IMT

E svaka ti cast.
Kako si ga ovako dobro ocistio?
Mene najvise mrzi da cistim te delove a bas volim da vidim ovako cisto pripremljeno za rad.

lisnik sta mislis sta je trebalo sve skidati od delova da bi se sa minimumom traktor rasklopio, a lezaj sto jednostavnije zamenio? Sto se tice ciscenja nisu nikakve specijalne metode koriscene, sem sto su sa teleskopskim magnetom pokupljeni ostaci od kaveza lezaja i krpom izbrisana unutranjost.

Ta tecnost sto je ostala u njemu je neka mesavina ulja, vode i zemlje, a najjasnije ce vam biti kada napisem da je to ulje od kada je traktora otprike 40 godina staro.

Za skidanje gornjeg snopa potrebno je prvo skinuti glavu volana.Drugo poklopac hidraulika.Trece reduktor na mjenjacu.Zatim poluge za saltanje.Kad se sve to skine tad se moze skinuti komplet gornji snop.Znaci neodvaja se motor.Neskida kabina.

Listam vec 2 sata al tema o imt-ima je velika,tako vas molim ako neko zna na kojoj strani imaju komentari o imt 560,558 sa motorima od 577 ili 578? interesuje me dali se moze napakovati motor 577 u 558.unapred hvala

ako moze odgovor na jedno bezazleno pitanje:

Koliko treba da ima obrtaja motora, na leru, IMT 542, sa rotacionom pumpom visokog pritiska?

zelim da nastelujem pumpu na potreban broj obrtaja motora.

ako moze odgovor na jedno bezazleno pitanje:

Koliko treba da ima obrtaja motora, na leru, IMT 542, sa rotacionom pumpom visokog pritiska?

zelim da nastelujem pumpu na potreban broj obrtaja motora.

Veoma interesantno pitanje a nisam uspeo da procitam nigde na koliko obrtaja treba da rade ti traktorski motori.Znam za teretnjake da je 500 i tako sam ustelovao i moj 533.Pre toga je radio ispod 400(zalepi skazaljka dole) svetleo mi alternator i drasticno padao pritisak ulja.Kad sam ga podigo na 500 sve ok.

Veoma interesantno pitanje a nisam uspeo da procitam nigde na koliko obrtaja treba da rade ti traktorski motori.Znam za teretnjake da je 500 i tako sam ustelovao i moj 533.Pre toga je radio ispod 400(zalepi skazaljka dole) svetleo mi alternator i drasticno padao pritisak ulja.Kad sam ga podigo na 500 sve ok.
Koliko je meni poznato za rotacionu bosh-pumpu minimum je 700o/min.

Pitanje za forumaše;Može li se na 539 radit sa kardanom preko brzina ,da se ubaci mala ručica u ler,a velika u neku brzinu(zanima me koju)pa da traktor manje trpi nego direktnim uključivanjem kardana.Unaprijed zahvalan.

Ne, on nema kardan na mjenjač, dakle nebitno u kojoj je brzini mjenjač, nego ovisi samo brzina okreta točka.

Nazad
Vrh