IMT

Da dodam,menjac nikad nije diran,ide kao u sir,jedino oce nekad da zaglavi izmedju brzina.Kod burazera a i kod ostalih vlasnika 542 u selu menjac je radjen vise puta,katastrofa 4 i 5 redovno odu pa posle i ceo menjac.Inace 540 postoji samo sa 3 brzine.

Na 540 inače mjenjač je ok.542 mjenjač je katastrofa.

Posteno da kazem neznam iako sam mehanicar,posto nisam radio diferencijal na 540,ali zato na 542 i 549 redovno.Slabije na 539 i 533.

:ppozdrav:Normalno svi mi mehaničari najbolje poznajemo mašine iz naše okoline.Ako nema mašina na popravku nemožemo je ni poznavati.:ppozdrav:

Generalno nije los traktor ali na tim starim serijama 540-542 pedale kocnica su katastrofa,moram ustati da bi zakocio iako je sve novo.I naravno polozaj volana koji je u nekoj visini nenormalnoj pa sam stavio vreteno od 539 i kuciste vretena da bi ga spustio.

Kod nas je brdo i po mom misljenju 542 i 549 nisu za taj teren,mnogo su osetljivi.Moj brat je imao 549 kojeg je kupio 1988 novog,znaci nema srafa na tom traktoru koji nije bio odvrtan zbog kvara,ali bukvalno sve je na njemu popravljano.Prodat sa 5000 radnih sati.

Dobar je za ravnicu,i za transport,ostar na gasu ide ko metak.Ali zato kad ga cimas po sumi i brdu ode menjac i konusno tanjirasti veoma brzo.

na tim starim serijama 540-542 pedale kocnica su katastrofa,moram ustati da bi zakocio iako je sve novo
Ima rešenje za ovo. Na kraku poluge kočnica, nazad gde je zakačena šipka od nožne i šipka od ručne treba da šipku od ručne staviš u tu gornju rupu gde ja sad zakačena ručna, zatim taj limeni šlic od ručne malo raširiš da može i on da objaši i da bude na istoj toj rupi, jedino što ti treba je malo duža bolcna ili šraf. Pedala bude mnogo mekša, pa samim tim imaš i bolji učinak.

Kod zapadnih proizvodjaca traktora se potrefi da nevalja,a kod nasih proizvodjaca se potrefi da je dobar.

Ima rešenje za ovo. Na kraku poluge kočnica, nazad gde je zakačena šipka od nožne i šipka od ručne treba da šipku od ručne staviš u tu gornju rupu gde ja sad zakačena ručna, zatim taj limeni šlic od ručne malo raširiš da može i on da objaši i da bude na istoj toj rupi, jedino što ti treba je malo duža bolcna ili šraf. Pedala bude mnogo mekša, pa samim tim imaš i bolji učinak.
Ovo sutra majstorisem obavezno,hvala unapred!!

Sad pogleda,znam ovoga iz Banovog Polja,on je svercer,traktore obavezno namaze naftom,kao da se sija.

Nazad
Vrh