IMT

Dukej sigurno je zbog krpljenja creva smanjio pritisak na pumpi,jer cim si poveco pritisak na normalan crevo je normalno crklo.Na orbitrolu nebi trebalo da ima platni niti gumica,vec konus kao na hidraulicnim crevima,znaci probaj da zategnes taj izlaz,prestace curenje.

Kad pukne crevo neko na hidraulicnom volanu u hodu,sta se desava,jel tockovi ostanu na pravo ili se namotaju u jednu stranu?

Dukej, da li znaš da li su ti aksijalni ležaji na rukavcima ispravni i podmazani? I da li rukavci idu lako?

@ zorancile

Podmazano je dobro, stalno to radim i izađe dosta masti i gore i dole. Bilo je nekad zapeklo, okretalo se relativno lako ali nisam mogao da izvučem rukavce pa sam ih jedva izbio i razradio. Kod starog vlasnika je stojao valda napolju pa je voda ulazila unutra a nije bio dovoljno mazan pa je zapekao. Posle razrađivanja sam redovno podmazivao rukavce i idu lako kad se skinu spone.

@ mirko 015

Iz tela orbitrola izlazi navoj i na njega se spaja cev na konus (pretpostavljam). Meni pušta na spoju tela i tog navoja.

edit: U stvari sad više i nisam siguran kako taj spoj cevi i orbitrola izgleda. Pogledaću sutra i slikati

imam jedno pitanje za poznavaoce imt traktora:dali su imt 577 stari tip i novi isti a samo maska i kabina drugaciji(tu mislim na motor,menjac)ili ima neke razlike ?

Razlike ima u noznim komandama, ima razlike u upravljacu, stariji su imali servo, osim zadnje serije koja je imala hidraulik volan. i mislim da ima malih razlika u mjenjacu i rucnoj kocnici izmedju ova dva traktora. Inace, s strane motora i mjenjaca trebali bi biti isti.

Interesuje me zna li neko razliku u težini između traktora imt-558 i imt-560

Koliko me sjecanje sluzi, da je 560 sa kabinom tezi od 558 sa kabinom za nekih 800 kg. Nemoj me drzati za rijec, al od koljevke, pa do zadnjeg kucista sve je masivnije na 560, a pogotovo zadnje felge... 560 je zbog te tezine dosta veci potrosac od 558.

E tu ti nemogu pomoći ali ti mogu reći da je motor na 577 P (najnoviji) isti kao na 577 iz 1982 god. menjač i hidraulika se razlikuju.

I menjac je isti samo se sad navodno u nove 577 ubacuje drugaciji par ulaznih zupcanika pa bi trebalo da je nesto sporiji. Od '94. svi imaju mokro kocenje i pojacan hidraulik kao ovi novi 577 a postoji 2 razlicita prednja trapa DV i 3 razlicita 'obicna' prednja trapa od pocetka montaze do danas.

Ne znam zbog cega mi se brise pitanje vezana za delove koje glasi dali su dobri indiski delovi za imt konkretno za 533 sat za temperaturu.Pitam za savet i nista vise valjda smo na forumu da bih pomogli jedni drugima i podelili iskustva.

Drustvo imam problem koji bi voleo da resim ali neznam kako:540 ima problem,radi se o tome da nemogu da ga okrenem na kocnici,ustvari nikad nisam mogao iako koci kao lud,sve novo,paknovi obradjeni dobosi,kada ga zakocim i ocu da ga okrenem pod kocnicom jednostavno paknovi nemogu da ga zadrze,puca,skripi u dobosu oce da ih pokida ali nemoze da ih zadrzi.I jos jedan je problem mozda vezan za ovaj ,kad namotam volan do kraja u jednu stranu i ocu da skrenem(levo ili desno)traktor tesko skrece prosto gura napred kao da je pod blokadom a nije provereno i naravno skrene ali u vecem luku.Dali je ovo kod svih 540 ili je ovo samo kod mene.Sve ostalo na traktoru funkcionise i odrzava se kako treba.

Moguće je da diferencijal, odnosno njegov centar sa onim malim zupčanicima, ima veliko bočno trenje zbog nečega, i ne postiže efekat prenosa snage samo na jednu stranu pogona. Ako je tako od početka, verovatno je fabrička greška u potrebnom zazoru unutar diferencijala, pa imas utisak neke tihe blokade diferencijala.

Bas tako kao neka tiha blokada diferencijala,e sad neko mi kaze to je tako kod 540,neko kaze gura ga sama transmisija zato sto je stavljena od 560 a nema bocne reduktore:sta:Mozda proveriti zazor izmedju poluosovina,kao sto kaze Zoki

Neznam kakva je situacija na 542 kako on okrene na kocnici,uglavnom moje nema sanse:sjasi:

Svi diferencijali rade na istom principu. Centar diferencijala je taj koji bi trebalo, zavisno od otpora na poluosovini da brzo reaguje i prokliza. Kod tebe je to ostalo tesno, verovatno zbog netačne završne obrade delova što je vrlo moguće. Ali, šta sad` ostaje da radiš ? Ne znam, veliki je to posao rastavljati, da bi se utvrdio pravi razlog. Ili je tesan centar, ili koče planetarci zbog nečega. Mislim, sve može da se reši, ali je stvarno veliki posao, pogotovu u sezoni kad nam mašine trebaju svakog časa.

Upravu si ko to da rastavlja,jedino moram da mu ugradim hidrovolan da bi tu malo dobio na okretnosti posto je i tvrd na volanu.

Danas sam definitivno resio problem sa 540.Upecao sam jednog koji ima 542 i jednog koji ima 549 i obadvojica imaju problem sa okretanjem traktora na kocnici,ustvari nisu mogli i kad su bili novi,jednostavno to im je boljka i tu nema leka kao i blokada koja vise neradi nego sto radi.
Pomislio sam da mogu resiti ovu misteriju ali nema sanse,vucem ovaj problem 100 godina i tek sad sam se setio da se raspitujem kako kod drugih funkcionise.:svinja:

Poslednja izmena:
tek sad sam se setio da se raspitujem kako kod drugih funkcionise.:svinja:
a ja sam tek sad dobio odgovor zasto kad okrenem skroz volan traktor ide pravo a prednji tockovi guraju zemlju napred.
Mozda je ova ,,tiha blokada,, i prednos u smislu povecavanje vucne sile u blatu jer oba tockova vuku ravnomerno?

Nazad
Vrh