IMT

jbg!nisam znao kako drugacije da resim!imao sam velikih problema sa onom cevcicom sto vuce odgore da to nije bilo normalno!skoro celu jesen sam vozio sa crevom ubacenim kroz cep od rezervoara!

@mladen87

Ja sam imao istih problema kao i ti pa sam prvo stavio sa desne strane umesto cepa za ispustanje taloga. Kada sam uvideo da jako malo fali da slavina dodirne usisnu granu motora i posle par nezgodnih odvrtanja i zavrtanja slavine zbog menjanja filtera ja sam prebacio dovod na oba traktora sa leve strane ali kako MONTOYA kaze cim ti ostane 20l goriva u brazdi on se gasi. Resenje je da se nabudzi da se gorivo vuce sa desne strane ali da se ne koristi slavina od Rakovice vec da se stavi crevo sa okom i holender i da gorivo slobodnim padom ide do slavine koja se nalazi na crevu izmedju rezervoara i AC pumpe. Ja trenutno nemam potrebu za tom prepravkom ali cu i to resiti u narednom periodu.

ja sam imao isti problem sa 577 da se gasio.uradimo i generalnu a on opet poceo da se gasi,ja sam imao toliko taloga u ac pumpu da gorivo nije teklo dovoljno pa se traktor gasio.ja ocistim ac pumpu i radio je malo pa se opet zapusi.ocistio sam rezervar i vise se nikad nije ugasio,a uzrok je bilo zapuseno sito na ac pumpi.to mi je zadnja stvar bila na pameti da uradim,ja sam mislio da vuce vazduh kod filtera nafte pa zapusavaj ma cuda gnjavio me kao mala beba.

Meni je izgleda na 539 riknula ac pumpa, pocne da "kašljuca" povremeno, pa kad malo nadrukam pritisak, opet počne da radi kako treba. Dolazio majstor, kaze pumpicu treba mijenjati, valja i to kupiti, sad ce poslovi. Juce sam bas frezao bastu s njim, osjeti se da malo gubi snagu, pumpa skroz slabo dovodi naftu.

I meni se to desilo samo sto sam ja iso da orem i kad sam se vracao uz jedno brdasce poce da se gasi izaso sam jedva 2 sporom...i pretpostavio sam da je ac pumpa zato sto me to i pre zezalo i kad sam zamenio sve super.. :D...

Evo maloprije sam zamijenio pumpu, filtere i sva crijeva za gorivo, jes da ima posla kamara al i vrijedi, fergo radi kao zmaj. Pumpa je 15 eura, crijeva sva isto 15 eura, filteri 5 eura, ruke nista posto sam sve ja radio, al i vrijedi, ma drugi traktor kako sad lijepo prima gas i ima vise snage.

Mene bi zanimalo dali se isplati na IMT 539 staviti gume 12.4x28,pošto je na neke serije traktora to išlo orginal.Koje bi bile mane i prednosti?Ima li tko iskustva s tim...

539 sa sajma..

DSC01319.jpg

stjepan151 je napisao(la):
Mene bi zanimalo dali se isplati na IMT 539 staviti gume 12.4x28,pošto je na neke serije traktora to išlo orginal.Koje bi bile mane i prednosti?Ima li tko iskustva s tim...

Ja sam na moj 539 stavio 11.2-28" ali neke kineske, marka je "Farmer", dimenzije im nemaju veze sa ovim 11.2, malo su šire i više od npr Barum, Mitas ili Tigar 12.4, traktoru uopšte ne smetaju, ima više gripa jer su šire. S njima sam radio i transport i oranje i sve ostalo, nema nikakvih mana, samo prednosti, apsolutno nikakvog opterećenja nema na motor niti traktor ima "manje snage" kao što mnogi tvrde. Prije njih sam imao BArum 11.2-28" normalnih dimenzija, pa prema njima i vršim poredjenje. Evo slika kako to izgleda:

2426brd.jpg

Prema mom iskustvu, veće gume na 539 ni najmanje ne smetaju, a imaju više gripa i manje tabaju zemljište. Inače me ove kineske savršeno sluze, iako sam mislio da će da se poderu za mjesec dana. Imam ih gotovo godinu dana a platio sam 200 eura obje nove u Bijeljini.

Nazad
Vrh