IMT

ХИТНО

На трактору ИМТ 533 је урађена генерална пре 20 сати . На једанпут се почео чути звук који сам окачио уз поруку .
Овај звук је снимљен кад сам скинуо усисник од филтера ваздуха, тј. ону цев што иде у филтер ваздуха ...
Компресор је искључен ...
Колико је опасно употребљавати трактор даље , док се не установи проблем ?

http://soundcloud.com/paga19141/govor001/s-yDNj5

Izgleda da ti je glava pukla tako su meni jedni "MAJSTORI" stelovali ventile na IMT 542 i poceo da puca na auspuh sve jace ja ga kod drugog majstora oteram i kad je rasklopio glava je pukla

Vjerovatno je glava pogrešno i nestručno pritezana pa je pukla negdje. Pritezanje glave je nauka za sebe, em se radi posebnim rasporedom, em treba moment ključ, em treba imati "osjećaj" i posvetiti dosta pažnje tome. Sumnjivo je što je to počelo nakon generalke, vjerovatno je tokom pritezanja negdje blago napukla pa su je vibracije nakon tih dvadesetak sati dokrajčile.

Proveri kako su ti naštelovani ventili.Meni se jesenas na novom traktoru to desilo,jednostavno u fabrici nisu naštelovali jedan izduvni ventil i on se nije dovoljno otvarao i nije ispuštao sagorele gasove van na auspuh, nego kad bi se otvorio usisni ventil onda bi ta eksplozija koja je trebala da izađe kroz auspuh izbijala na usisnu granu i pravila baš takav zvuk na filteru za vazduh.Majstori su dali dijagnozu da usisni ventil ne zatvara dobro pa izbija kompresiju van na filter ali ipak je bio izduvni koji nije dovoljno otvarao.E sad prvo proveri kako su ventili naštlovani (i usisni i izduvni) ako je sve u redu onda ti možda neki ventil ne naleže dobro a ako nije ni to onda se bojim da je STEVA 1984 u pravu tj. da ti je glava pukla.

Ovde ima vise stvari za proveriti.Jel ti duva u vodu kompresija,jel ostao neki ventil otpusten pa ga klip sustize,jel neka dizna zastopala pa lupa.Ja nikad u zivotu nisam koristio kilo kljuc i hvala bogu za sve ove godine nisam imao problema.Posteno neznam ni kako se koristi:osmeh:,a zategao sam radilica i glava kamionskih,traktorskih i automobilskih na hiljade.

Па није ваљда глава , нову сам купио ... индијска 19 000 . И вентили су нови, па и лежишта морају бити нова ...
Пу , далеко било .
Ја ћу да се надам да је дизна пропишкила ...

Moment kljuc se Mora koristiti,jer upitanju je gus i ako se pretegne brezon u najcescim slucajevima iscupa ga,Kod traktora Posle skidanja glave Postoji Takozvani "Prvi servis"Posle 20-30 sati rada,skine se poklopac ventila Presteluju se ventili i dotegne se glava.

@paga skini ventil deknu i samo ce ti se reci. Po meni je to zvuk ventila koji se ne otvara,verovatno izduvnog. E sad dali je pukla klackalica ili je iskocio podizac tj sipka klackalice iz svog lezista,cak bi mogao biti i navoj u samom kraju klackalice pa je saraf ispao,caura..... Puno toga moze biti ali dok ne pocnes da rastavljas sigurno neces naci kvar. Glava-nadam se da nije.

оки-доки
имам мајстора , чека се четвртак па ћу знати шта је...
и ја сам баш доста радио око генералке , али то подешавање вентила нисам,немам шпијунке ...
хвала свима , ово ми је било потребно да бих имао информацију колико толико

Meni se desio isti kvar na jednom 539 posle generalne upitanju je bio ventil koji je zaribao u vodjici i nije imala opruga snage da ga zatvori do kraja, druga mogucnost da je pukla klackalica na nekom izduvnom ventilu

I mene su na jednoj R60 posle generalne opasno zezale vodjice i opruge na ventilima.Da napomenem,glava je bila nova indijska.Radi i dan danas kao sat posle te intervencije.

Paga najverovatnije je pukla klavijatura ako je stavljena indiska glava, skini poklopac pa ćeš videti šta je u pitanju.

pozdrav drugari interesije me dai je noko od vas zna mere o karikama za trakror IMT 5100 ili5106 interesije me njihova debljina znam da su 98 mm ali me debljina zanima i koliko karika ima unapred hvala pozzz.

Nazad
Vrh