IMT

172xk6.jpg

2j47whz.jpg

pednja hidraulika na imt 542,delo Baje iz Vajske

Dukej, ako odeš u pravu prodavnicu prodavac će znati šta tražiš iako ne nosiš filter da mu pokažeš.

Ne mora da znaci da ce znati... Mene je prodavac, kad sam trazio vodenu pumpu, razveo svuda o prodavnici da je nadjem.....

Pozdrav narode!
Interesuje me na kom principu radi davac temperature (pokazivac) sa skalom na IMT 560?
Takodje i pokazivac (merac )goriva.
Jedan kabl ide od vodene pumpe pravo do sata.
Isto tako za gorivo na rezervoaru imaju dve buksne, a na satu sa zadnje strane ima + i - ?
Interesuje me kako je povezano kod vas, ako neko zna?
Da se ne zezam?
Evo slicice
Zadnja strana sata
sbohes.jpg

Izbegavao bih ja ali drugih nema kod mene. :D
Post je spojen: [time]петак, 18. март 2011. 14:14:17 CDT[/time]

560 ima električne satove što znači da mora imati električne senzore. Kod mene sat za temperaturu vode radi ali dosta vibrira skazaljka koja ponekad hoće i da se zaglavi (ali brzo se odglavi :haha:). Zbog toga sam ja stavio onaj klasični sat za temperaturu sa cevčicom do sonde koju sam uvrnuo sa druge strane od električnog senzora. Odmah sam kupio i adapter (ne znam kako se stručno kaže) za merenje ulja tako da na isto mesto sad ide i davač za lampicu od ulja i crevo do manometra koga sam montirao odmah do termometra na instrument tabli. Što se tiče merača goriva,taj sat mi ni ne radi i koristim baždarenu letvicu da vidim koliko imam goriva u rezervoaru. :D

Imam to i slikano i podignuto na ImageShack, ali sad nešto ne radi kako treba i ne vidim više te slike.

edit: Evo našao sam sliku kako sam ta dva sata montirao na instrument tablu a da je nisam morao bušiti.

img87821.jpg

rusi imaju problema sa lamelama a moja lamela na 539 i posle 8300 r/c izgleda kao nova,pre neki dan sam stelovao kvacilo pa sam video kako stoju stvari jako sam zadovoljan i nebi menjao imt za rusa ni u snu.

e jeb. traktor sigurno nemesa malter sa njim a takve stvari mogu da se desavaju samo kocijasima ili losim traktorima.imao sam 577 22 god. i kad sam radio generalnu zamenim i ceo sklop kvacila ali lamela stara je bila skroz dobra znaci lamela je skroz kvalitetna.mozda rusi namerno stavljaju lose delove da se izvuku iz krize da bi ustedeli.

Dukej imaš li gde kod tebe u okolini da neko pravi filtere, ako ima onda napravi od prohromske mrežice i da te služi stalno, samo svremena na vreme ga izvadiš i opereš u benzinu i vozi dalje. Dešavalo se da papir se raspadne pa ode u sistem pa napravi zajebanciju.

zzivica je napisao(la):
e jeb. traktor sigurno nemesa malter sa njim a takve stvari mogu da se desavaju samo kocijasima ili losim traktorima.imao sam 577 22 god. i kad sam radio generalnu zamenim i ceo sklop kvacila ali lamela stara je bila skroz dobra znaci lamela je skroz kvalitetna.mozda rusi namerno stavljaju lose delove da se izvuku iz krize da bi ustedeli.

Meni ovo deluje logično. ::namigivanje::

zzivica je napisao(la):
Iz koje krize? :sta: Ne znam odakle vam takve informacije o Belorusima. Ja na svojim traktorima nikad nisam imao takvih problema, ni na MTZ-ovima, ni na IMT 539 i 560 niti na Rakovici. Mada sam apsolutno siguran da ni jedan od navedenih traktora ne moze da parira svemogucem JX 95.

@ Dukej
Hvala za odgovor.
Imam na 539 klasicne fabricki ugradjene, satove oni su daleko precizniji
i na ovaj cu isto nabaciti.
Sigurnije je tako. :ppozdrav:

zzivica je napisao(la):
Pa sto si zamenuo onda tako dobar i kvalitetan traktor? 22 godine bila dobra lamela :haha: :haha:

Spajki cemu ismevanje? Ja sam 98-e godine kupio polovnog 577 kji je inace 82-go god. i koji je kod mene napravio preko 5500 motocasova,do sad jedno osvezavanje i jedna generala motora ali lamelu nisam ni pipnuo.

zzivica je napisao(la):
rusi imaju problema sa lamelama a moja lamela na 539 i posle 8300 r/c izgleda kao nova,pre neki dan sam stelovao kvacilo pa sam video kako stoju stvari jako sam zadovoljan i nebi menjao imt za rusa ni u snu.

А за Кејса ?

Nazad
Vrh