IMT

plug je 757.30.novi tip i 577 ore sa njim 1 brzom ili 5 spora.Bubu u pravu si traktor je 97. ima i onaj standardni i ovaj na njemu.stavicu posle video zapis kako ore.

nije plitko bar po meni mislim da je oko 25cm dubine ali sutra cu da proverim pa javljam.a evo slika od danas
ztdchk.jpg
kbt7w7.jpg
. mirko sutra ili u nedelju sam u tvom kraju kod Gila pa mozes da dodjes da pogledas sta je masina.

Mene interesuje posto imam 15 jutara zemlje koji bi meni od IMT-ovih traktora odgovaro cale bi teo da uzme IMT 577 DV posto je sa njim radio kod nekog pa kaze daje taj traktor jako dobar u oranju i u vuci..

577 je po meni najbolji IMT,tu površinu zemlje sa njim od šale uradiš i mnogo više ako treba. Plug 2x16 vuče u svim uslovima,spremač 2.9 isto,a i u transportu može dosta da povuče. Još ako nađeš novi tip odlično,pošto onaj sa starom limarijom nije traktor nego tenk ;)

ja mislim na polovnu masineriju posto nemamo jos tolko puno zemlje za nove traktore pabi ondah kupili neki ili IMT 565 ILI IMT 577 DV i bas cu da vidim sada kada budem iso u rumu na vaar koliko su polovni traktori.

memoj kupovati 560,577 je mnogo bolji traktor ,manje troši od 560 lakše pali i mnogo je jači plus toga 5 brzina menjač lakše ga je uskladiti u radu

I moj glas ide za 577!

I dan danas se kajem što nisam kupio 577 kad sam kupovao moj 560 pre desetak godina, cene su im bile slične (govorim o polovnjacima). Čak sam i otišao da vidim jedan povoljan 560, a ono bio 577, pogrešno stavili u oglas model. Ja, budala, samo sam se okrenuo i otišao da vidim sledeći 560 sa liste, jer sam pošto poto hteo 560 kojeg mi je nahvalilo par ljudi koji ga imaju.

A evo i zašto sad mislim da je bolja opcija 577 od 560/565. Troškovi održavanja su isti, cene delova su iste, dimenzije su skoro iste... Dakle skoro isti traktori na izgled, ali je 577 ipak jači i nema problema sa 2.90 setvospremačem i 14" plugom, a i u transportu je bolji. Jedino gde je 577 malo slabiji je međuredna obrada ako se nemaju dodatni uži točkovi. 560 je tu svugde na granici: 14" plug mu je previše ako baš nisi na lakoj zemlji, 2.90 setvospremač može samo prvom da vuče a to je sporo za završno spremanje, u transportu mu je jako teško na prelazu između druge i treće brzine...

Možda ćeš se pitati zašto uzimati jači traktor za tako malo zemlje kad to može poraditi i sa 539, odnosno zašto uzeti 70 ks umesto 60 ks kad tu površinu odrađuje i 39 ks. Odgovor je zato što je sve isto između 60 ks i 70 ks (potrošnja, gabariti, delovi...) a 60 ks je ipak nedovoljno za tu klasu priključnih oruđa koja spadaju za 560 i 577 (jer radila korišćena sa 539 ipak nisu za ova dva traktora), odnosno sa 70 ks te ni jedan posao neće brinuti a kažu (ja nisam imao prilike da poredim) da 577 manje potroši po jedinici površine.

nije plitko bar po meni mislim da je oko 25cm dubine ali sutra cu da proverim pa javljam.
Мислио сам у односу на орање у војводини, код нас је то предубоко нема потребе дубље од 20 цм. Тај ИМТ577 сви хвале нисам имао прилике да га возим па вам верујем да је добар.

ja jesam,poredio sam 560 i 577 ceo dan smo orali u istoj parceli(jedan za drugim)i na kraju razlika je bila velika 560 je potrosio 18lit.vise od 577.uzmi 577dv i bog da te vidi.

Ту нешто не штима, потрошњу различитих трактора можеш упоређивати само по количини урађеног посла. Мотор од 60КС треба да потроши мање од мотора од 70КС јер 15% разлике у потрошњи је много, а не верујем да је мотор на 577 толико напреднији. наравно говорим о исправним моторима, а има ту и других фактора:возач; оруђе...

istina je da 577 manje trosi od 560!Puno je bolji,ima jaci hidraulik,ostriji na gasu...
Posedovali oba tj. znam iz iskustva.Od 560 bolja varijanta je i 578.

Nazad
Vrh