IMT

Procurio mi je klip od volana na 560, da li tu imaju neke gumice da se zamenu,ili nesto drugo?

Ima gumice.Nemoraš ih mjenjati.Kad odvrneš vijak na cilindru naći ćeš ispod dio na kome ima više distant podloški.Izbaci dvije i stegni ponovo vijak.To bi trebalo biti to.Ako opet bude pustao izbaci još jednu.Tad mora prestati da pusta ako nije oštećena caklina na klipu.Pazi nemoj ih previše izbaciti jer bi mogao pretegnuti zaptivače.Na slicu crvene linije označavaju zaptivače(gumice),a zute su ti distant podloške.Znači izbacivaš podloške označene zutom linijom.Ovo vazi ako pusta pokraj klipa.Ako pusta sa vanjske strane vijka onda imaš jednu okruglu gumicu.

imgp0024.jpg

imgp0027.jpg
:cool:ideja:ppozdrav:

Reci mi molim te da li tu gde je pakna ima ulja :) da li mogu lako da skinem to zvono Bokira mi levi tocak u trecoj pri gasu,na leru nece al cim brze odmah zalepi. Nije u pitanji hidrulika jer kad nije stisnuta kocnica nema pritiska na "luftiracu" vazduha,upitanu je 560 iz 1980. neke
Pitanje za Todora neznam da citiram post #6237 :-(

Reci mi molim te da li tu gde je pakna ima ulja :) da li mogu lako da skinem to zvono Bokira mi levi tocak u trecoj pri gasu,na leru nece al cim brze odmah zalepi. Nije u pitanji hidrulika jer kad nije stisnuta kocnica nema pritiska na "luftiracu" vazduha,upitanu je 560 iz 1980. neke
Pitanje za Todora neznam da citiram post #6237 :-(
u levoj strani je bilo sve zardjalo dok je u desnoj bilo ulja a što se tiče skidanja zvona rozetne kako već moraš ispustiti ulje iz menjača i diferencijala i na levoj strani skidaš blatobran radi lakšeg pristupa stim da moraš instalaciju razvezati posle toga ide boca vazduha pa patos zaboravio sam da pre skidanja blatobrana skineš točak i polugu za podizanje mašina sve u svemu trebaju ti 12 13 17 19 24 30 ključevi ako ti nešto zaškripi javi se 0649109690 tu sam da pomognem jer ja sam obe strane radio

Opet ista prica sto se motora tice. Od pomenutih modela ni jedan nije imao motor A4.236 vec su svi imali motor A4.248. Prvi pomenuti motor su tek kasnije imali 580 pocetkom i sredinom 90-ih godina.
Rale, MWM motor je ugradjivan u model 580 koji je isto pravljen 90-ih godina proslog veka i bukvalno se ne moze naci a 585 je model od pre cara faraona iz 70-ih godina i ima motor A4.248 sto znaci klipovi 101mm i 'teska' radilica.

Nema rale sa Man motorima koliko sam cuo,mogu ti jedino pomoci ovako:Radio sam jedan pre vise godina 575 stari medju prvim serijama IMT sa perkins motorom,coveku je zaribao motor toliko da nije mogla da se obradi radilica,morala je druga,covek je otisao i kupio radilicu novu u prodavnici,kako kaze dali su mu domacu radilicu koja je bila ista kao stara,ugradili i traktor je radio jos nekoliko godina bez problema i prodat.Nadam se da sam pomogao :ppozdrav:

Zaboravio sam napisati i da su stavljene nove klipnjace domace jer su ove stare perkinsove bile unistene.

Evo i ja sam se danas igrao sa mojim 577 pukle mi dve bolcne na kvačilu i pomoćna pumpa hidraulike::jako_besan::
2m6rcjn.jpg
[/IMG]
28bbj0k.jpg
[/IMG]
9kuzv9.jpg
[/IMG]
1twqxg.jpg
[/IMG]

Hebem ti i IMT i njegov hidraulični volan! :udri:

Taman je nađena greška zbog čega se volan teško okretao (bio je odvrnut šraf na sigurnosnom ventilu u pumpi, te je propuštao na malom pritisku i pumpa onda nije mogla da nabije dovoljan pritisak), odmah je probilo crevo koje vodi ulje u cilindar. (Uzgred, kad sam skinuo to crevo video sam da je ono davno puklo kod starog vlasnika i da je bilo zakrpljeno sa milion slojeva izolir trake i potom uvučeno u pvc crevo, za koga sam ja mislio da je stavljeno samo radi zaštite od trljanja creva o sponu. Sad se nešto mislim da nije prethodni vlasnik možda namerno odvrnuo šraf na sigurnosnom ventilu u pumpi kako bi smanjio pristisak dok ne zameni crevo.)

Taman sam zamenio to crevo, a ono je počelo da flisuje ulje na izlazu iz orbitrola u cevi. Ja blage veze nemam šta tamo ima, da l' kakve gumice, il' platne, il šta već što sprečava curenje. Da li ko ima kakav savet kako da ovo rešim?

Nazad
Vrh