IMT

Ispravite me ako gresim,jel 565 treba da ima 16-ke gume pozadi.Ovaj ima 14.
Nema veze dali je svercer i posto je kupio on traktor,bitno je da je dobar,uredni papiri i da dobro sluzi.

Imam malo problema sa konekcijom, pa otezano pratim...meni lepo izgleda na slikama, pretpostavio sam da je neki svercer, sto zaista nema veze ako je sve ok, pa rekos mozda neko prepozna traktor...nalepnicu i gume sam i ja odmah skontao...kakvi su inace 565? Na sta treba obratiti paznju?

Svi imamo problem sa forumom,nesto zeza stvar.565 je dobra varijanta IMT-a,motor je malo ostriji nego na 560,po meni su to traktori veoma dobri.Bilo bi najbolje da se neko javi ko ima pa da kaze svoja iskustva.Znam da je prilicno omiljen IMT traktor.

posto vidim da se pricalo o masini koju posedujem evo par reci o njemu ,moj 540 42,5 hp pise na tablici imr motor. radjen je za strano trziste 1979.godine kupljen nov jednom mu je osvezen motor i to je to 9000rh bez greske menjac postoi samo trostepeni i kod mene radi super nadvlacim bilo koju petobrzinku 542-ojku u selu i univerzale takodje a ni u ornju nemoze da me stigne ni jedan od njih dva ,jedino sam ja moj traktor opteretio sipo vodu u zadnje gume i stavio oko 300 kg tegova gde god je moglo da stane.on i njegov stariji brat 533 ove godine pripremili i posejali 27 ha kukuruza.

Ima rešenje za ovo. Na kraku poluge kočnica, nazad gde je zakačena šipka od nožne i šipka od ručne treba da šipku od ručne staviš u tu gornju rupu gde ja sad zakačena ručna, zatim taj limeni šlic od ručne malo raširiš da može i on da objaši i da bude na istoj toj rupi, jedino što ti treba je malo duža bolcna ili šraf. Pedala bude mnogo mekša, pa samim tim imaš i bolji učinak.
Svaka cast druze,umro bih a ovo nebi probao.Upravo sam namestio poluge ovako i sad zakivaju kocnice,a mekane su ko na autu.Za ovo sledi :ppozdrav:

Danas sam rastavio zadnju poluosovinu - rukavac na IMT 577. Ići ću dalje na toj strani do kočnica da i to pregledam ali je sada potrebno pritegnuti maticu za dotezanje konusnovaljkastih ležajeva točka.
Pitanje za majstore ili one koji su to već učinkovito radili - kojim alatom to dotežete jer je prijašnji vlasnik tu maticu dotezao sjekačem za metal te je sva deformirana i izudarana.
Postavio sam ovu sliku i ta matica je broj 20 na slici.
http://

Dakle nebih htio glumiti pok. kipara Ivana Meštrovića i mlatiti čekićem i sjekačem nego molim ako netko ima orginalan alat za dotezanje te matice da mi slika i postavi sliku pa bih to sebi napravio.

Alat se lako pravi-treba ti cev cija je spoljna mera precnik useka na matici i zavare se sa spoljne strane 2 kajle cije dimenzije odgovaraju usecima na matici. Kljuc se 'navuce' na maticu tj. na te useke i koristi se po zelji. sa gornje strane proizvoljno mogu biti 2 rupe za sipku ili nesto slicno.

Ako je vec matica zatezana sekacem i ostecena spolja,onda ti preostaje da je i ti zategnes sa sekacem ako neces da kupis novu maticu.Kao sto je Bubu rekao,lako se pravi alat.

Hvala; @Bubu
@mirko 015

Sad sam se sjetio pa da ujedno napišem da sam nedavno ugradio druk ležaj u 577 proizvođača ŽS Temerin (Živko i sinovi).

Prvi put sam čuo za njih a vlasnik trgovine kaže da su dosta dobri pa budemo vidjeli kako će se pokazati.

Sve je to danas bez garancije,nadam se da ce se pokazati dobro.Ja vecinom koristim indijsku robu,mislim da je kvalitetnija,dobar odnos kvaliteta i cene.

Alat za takve matice:
unior.png

Antonio to znaci da ga stegnes bas kao sto si ti opisao,da to bude pravo dobro.Naravno mislim cevastim kljucem a ne sekacem.Koristio sam kukaste kljuceve za razne stvari i nisu mi bas za ovo dobri,nemozes stabilno sa njim da uhvatis maticu.Uz pivo obavezno i rostilj:ppozdrav:

Nazad
Vrh