IMT

ja sam na 533 imao 12.4x28 i bolje je vuko berac i prikolicu po blatu ,a na 540 dvanestice uvek samo jednom devedesetih su bile neke 13 polovne goodyear a 2009 oba su dobili ruma galax odlice gume o njima samo reci hvale sad na leto dolaze na red prednje .
inace imt je extra traktor za male pare dobija se veliki i veran radnik koji se vremenom srodi sa vlasnikom

За ову двојицу са снимка изгледа важи оно Има се може се .Мало муке тракторима у њиви још их муче и по леду .Обојицу би ја у јарам ....................

E sto je jedan kod nas stari tip imt 542 preuredio ovih dana ga zavrsio kad ga gledas iz daljine pomislis john deree ladno spustena hauba napred ubaceni mali kockasti farovi zute felne,ofarban u zeleno zuti natpis imt 542 gde je tu nalepnjicu nasao :haha: dreci po celom ataru pomislice neko da je kupio novog john-a malo je losije kabina odradjena moglo je to i lepse ali ostalo ekstra kad ga budem slikao stavicu koju sliku to ni nelici na imt vise mozda ce mnogi prepraviti svoje tako kada ga vide :haha:

Pozdrav forumasi...
Ono skripanje u cizmi od 577 je prestalo ali se pojavio novi problem.
Kada se pritisne kvacilo nece u brzinu a i kad udje na silu krece odmah napred ili nazad ne jebe kvacilo ni 5%.
Razdvojimo mi traktor ispadnu dve slomljene bolcne (one kod pipaka) jedan pipak je napukao i druk lager propao,zamenjeno je sve to juce,sad ulazi u brzinu bez problema ali kardan se ne iskljucuje kada se kvacilo prtisne do kraja.Probali smo da stelujemo i drkali smo se oko stelovanja 3.5h i nece.Kada se od dole gleda vidi se da sve lepo odvaja ali kada se traktor upali nece.Ispala su dva mala delica od korpe tj korpa je napukla na dva dela,dali zbog toga nece da radi sve kako valja? Samo jos da napomenem da je korpa engleske proizvodnje a ne mogu nigde da nadjem drugu da stavim pa dali vi znate gde mogu da nadjem.

Ja prije neki dan sredio kočnice na 539, bice i slike. Vec odavno fergo jako lose koci, nema sta nisam radio, pritezao kočnice al sve djaba. Rasklapao par puta, vidim nisu istrošene pakne. Prije neki dan skinem sve, rasklopim i odnesem kod ljudi u Bijeljinu da mi stave nove pakne. Tamo lik pregleda ove stare obloge na paknama i kaze da su se jednostavno do te mjere "spekle" da im nema pomoći (što sam i ja primijetio, obloge su tvde kao metal i klizave nenormalno, a inače se radilo o njegovim originalnim oblogama). Za 25E su mi uradili sve obloge, doboše srećom nije trebalo strugati. Kad sam sve sastavio i podesio kočnice, fergo koči jednostavno savršeno.

Inače sam zadnjih dana baš sredio mog 539. Zamijenio sam AC pumpu, sva crijeva za gorivo, filtere za gorivo, ulje u motoru, filter za ulje, sredio kočnice, malo udesio krajnice pa sad ima manje lufta (inače imam nešto lufta u kućištu volana, al neću to da diram dok ne budem imao pare da mu uradim servo). Nema sta, sad je kao drugi traktor. Ima sigurno 5-6 konja više jer su mu stara pumpa i filteri bili jako loši pa je loše primao gas i nije baš imao snage. Bas sam frezao baštu, probao sam i na jednoj brdovitoj njivi koju je jako teško obraditi tanjiračom (ne moze da se uzvuče tanjirača uzbrdo), ma čudo kako mu je ovo osvježenje. pomoglo.

Pozdrav forumasi...
Ono skripanje u cizmi od 577 je prestalo ali se pojavio novi problem.
Kada se pritisne kvacilo nece u brzinu a i kad udje na silu krece odmah napred ili nazad ne jebe kvacilo ni 5%.
Razdvojimo mi traktor ispadnu dve slomljene bolcne (one kod pipaka) jedan pipak je napukao i druk lager propao,zamenjeno je sve to juce,sad ulazi u brzinu bez problema ali kardan se ne iskljucuje kada se kvacilo prtisne do kraja.Probali smo da stelujemo i drkali smo se oko stelovanja 3.5h i nece.Kada se od dole gleda vidi se da sve lepo odvaja ali kada se traktor upali nece.Ispala su dva mala delica od korpe tj korpa je napukla na dva dela,dali zbog toga nece da radi sve kako valja? Samo jos da napomenem da je korpa engleske proizvodnje a ne mogu nigde da nadjem drugu da stavim pa dali vi znate gde mogu da nadjem.
Engleski korpi ima vise vrsta.Postavi sliku tvoje i pomoci cu ti.Inace ti djelici dal su kockastog oblika.Kardansko kvacilo se stela na ona tri vijka M8.

Ispali su odlomljeni delovi ne pravilnog oblika......Kardansko kvacilo smo tako i stelovali,a korpa je ona sa linijama po sebi uslikacu je kad budemo rastavili traktor za neki dan.Dali sam ti nekako pomogao da shvatis koja je korpa u pitanju?

Ispali su odlomljeni delovi ne pravilnog oblika......Kardansko kvacilo smo tako i stelovali,a korpa je ona sa linijama po sebi uslikacu je kad budemo rastavili traktor za neki dan.Dali sam ti nekako pomogao da shvatis koja je korpa u pitanju?
Nisam siguran o kojoj je korpi rijec.Stavi sliku i sigurno cu ti pomoci.

Evo slika sa remonta kočnica na mom 539:

1. Nakon demontaze točkova:

x6frq.jpg

2. Demontirane pakne:

2v0omde.jpg

3. Dijelovi spremni za čišćenje:

2j0jw46.jpg

4. Stare pakne i dobos:

11ilopj.jpg

Ima malo posla, al vrijedi.

Nazad
Vrh