IMT

Jel nije to malo neverovatno da u precnik cilindra od 101mm stave klip precnika 98,4mm zazor da bude 2,6mm, a zazor izmedju cilindra i klipa se meri u stotim delovima milimetra, da je zazor 2,6mm sigurno ne bi mogao da upali a kamoli da radi motor
Ma jok to je Attila M. pogrešno protumačio,i cilindri su manji.Kad je BUBU rekao "manji klipovi" mislio je na slabiji motor koji može da se ugradi na 577

U S44 kao i u S46 motor idu 2 tipa tj. 2 razlicita para stublina i klipova sto znaci da mogu da budu par stublina i klip 98.4mm ili 101mm. Iako oni tvrde da klipovi nisu 'mali' ne cudi me da jesu jer koliko sam cuo od starijih majstora desavalo se da bude 577 sa pomenutim klipovima. IMT 580 ima pomenute klipove i cuo sam od onih koji su ih vozili da im je nekada bilo tesko sa pomenutim setvospremacem 2.9; Sa malim klipovima motor ima 3867 kubnih santimetara ako se ne varam.

@NA 560 ima klipove 91.5mm i skroz drugaciji motor nego na 577.

U S44 kao i u S46 motor idu 2 tipa tj. 2 razlicita para stublina i klipova sto znaci da mogu da budu par stublina i klip 98.4mm ili 101mm. Iako oni tvrde da klipovi nisu 'mali' ne cudi me da jesu jer koliko sam cuo od starijih majstora desavalo se da bude 577 sa pomenutim klipovima. IMT 580 ima pomenute klipove i cuo sam od onih koji su ih vozili da im je nekada bilo tesko sa pomenutim setvospremacem 2.9; Sa malim klipovima motor ima 3867 kubnih santimetara ako se ne varam.

@NA 560 ima klipove 91.5mm i skroz drugaciji motor nego na 577.
U saobraćajnoj piše da ima 4070 cm3,po tome trebalo bi da je sve u redu,probaću ja ono sa pumpom pa će da vidimo.

Auu pa kod tebe je izgleda klasicno ocerupan traktor sto se hidraulike tice. Ako nema razvodnika onda ti fali kompletan sa 2 dvosmerna ventila i crevima i treba videti da li ima pomocnu pumpu unutra ili je i ona izvadjena. Jedna fotografija ce resiti 50% problema.

evo slike od zadi!
20gyzbn.jpg

Majstore to je stari tip hidraulike od 533/539/558/560.Nema tu nikakvih razvodnika imas jedno crevo i to je za kipovanje prikolice ili bunkera na beracu,Stari tip hidraulike sa balansnom oprugom.

Kad smo već kod 577, imam i ja jedno pitanje: zašto na zupčaniku od balansera (koji se uzubi u razvod) ima zabeležene dve recke? Izgledaju kao da su fabričke, 4 ili 5 zuba je razmak izmedju njih.

I zamijeni ga sto prije jer se prepunjavanjem moze akumulator preformatirati na visi napon a onda drasticno gubi na kapacitetu a ja sam imao i dva slucaja eksplozije akumulatora jer je zbog previsokog napona punjenja doslo do uvijanja celija koje su se onda kratko spojile.

Da li mi moze neko reci kakav je imt 587, nameravam da ga uzmem pa me zanima da li vredi necemu. Unaprd hvala

Nazad
Vrh