IMT

zivim u Sjenici 1025mnv.i da to je brdoviti kraj .ako je tako on ima kao od sale da ti uradi tih 15jut.ja sa njim radim oko 40ha bez problema.
2q37l85.jpg
ove godine vucem 757.30 i ide kao lud.
Dobro ti uspijes da to vuces kod nas vozi 2x16 coli obrtac i negdje ne moze uzbrdo,samo kod vas je petoduplo laksa zemlja nego kod nas,kod nas nije moguceta 577 povuce taj olug za njega bi trebao IMT 5106 ili neki iznad 100 ks posto je zemlja jako teska a IMT lug je zivo smece za tesku zemlju!!!

poz..interesuje me da li neko zna da li vredi nesto IMT 5106 ali u njega ubacen motor od mecke od 136 ks,pre svega me interesuje kako ce se ta snaga odraziti na menjac posta je motor znatno veci??

Da nije to ovaj traktor? http://www.polovniautomobili.com/po...&tag_218_from=0&tag_218_to=0&selectedRegion=0

Cena im je sudeci po oglasima od 6000 evra pa na gore a to godiste bi bio oko 6-7500 evra.Sto se menjaca tice cuo sam da su 5136 podlozni kvarovima a taj Mercedes je slicne snage i mozda jos veceg obrtnog momenta tako da mislim da menjacu nece biti bas lako.

mitar88 Za moju zemlju to je idealan plug.a gde je bas tecko vucem lemid leskovac 16''. [IMG je napisao(la):
http://i52.tinypic.com/24ca4wx.jpg[/IMG]ali ipak imt je pojam pluga na ovim nasim terenima.

Pa kod nas je svugdje tesko nema nigdje da je lako!!!!!! Nigdje nema pravulje samo ona najteza sijanica pa je veliki problem traktorima da je oru!!!

Poz. svima!
Trazim IMT 549 da kupim, jel mi mozete reci koje serije imaju servo volan i dali svi imaju kompresor?
Mislio sam novije od 90god!

nije Proko to taj traktor ima ovde kod mene jedan daje ga za 6500 ali bio je imt 5106 pa je skinut taj motor i ubacen od mecke od 130 i nesto konja,i ja mislim da menjacu nece biti ni malo lako a nije bas jednostavan za popravke zato bas pitam da nema neko iskustva sa tom vrstom traktora

Samo kako su se vama pokazali ti 549 DW u susjednom selu ima jedan covjek njega i Zetora 5945 I zakaci za IMT frezu IMT 120 cm da povreza bastu odmah je podrobio neke zubcanike u zadnjem trapu,zatim kasnije krene da dovuce prikolicu kukuruza iz njive uz jedno brdo gdje je bilo malo tvrdjeg terena ispod blata i podrobi DV,taj traktor kod tog covjeka bas se stalno kvario i on ga vise ne korisiti ni za sta sem da nosi korpu,vozi se po njivama i prska bascu!!!!

Najčesće mora se skinuti.Kako se skida moraš nam reći vijak na glavi motora onaj manji jel se odvrće ključem i koji je ključ ili je samo tanak i nareckan.

Verovatno je kljuc 14 ili 17,zavisi od proizvodjaca. Mora da se zavuce kljuc pod uglom,ne moze pravo da naidje.Mozes da probas da izvadis trecu diznu,dobices malo mesta.Problem je sto sto taj vijak u glavi najcesce zardja a u tom slucaju pomaze samo sekac i cekic ali nezno i polako da ne pukne cevcica od pokazivaca temperature.Ako uspes da odvijes pazi kako vadis ampulu iz glave,i ona zna da zardja,nezno je klimaj levo-desno i vuci na gore jer ako naprsne na spoju sa cevcicom ceo sat mozes da bacis. Srecno.

Onda nemas problema,sekac u ruke i udri pa ko prezivi pricace. :osmeh:
Kad zavijas novi sat u glavu namazi malo navoj mascu,bice ti lakse kod sledeceg skidanja. :cao:

Kad hoćes da sačuvaš termoimetar ond uzmes okasti ključ i sprijeda prosječes fleksom kanal tako da moze da prejde preko zaštite cjevčice.Posto ti termometar ionako mjenjas presjaci cjevčicu i nabij gidoru i odvrćes lako.

Kad hoćes da sačuvaš termoimetar ond uzmes okasti ključ i sprijeda prosječes fleksom kanal tako da moze da prejde preko zaštite cjevčice.Posto ti termometar ionako mjenjas presjaci cjevčicu i nabij gidoru i odvrćes lako.
Постоји кључ за то, ја сам га набавио, мало је јачи од обичних окастих кључева а и скуп је.

Imam i ja taj ključ al znam da ga bojan nema pa da mu najdem lakši i jeftiniji način skidanja.Inače tt takvi ključevi prvenstveno služe za odvrtanje lajtunga za kočnice.

Nazad
Vrh