IMT

Nisam sto posto siguran ali ako dobro znam s-46 ima 5 karika (turbo s-46 ima 4) debljine cini mi se 3-3-3-5-5 a inace je precnik 98.5 a ne 98. Kasnije cu proveriti u knjizi sve, a i imam garnituru pa mogu da izmerim. U medjuvremenu neka me neko ispravi ako sam pogresio.

Evo samog sebe cu da ispravim. perkins 6.354 ima 5 karika debljine 2.38-2.38-2.38-6.33-6.33 a perkins 6.354.2 ima isto 5 karika stim sto je prva (kompresiona) deblja 3.16 E sad koliko ja znam prvi pomenuti se ugradjuju u 5100,5106.

hvala ..sad me interesuje dali hizna sa 95mm moze da se probusi na 98,5 dai je nebi mnogo otanjio toje za 1,75mm u krug.

Može da se probuši al koliko će trajati je pitanje.Puno je to i moze doći do pucanja usljed expanzije.

Pa zar IMT nema "suve hilzne"? Jua sam zetorovu hilznu razbušio sa 100mm na 102mm i to je tako radilo bez problema, a Zetor ima mokre hilzne koje nema šta da podupire, kao kod IMT-a!

Jesu suve hilzne, ali kad ih izvadiš, vidiš isto što i na Zetoru. Ne naležu one celom svojom površinom na blok.

Epa onda neznam....na Zetoru sam radio tako šta, a za IMT neznam...... mada sam već video kod zetora da se polomila hilzna koja je bila fabrička(nebudžena) a ja sam povećavao sa 100 na 102 i traktor je tako radio bez kvarova oko 2 godine, kad je prodat....za dalje neznam....

imt ima ravan blok potpuno ispod hilzne , 533 sam X puta nosio na razbusivanje sa 88 mm na 91,5 i radi bez problema

I koliko snage se dobije sa tim razbušivanjem? Jel to razlika između 533 i 539?

to jeste razlika i dobije snage ali nemoze da dobije ostrinu zbog teskog zamajca,i bolje pali sa tim klipovima

Hilzna 533 motora moze da se razbusi jer ima materijala(mesa),a ostale hilzne IMR motora su tanke i nemogu,a inace nemaju ni specijale.

hvala ..sad me interesuje dali hizna sa 95mm moze da se probusi na 98,5 dai je nebi mnogo otanjio toje za 1,75mm u krug.
mislis 1.75 po strani a 3.5 u krug. A koji ti je to motor sa 95mm precnikom? Btw @mirko 015 postoje specijale klipova za neke perkins motore ali su toliko skupe da je bolje raditi hilznovanje!

Nije bio kući pa sam morao sa 539 da vučem punu kamionku žita i još je navuko na rampu pod bregom znaš ti šta je to?eto zato je produvo.

Nazad
Vrh