zezati sa tim. Diskovi se po potrebi ravnaju,kocione ploce postoje standardne i prosirene(deblje) kugle isto tako,opruge stavis nove,kociona creva a u glavni kocioni se ubace gumice od auta uz malu mod. i takva kombinacija sasvim solidno dugo traje. postoje tu jos neka resenja u samom mehanizmu da se ne desi da kocnica ostane napeta ali mislim da je o tom vec pisano. Jos jedna stvar.... Ne mora biti nuzno ako platite skuplje neki deo da ste kupili kvalitetniji proizvod.

Poslednja izmena:
siniša,od kog auta stavljaš gumice u glavni kočioni
one gumice što se uzimaju kao set za reparaciju nisu ni za k... ne bitno od prizvođača,
ja sam pre dve godine uzeo u jednoj radnji bilo na komad od nekog auta,za nijansu veće od orginal i služe još...
pošto su kod drugara na 560 propustile odem opet u tu radnju da kupim da mu zamenim ali nema ...a radnica me ubeđuje da tako nešto nikad nisu ni imali...

Nazad
Vrh