IMT

Evo i ja da pitam nesto pametno,posto imam problem sa kocnicama na mom IMTeu 540 sa kocnicama nema sto nisam probao i uradio ,stelovao prestelavao a one nikako ,nije da nema ima ali to nije zadovoljavajuce a rucna hvata bolje mozda za duplo bolje.Jedan prijatelj mi je gledao pakne i reko da su dosta tvdi i da su stari a mada imaju debljinu.Mislio sam da ih prekovem neznam gde ima da se naruce gotove ferode da ih sam nakovem.Setao sam internetom i ne nadjoh neki sajt.Ako neko zna nesto o ovome neka pise ili mi da adresu gde da kupim nove ferode.(Kosjerac nisam uspeo brate).Pozdrav sa kisovitog ihladnog juga Srbije.

zoki to ti se obicno dogadja ako par puta zaboravis otpustiti rucnu pa se obloga pregrije i onda je pretvrda, malo mi je cudno sto nema kod vas obloga a kod mene u HR u svakoj malo boljoj trafici (sala mala naravno)

Ma ja sam ga skoro kupio,tamo gde sam ga kupio covek mi rekao da je kocio samo rucnom.Oni zive u ravnici a ja moram da idem po brdu i to moram da resim,u tome je frka.Nisam nasao na netu nijednu prodavnicu sa ferodama pa da sam prekovem pakne.Poz

a hebiga sad ti bi da ti netko donese kuci i da ih jos namontira u istoj cijeni :osmeh:, inace kod nas vecinom su cobest mladenovac i u kompletu dolaze i obloge i nitne.
http://www.trgo-agencija.hr/detalji...3404e.obloga-pakne-50x6-5x329-imt-cobest.aspx

a sto se tice ravnice i brda tako ti je i kod mene isti slucaj , mi u ravnici rijetko imamo ispravne kocnice ali zato imamo svi akumlatore i anlasere kako treba dok ovi u brdima imaju obrnuto i svima traktori stoje na nizbrdici :osmeh::osmeh:.

Brate ti si mi dao adresu u hrvatskoj,nije dobro, a mislio sam da porucim od kuce jel nemam vremena da idem u u grad na nekih 30 km

Evo i ja da pitam nesto pametno,posto imam problem sa kocnicama na mom IMTeu 540 sa kocnicama nema sto nisam probao i uradio ,stelovao prestelavao a one nikako ,nije da nema ima ali to nije zadovoljavajuce a rucna hvata bolje mozda za duplo bolje.Jedan prijatelj mi je gledao pakne i reko da su dosta tvdi i da su stari a mada imaju debljinu.Mislio sam da ih prekovem neznam gde ima da se naruce gotove ferode da ih sam nakovem.Setao sam internetom i ne nadjoh neki sajt.Ako neko zna nesto o ovome neka pise ili mi da adresu gde da kupim nove ferode.(Kosjerac nisam uspeo brate).Pozdrav sa kisovitog ihladnog juga Srbije.
Odnesi dobose na strojnu obradu(kod tokara) da ih poravna.S vremenom prilikom kocenja dobosi se griju i stvori se glatka cementacija.Nek ih tokar skine jedan do dva deseta dijela milimetra i bice sve ok.:ppozdrav:

Kolikosam ja primjetio najbolje koce one zuckaste obloge.Crvene i crne su pretvrde i lako pucaju prilikom nitovanja.

radi odlično...
kod mene sporije diže,očišćen filter i novo ulje

Pa verovatno malo losija pumpa,stelovanje...Inace pumpu sam remontovao potpuno sam,kupio komplet delove (ona plavozelena kutija) tu imas sve sem bregastog vratila i prednjeg i zadnjeg poklopca.Delovi su indijske proizvodnje ali evo vec dve godine radi besprekorno.Ta kutija je kostala pre 2 god.14000 din. mnogo jeftinije nego da kupujes pojedinacno delove.

Sprem godina jeste, a za stanje jedino ko zna koliko je stvarno radio pa da kupi i plati ti vise.Jer to je kao nov traktor ako je radio 1he. za 15god.

Mali savet ako moze kolege,imt 539 '88god lose gume zadnjih 5,6 godina neradi (povremeno se upali)a resto godina je obradjivao 1 ha dobijam 2800e dali je to realna cena :sta:
Maaaaalo kume, u Bijeljini bi vrijedio ako ima kabinu i ako lici malo na nesto 4000 evra.Pa ovdje je 533 od 30 i nesto godina sa prosutom utrobom od 1500 do 2000 e.Jbg fergo je fergo bez njega se ne moze.

Resio sam da postavim slike rasklopljenog traktora da malo clanovi vide kako izgleda kada se rastavi IMT, dosta je bilo slika traktora u brazdi koji se mogu svakodnevno videti, a ovo su slike trakora u popravci, pukao kavez lezaja od vratila na kome stoje snopovi zupcanika, lupao pri radu, na srecu kuglice nisu ispale pa nisu upale izmedju zupcanika cime bi izazvale jos vecu havariju
Pokvario se kada je najvise trebao
2w20z29.jpg

x4eqdf.jpg

24dn7sy.jpg

10pzw5c.jpg

5zed6v.jpg

33ynk7b.jpg

Koliko vidim to je IMT-533. Koji se tacno lezaj rasuo.Na spojnickoj osovini,gornji snop zupcanika ili donji snop .

Ako mjenjas lezaje na gornjem snopu nema potrebe skroz skidati mjenjac.Ovo ti govorim zbog brzine odradjenog posla.Naglasio si kad ti najvise treba pokvario se.Jedino ako ces mjenjati sve lezaje.

Nazad
Vrh