mladen87
Član
na kom principu radi rucna kocnica na 577?kako ona koci?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nedostaje samo obloga na dobosu.Trenutno je nemam.Inace na ovom lijevo dobosu bude onloga ciji se krajevi vezu na mehanizam desno.na kom principu radi rucna kocnica na 577?kako ona koci?
Ako moze mala ispravka.Sila kocenja se prenosi na diferencijal.Ne na mjenjac.e ovako:u menjacu postoji jedan zamajac sirine 10-15 cm,sa njegove gornje povrsine postoji metalna selna koja kad povuces rucnu steze se oko zamajca i zaustavlja obrtanje doticnog tj koci menjac.naj prostija varijanta objasnjenja jer sad jasnije jer nemam slike moras se potruditi pa izguglaj valjda postoje ja sam bio rasturo mog pa znam.
Ako nekome nije problem da ponovo napiše,sad sam prelistao IMT temu i nisam mogao nač..Prelistajte temu o tome je pisano barem jedno 10 puta ako ne i više.
Moja isprika,pronašao sam u drugoj temi ono šta sam tražio..To je ne moguće,niste pažljivo gledali.
vjerovatno ti nije dobro podesena dvokraka poluga za kontrolu dizanja.Ne otvara dovoljno ventil na razvodniku pumpe.To se stela na jedan od dva vijka kljuc m14.Nalte se na poklopcu hidraulike i iza tih vijaka imaju duge opruge.Kako kazes pumpu si remontovao.Znaci filter je opran il nov.On je najcesci uzrok sporog dizanja.Nekad nov nestima.Pregusto ulje nemoze dovoljno prolaziti kroz filter.Najbolje je da skines taj poklopac na kucistu diferencijala i skines filter.To ti je najlakse i najbrze da provjeris protok ulja kroz filter.Probaj bez njega.ljudi imao sam problem sa 577 novi tip sa onim klipovima pozadi,sporo mi podize poteznice,juce remontovao hidraulicnu pumpu sve sastavio i ponovo isto jel zna neko o cemu je rec jel moze da se podesi ta brzina dizanja?
jel to taj čuveni 577 što je za sat ipo podrljao 25kj 9brzom na 1600obrtaja
evo da vas podsetim kako je izgledao moj 577 zahvalna masina i nepoderiva.ja sam ga stalno vozio pun gas i nista mu nije falilo.
jel to taj čuveni 577 što je za sat ipo podrljao 25kj 9brzom na 1600obrtaja
da filter je stavljen nov,novo ulje nasuto.vjerovatno ti nije dobro podesena dvokraka poluga za kontrolu dizanja.Ne otvara dovoljno ventil na razvodniku pumpe.To se stela na jedan od dva vijka kljuc m14.Nalte se na poklopcu hidraulike i iza tih vijaka imaju duge opruge.Kako kazes pumpu si remontovao.Znaci filter je opran il nov.On je najcesci uzrok sporog dizanja.Nekad nov nestima.Pregusto ulje nemoze dovoljno prolaziti kroz filter.Najbolje je da skines taj poklopac na kucistu diferencijala i skines filter.To ti je najlakse i najbrze da provjeris protok ulja kroz filter.Probaj bez njega.
BELIT577 da filter je stavljen nov je napisao(la):Imao sam problema sa tim filterima i uljem.Koje ulje si nasuo.Ako je gusto slab protok kroz filter.Radi provjere ti govorim skini filter pa probaj da nebi dalje raskopavao i trazio problem.Novi filteri znaju biti pregusti za protok.I kad je pregusto ulje zna sporo dizati.
svaki 577 diže sporije od npr. 539