IMT

da stvarno je pregust filter
kako onda pomoćna pumpa onako brzo reaguje,diže kao luda
Zupcasta pumpa ima moc usisa dok klipna nema.Jednom sam imao slucaj da zupcasta pumpa skroz zguzva plasticni filter.Filter je bio zacepljen na torpedu i pumpa ga je svojom snagom usisa zguzvala.Klipna pumpa nema tu snagu da kroz gust filter usisava kao zupcasta.Inace u 577 pomocna pumpa je zupcasta.
Nadam se da me razumijes jer nisam neki strucnjak u textualnom objasnjavanju.:ppozdrav:

imgp0028.jpg

razumam ja,ali kako poboljšati
Jedini nacin je prepravka nekog drugog filtera.Inace 539 nema filtera nikako ,a nema ni cestih kvarova na pumpi.Za ugradnju nekog filtera narod ionako nema para pa ja jednostavno u gornjem dijelu filtera napravim par rupa busilicom posto je zicani filter.5-6 rupa m8.Ionako to je na visini nekih 15 cm od dna kucista.Znaci da bi nesto proslo kroz te rupe mora da pluta.Uglavnom kruti otpad ako ga ima nemoze doci do tih rupa.Najlakse rjesenje i neskodi.:sta:::novac:::cool:

Kod mene na sva 3 IMT-a postoje filteri na pumpi hidraulika.
Kod 533 je indijska pumpa fabricki u njemu i kad nam se filter odvrnuo sam od sebe i zapao tamo gde nije trebao kupili smo od Tafe traktora posto je identican.
Na obicnom 577 je jos njegov originalan filter ako se ne varam koji sam ja licno prao mozda 2 puta za nekih 5-6 godina. Sto se tice 577 DV, na njemu je bio neki los i izbusen filter koji sam ja odmah zamenuo novim originalnim i nisam primetio neke razlike u brzini dizanja. Ulje koje sipam je kao sa slike Traktol 80.

@lisnik

Od kojeg IMT-a je pumpa sa slike? Kod mene na 577 je drugaciji nosac zupcaste pumpe, imam 2 metalne ploce izmedju kojih stoje zupcanici.

Ovo je engleska pumpa.I kod tebe na 533 je engleska pumpa.Filter nema vijka m6 kao u 577.Filter ti se odvrnuo jer nije bio osiguran zicom.Na gornjem dijelu filtera (tamo gdje se drzi kad se zavrce )kad se stegne provlaci se kroz otvor zica i kroz kuciste pumpe .Pogledaj sta pise na tvom kucistu diferencijala sa strane.Ako pise IMR onda je zadnji kraj original IMT-ov.Ako pise MHF onda je engleski.:sta:

ja bi hteo da se nadovezem na prethodne postove , meni na 555 sporo dize iako nema filter jer je gusto ulje , cim se ugreje malo ulje se razredi i dize normalno

@lisnik

Engleska pumpa sa slike je za koji model traktora?

Kod mene je sigurno ceo IMT, '75. godiste je traktor sa dvostepenim kvacilom a pumpa je sigurno indijska posto smo vadili i bila je na remontu.

Ovo je engleska pumpa.I kod tebe na 533 je engleska pumpa.Filter nema vijka m6 kao u 577.Filter ti se odvrnuo jer nije bio osiguran zicom.Na gornjem dijelu filtera (tamo gdje se drzi kad se zavrce )kad se stegne provlaci se kroz otvor zica i kroz kuciste pumpe .Pogledaj sta pise na tvom kucistu diferencijala sa strane.Ako pise IMR onda je zadnji kraj original IMT-ov.Ako pise MHF onda je engleski.:sta:

nije engleska nego petoletka

View My Video
345bns2.jpg
kci7b9.jpg
Ovako otprilike treba da radi IMT hidraulika. LISNIK; klipna pumpa ima moc usisavanja veci nego zupcasta samo sto je manjeg kapaciteta,ako znas kako ta pumpa funkcionise onda bi trebalo da znas da klipna pumpa usisava ulje kroz radni ventil (razvodnik) koji ima na sebi dva mala ureza i usisnu komoru.Pumpa koja nema moc usisavanja nema sanse da "provuce"tu ulje.MONTOYA;577 dize podjednako dobro ako ne i bolje od 539 sto se vidi iz prilozenog video zapisa.BELIT 577; kakav si remont pumpe uradio?ako si uradio nesto na pola onda nisi uradio nista.

Nazad
Vrh