IMT

Najintersantnije je što se nije kod mene polomio, već najverovatnije kod dede još zimus.... Sad mi je priznao da je čuo neko čudno mlevenje, ali je to brzo prestalo, pa se nije nervirao.... ja sam ovih dana počeo da čujem neko lupkanje u njemu, pogotovo kad sam nosio teži priključak, i mislio sam da je neki kvar oko pumpe, ali kad sam otvorio onda sam video da ima šaka metalnih parčića u dnu kućišta diferencijala.... i da je tanjirasti zupčanik labav....

kod mene se malo cuje nesto u diferencijalu na 539, malo kao da zuji tj zvizdi al slabo se cuje. Sta bi to moglo da bude, nikad otvaran nije od kad je kupljen 1981. to je inace najstariji 539 kod nas u selu koliko ja znam ,a mozda jedan od najboljih:osmeh: ima oko 5500 radnih sati i samo mu je lamela jednom zamenjena ostalo nikad nista dirano nije ::super::

IMT je što se tiče zujanja širok pojam.Ima dunum šupljine mjenjača ,kućišta diferencijala,itd,itd.Ti ćeš najvjerovatnije znati taj problem sa zujanjem kad nešto odapne.

I meni ovih dana stize jedan 539 85-6god i mislim da nije dosad otvaran,ali kod nas ide pod noz! Nesto opasno turpija u menjacu-difu... Potrudicu se da ga uslikam i okacim slike.

Pozdrav za sve prisutne!
Imam jedno pitanje:
Kupio sam IMT577, i on normalno ima 4 izlaza za hidrauliku nazad, ali kod mene je samo 1, sta tu sad fali, mora da treba i neki razvodnik za sva 4 izlaza?
Unapred hvala na pomoci!!

Auu pa kod tebe je izgleda klasicno ocerupan traktor sto se hidraulike tice. Ako nema razvodnika onda ti fali kompletan sa 2 dvosmerna ventila i crevima i treba videti da li ima pomocnu pumpu unutra ili je i ona izvadjena. Jedna fotografija ce resiti 50% problema.

Pa da,obično kad ode ta pomoćna pumpa onda ljudi to obično počupaju i stave samo jedan izlaz za kipovanje preko glavne pumpe.Dupli razvodnik (tandem) i pomoćna pumpa oko 350-400 evra.+creva.Mada ako ti netreba 4 izlaza možeš da kupiš obični razvodnik sa dva izlaza pa uštediš neki dinar.

Hahhahahaha :D

Inace, danijella, sto mislis da ti je stari 577 jaci od novog? Ako je tako nadji nekog majstora da ti na licu mesta presteluje paljenje i punjenje da vidis onda sta sedmica radi..

Hahhahahaha :D

Inace, danijella, sto mislis da ti je stari 577 jaci od novog? Ako je tako nadji nekog majstora da ti na licu mesta presteluje paljenje i punjenje da vidis onda sta sedmica radi..

Ma kud da mi pojačava punjenje i ovako troši ko tenk:haha:Ovaj stari troši 30% manje a ima snage 30% više.Nisam siguran šta je tu u pitanju al mislim da je na ovom starom jači motor.

Hahahaha i kod mene je slicna situacija na 2 577 ali su oba stara. Problem je kada je preslabo punjenje motor se 'tesko' vrti i to nije to-masina ne moze da se iskoristi kako treba i javlja se povecana potrosnja. Rekao sam ti sta treba da uradis. Ja sam nasao ko ce da mi nasteluje punjenje ali nemam vremena da odem do coveka..

Ma jedan drugar mi je rekao da promenim pumpu da stavim od jačeg modela al' neću sad da diram dok je pod garancijom,mada ovaj tvoj predlog oko štelovanja,e to bi se već moglo odratiti ako nađem adekvatnog majstora.A da je razlika u snazi od 30% evo da ti kažem: setvospremač od 3 metra stari traktor vuče drugom brzinom u kakvom god hoćeš oranju i nikad u životu nisam video da taj traktor dimi a ovaj novi ide prvom brzinom i kad malo uđe u neko brdašce ili nagura malo više zemlje a on počne da dimi ko lokomotiva! E je...ti traktor.

Ne sekiraj se to je uglavnom do stelovanja pumpe! Postoji jos jedna stvar za koju se nadam da nisam u pravu-moze da se da se desi da imas male klipove tj. 98.4 umesto 101mm pa zato traktor ide osetno slabije. Kad je sedmica nastelovana kako treba mora da vuce 2.9-3m setvospremac koliko hoces duboko 2. brzohodnom...

E to sa klipovima je i meni palo na pamet,pošto kad sam radio generalnu na starom traktoru 2004 god. i kad sam kupovao sklopove trgovac me pite hoćeš klipove 101 ili ove manje a ja nisam imao pojma da uopšte postoje dve verzije.Idem da zovem ove u IMT baš da proverim šta su ugradili.

Ako je cilindar namenjen za 101 mm a u njemu se nalazi klip manjeg prečnika, u suštini se dešava ista stvar kao kad bi se u njemu nalazio normalan klip ali sa istrošenim karikama. Kompresija se znatno smanjuje, a produkti sagorevanja umesto da celim volumenom deluju na čelo klipa, delom odlaze u karter. Zato je takav motor slabiji.

P.S. Mada moram podvući da smatram za malo verovatno da je to ovde slučaj. Ko bi bio toliko tupav da u cilindar stavi klip koji je 2mm manjeg prečnika?

Evo sad sam pričao sa ovim iz IMT-a i oni kažu da moraju biti klipovi 101 mm i još su me pitali dal sam ja normalan pa to je novi traktor pa nije to neka budzevina itd.(a ja imao 15 kvarova na njemu za prvih 6 meseci:haha:) I jos su mi rekli da ti motori sa klipovima od 98,4mm da se ugrdjuju u "tamiće" a ne u traktore 577.North ARMY; Neš' verovati al znaju! Recimo kad su mi pucale prednje poluosovine oni su mislili da je greškom ugradjen neodgovarajući zupčanik i tržili su od mene da im kažem model i tip traktora što je kod mene IMT 577.1854 i po ovom broju su tačno znali šta je ugrađeno u taj traktor i bilo je sve u redu,poluosovine su bile loše.Aj nek mi neko kaže koliko motor od 577 ima cm kubnih pošto mi u saobraćajnoj od starog 577 nepiše pa nemogu da uporedim i odakle mi ovoliki kilovati u staroj saobraćajnoj 69,3:sta:
30jr8yb.jpg
[/IMG]

Jel nije to malo neverovatno da u precnik cilindra od 101mm stave klip precnika 98,4mm zazor da bude 2,6mm, a zazor izmedju cilindra i klipa se meri u stotim delovima milimetra, da je zazor 2,6mm sigurno ne bi mogao da upali a kamoli da radi motor

• Like
Reagovanja: 740
Nazad
Vrh