IMT

Majstore to je stari tip hidraulike od 533/539/558/560.Nema tu nikakvih razvodnika imas jedno crevo i to je za kipovanje prikolice ili bunkera na beracu,Stari tip hidraulike sa balansnom oprugom.

Prijatelju malko si se zeznuo-od pomenutih traktora samo hidraulika od 560 odgovara hidraulici na 577 s' tim da 577 ima jos pomocni klip. Kod naseg clana Trnavca je neko to sve izgleda poskidao jer SVAKI 577 fabricki duplu pumpu i razvodnik za spoljnu hidrauliku s' tim da stari tip ima jedan razvodni ventil a novi tip ima dva razvodna ventila.

@mityoo

Svaka cast na odradjenom poslu! :D

@zorancile

Na koji zupcanik mislis?

Ja licno sam rasklapao samo motor od mog 577 DV (koji je na slici) na kojem inace nije originalan motor vec je firma od koje sam ja kupio stavila stari tip S44 sad da li od 578 il' 579 nisam siguran ali znam da nema taj balansero. Kod mene ima samo medjuzupcanik na mosticu od 1. stabilnog lezaja i 1 zupcanik na pumpi.

Kad smo već kod 577, imam i ja jedno pitanje: zašto na zupčaniku od balansera (koji se uzubi u razvod) ima zabeležene dve recke? Izgledaju kao da su fabričke, 4 ili 5 zuba je razmak izmedju njih.
Zato da postavis i pumpu u svoju fazu,tacku,polozaj..... Nazovi kako hoces. A ako ne postavis onda ce ti,sad ne secam se tacno koji deo dal koleno radilice ili brenzon klipnjace,ne bitno,nesto od tih stvari sibnuti u pumpu. Ako se dobro secam upitno je samo kod prvog i drugog klipa treci vec prolazi. Skidao si pumpu? Imao si problema sa njom?

Skinuo sam karter, pa kompletan balanser sa pumpom, tako ću i vratiti kompletno, samo se pitam da li je prošli majstor dobro uzubio...

Pitam za onaj zupčanik od uljne pumpe i balansera, ispod radilice.
Tvoja pumpa izgleda ovako.Takve pumpe su ugradjivanje po engleskoj licenci.Takva se pumpa uzubljuje zbog balansera.Inače ako je ne uzubiš lomi se.
slika-126292-2010-10-128.jpg

jedna oznaka je za uzubljivanje uljne pumpe sa radilicom ,a druga za uzubljivanje pumpe sa balansima.
slika-0-2010-10-12879158.jpg

Zapamtio sam kako je bilo, jedna oznaka na tom zupčaniku je okrenuta prema radilici kad su i ostale oznake od pumpe i bregaste poklopljene, samo me buni ta druga recka, ne znam čemu ona služi.

Prvo se moraju poklopiti dvije crvene tačke sa jednom crvenom tačkom.Ostaju ti dvije crne tačke koje se uzubljuju na radilicu.

2hd5n5z.jpg

afbxi8.jpg

2iru6pw.jpg

Na malom zupčaniku sa druge slike ima dve oznake koje su na razmaku od 4 zuba. Video sam kako je bilo uzubljeno, ali se pitam čemu služi ta druga oznaka?

@zorancile ono sto sam pisao pre par postova pada u vodu jer nisam mislio da je ovakva pumpa. @lisnik je postavio sliku te na koju sam ja mislio da je i kod tebe... Ali verujem da ni ovu nije svejedno kako ces postaviti!

JBG.@ Zorancile ja ovakvu još nisam vidio.Ako može daj nam malo svjetlije slike sa više detalja.Sve je nekako crno.

Prijatelju malko si se zeznuo-od pomenutih traktora samo hidraulika od 560 odgovara hidraulici na 577 s' tim da 577 ima jos pomocni klip. Kod naseg clana Trnavca je neko to sve izgleda poskidao jer SVAKI 577 fabricki duplu pumpu i razvodnik za spoljnu hidrauliku s' tim da stari tip ima jedan razvodni ventil a novi tip ima dva razvodna ventila.

Upravu si,ja se nikad nisam petljao sa 577,imao sam priliku da kupim 585 i on je stvarno imao pomocnu Pumpu,a hidrauliku kao od starih tipova,moja greska!,Bubu majstore dali vrede ti traktori 585?Imaju hidraulicni volan,nemaju prednju vucu.Imao sam u ponudi Jedan stojao je na sred dvorista u novom selu,iscepane zadnje gume dosta stvari fali ili je otkinuto,probao sam da ga upalim ali nije islo,Zena je trazila 2000 eura za njega i nosi ga dala bi ga i za manje,Ali ja sam bio u zurbi da kupim ispravan traktor i da zakacim plug i da orem i kupijo sam 558 za 4000 eura i prezadovoljan sam,Stari jesu ali cine posao!!:ppozdrav:

Taj 585 verovatno ima servo a ne cist hidraulicni volan sto je velika razlika ali se da lako prepraviti. Za te pare mora mu kompletna mehanika biti relativno ispravna uz sitne korekcije jer su gume jako skupe a traktor prilicno star. Motor je kao od 577 samo sto je malko jaci..moguce je da je cak original Perkins.

Ako se ne varam, 585 ima perkins motor i mislim 3 ili 4 brzine. Jači je od 577. Ima ga jedan čovek ovde kod mene, ali nisam siguran za menjač.

Mana 585traktora su polusovine u bocnim reduktorima. Hoce da ih polomi. Resenje je ubacivanje poluosovina od 577 takodje i nosac planetarnog i problem resen! Ima dobru brzinu za oranje,bolju nego 558,577 ali je malo zeznutiji za berbu zbog malog izbora brzina(u odnosu na 577). 2000e je puno za traktor u takvom stanju!
11u92tw.jpg
Jel takav kao i ovaj?

Nazad
Vrh