IMT

e ovako:u menjacu postoji jedan zamajac sirine 10-15 cm,sa njegove gornje povrsine postoji metalna selna koja kad povuces rucnu steze se oko zamajca i zaustavlja obrtanje doticnog tj koci menjac.naj prostija varijanta objasnjenja jer sad jasnije jer nemam slike moras se potruditi pa izguglaj valjda postoje ja sam bio rasturo mog pa znam.

dw8bk7.jpg

evo da vas podsetim kako je izgledao moj 577 zahvalna masina i nepoderiva.ja sam ga stalno vozio pun gas i nista mu nije falilo.

na kom principu radi rucna kocnica na 577?kako ona koci?
Nedostaje samo obloga na dobosu.Trenutno je nemam.Inace na ovom lijevo dobosu bude onloga ciji se krajevi vezu na mehanizam desno.
Na mehanizmu ima konusni klizac.Prilikom povlacenja rucne klizac se krece sa uzeg dijela prema sirem i samim tim steze oblogu oko dobosa.Sve to je potopljeno u ulju.Frikciona obloga.

e ovako:u menjacu postoji jedan zamajac sirine 10-15 cm,sa njegove gornje povrsine postoji metalna selna koja kad povuces rucnu steze se oko zamajca i zaustavlja obrtanje doticnog tj koci menjac.naj prostija varijanta objasnjenja jer sad jasnije jer nemam slike moras se potruditi pa izguglaj valjda postoje ja sam bio rasturo mog pa znam.
Ako moze mala ispravka.Sila kocenja se prenosi na diferencijal.Ne na mjenjac.:sta:

Dali je tko radio na 577 da ima brži kardan??

Drug bi želio nekako ubrzat kardan na 577,a sad dali je to moguče ili ne,svaki odgovor bi dobro došao.

@Hurli ako ste Vi za 20min prelistali svih 276 strana nije ni cudo sto niste nasli.
Kao drugo imate temu "Rasprava o karadnskom izvodu-prikljucku"

ljudi imao sam problem sa 577 novi tip sa onim klipovima pozadi,sporo mi podize poteznice,juce remontovao hidraulicnu pumpu sve sastavio i ponovo isto jel zna neko o cemu je rec jel moze da se podesi ta brzina dizanja?

ljudi imao sam problem sa 577 novi tip sa onim klipovima pozadi,sporo mi podize poteznice,juce remontovao hidraulicnu pumpu sve sastavio i ponovo isto jel zna neko o cemu je rec jel moze da se podesi ta brzina dizanja?
vjerovatno ti nije dobro podesena dvokraka poluga za kontrolu dizanja.Ne otvara dovoljno ventil na razvodniku pumpe.To se stela na jedan od dva vijka kljuc m14.Nalte se na poklopcu hidraulike i iza tih vijaka imaju duge opruge.Kako kazes pumpu si remontovao.Znaci filter je opran il nov.On je najcesci uzrok sporog dizanja.Nekad nov nestima.Pregusto ulje nemoze dovoljno prolaziti kroz filter.Najbolje je da skines taj poklopac na kucistu diferencijala i skines filter.To ti je najlakse i najbrze da provjeris protok ulja kroz filter.Probaj bez njega.:ppozdrav:

vjerovatno ti nije dobro podesena dvokraka poluga za kontrolu dizanja.Ne otvara dovoljno ventil na razvodniku pumpe.To se stela na jedan od dva vijka kljuc m14.Nalte se na poklopcu hidraulike i iza tih vijaka imaju duge opruge.Kako kazes pumpu si remontovao.Znaci filter je opran il nov.On je najcesci uzrok sporog dizanja.Nekad nov nestima.Pregusto ulje nemoze dovoljno prolaziti kroz filter.Najbolje je da skines taj poklopac na kucistu diferencijala i skines filter.To ti je najlakse i najbrze da provjeris protok ulja kroz filter.Probaj bez njega.:ppozdrav:
da filter je stavljen nov,novo ulje nasuto.

BELIT577 da filter je stavljen nov je napisao(la):
Imao sam problema sa tim filterima i uljem.Koje ulje si nasuo.Ako je gusto slab protok kroz filter.Radi provjere ti govorim skini filter pa probaj da nebi dalje raskopavao i trazio problem.Novi filteri znaju biti pregusti za protok.I kad je pregusto ulje zna sporo dizati.

Nazad
Vrh