Ja prije neki dan sredio kočnice na 539, bice i slike. Vec odavno fergo jako lose koci, nema sta nisam radio, pritezao kočnice al sve djaba. Rasklapao par puta, vidim nisu istrošene pakne. Prije neki dan skinem sve, rasklopim i odnesem kod ljudi u Bijeljinu da mi stave nove pakne. Tamo lik pregleda ove stare obloge na paknama i kaze da su se jednostavno do te mjere "spekle" da im nema pomoći (što sam i ja primijetio, obloge su tvde kao metal i klizave nenormalno, a inače se radilo o njegovim originalnim oblogama). Za 25E su mi uradili sve obloge, doboše srećom nije trebalo strugati. Kad sam sve sastavio i podesio kočnice, fergo koči jednostavno savršeno.
Inače sam zadnjih dana baš sredio mog 539. Zamijenio sam AC pumpu, sva crijeva za gorivo, filtere za gorivo, ulje u motoru, filter za ulje, sredio kočnice, malo udesio krajnice pa sad ima manje lufta (inače imam nešto lufta u kućištu volana, al neću to da diram dok ne budem imao pare da mu uradim servo). Nema sta, sad je kao drugi traktor. Ima sigurno 5-6 konja više jer su mu stara pumpa i filteri bili jako loši pa je loše primao gas i nije baš imao snage. Bas sam frezao baštu, probao sam i na jednoj brdovitoj njivi koju je jako teško obraditi tanjiračom (ne moze da se uzvuče tanjirača uzbrdo), ma čudo kako mu je ovo osvježenje. pomoglo.