IMT

Zlajo,ima pivara da propadne dok dočekaš traktor :haha:

Imam problem sa 585. U radu sa spremacem mi jednostavno izbacuje sam iz prve brzine. Zna li neko sta moze biti u pitanju? Sve ostale brzine rade normalno. :sta:

A ja planiram da vodim u srbiju jednog garazistu nebi li nasao nesto u IMT za izvoz ili nebitno u koju nasu fabriku. Traktore sa euro3 motorima ne verujem da prave , a samo sa euro 3 mogu da udju u CH. Sta bi bilo interesantno? Mozda neka velika prikolica koja kipuje na sve strane itd. jer ovde su prikolice preskupe. A i te prikolice neznam da li josuvek radi Tehnostroj , Zmaj. za mene je bitno da uspem da nagovorim nekog , bilo koga nebi li kupio neki nas proizvod, samim tim bi ja mnogo pomogo nasu drzavu. Ali posle ovog snimka IMT me bas razocarao.

Proko isto se desava i kad idem prazan samo sto mu duze treba da izbaci nego kad je pod opterecenjem. A verujem da bi se cuo da lupka da je pojeden. Kod mene se nista ne cuje, sve radi normalno, samo sto mi u jednom pravcu sa spremacem iskoci bar jednom nekad i dva puta. Ja licno sumnjam da je neki lezaj mozda ali slabo poznajem menjac tako da....... :udri:

Pa i kad je prazan traktor menjac je pod opterecenjem. ::namigivanje:: Lezaj bi se cuo da bruji.Nesto se tu lepo ne uzubi.Mozda je iskrivljena viljuska mada ne verujem.Ipak tipujem na zupcanik.Nisam nesto radio IMT menjace,prilicno su pouzdani. :ppozdrav:

Sve u svemu ne gine mi rastavljanje. Jedan kolega mi rece ili ta viljuska ili lezaj iglicasti na spojnickoj. Ne znam kakve veze ima spojnicka sa ovom. Ima li? :sta:

Probaj prvo da skines samo poklopac menjaca,nemoj odmah da razdvajas traktor.Mislim da nije lezaj,onda bi pravio problem u svakoj brzini.Ali opet ne mogu ja da znam sve. ::namigivanje:: Koji je IMT u pitanju?Jel ovaj sa slike?

@ nidza podigni poklopac menjaca i proveri opruge i rolne ispod opruga koje ti drze birac brzina tj osovine na kojima su viljuske. tesko da su zupcanici... te male rolne znaju da se zaglave i onda ti rucica menjaca ide toliko lako da i sam traktor moze da izbaci iz brzine kad smisli. nazalost ne mogu da ubacim sliku da bi ti bilo jasno o cemu pricam.

Majstori, niste ga pitali da li ručica lako ulazi u prvu brzinu, tj da li lakše ulazi u prvu nego u drugu i treću brzinu?

ma nije iglicasti sigurno onda bi imao drugacije simptome. mi smo imali taj problem 2004 stim da je nama bila u pitanju 2 i 3 brzina.

Rucica ulazi jednako u sve brzine stvarno samo sto u prvoj bezi polako napolje dok ne izbaci. I onda ja da bih zavrsio njivu kad vidim da se odmakla stisnem kvacilo i vratim je.
@proka u pitanju je 585
@ sinisa uf ako je samo to sto ti kazes bice :veseljak::

Meni se to ispadanje desava sa rucicom kardana na R 60,ali kod mene je se spojnicka zeznula.I dalje mislim da je ili zupcanik ili viljuska.Al cu da se ::sramota:: ako nisam u pravu. :haha: Skini ti poklopac menjaca pa kad vidis sta je,javi,da znamo za ubuduce. :cao:

Svi se slazete u jednom a to je da prvo treba da skinem poklopac. Tako cu i da uradim, ali dok dodje kisa, sad imam vaznija posla.
Hvala za savete cenjene kolege, duzan sam :ppozdrav:

25swlt5.jpg
Evo malo i mog ferdze u akciji...
zvo4l4.jpg

A evo ih i moji oraci...
mlm5y.jpg

Malo smo se zapili :ppozdrav: pa kada smo izmerili dubinu...
Post je spojen: [time]1300382147[/time]

539 DLI u prskanju soje 2010 godine
Post je spojen: [time]1300403910[/time]

poz. svima
dali neko ima iskustva u prepravci brene(5136 perkins) interesuje me rucno ukljucivanje prednje vuce i izbacivanje reduktora( spora brza) citao sam negde nemogu da nadjem a sad ga sastavljam pa kad vec radim da i to uradim .hvala

Postavio sam identični post i u temi "Servisiranje traktora", ali kako nema odgovora postaviću ga i ovde, možda će pre videti neko ko zna odgovor.

Da li neko zna oznaku, dimenzije ili bilo šta što bi mi pomoglo da kupim filter koji se nalazi u rezervoaru ulja od hidrauličnog volana na IMT 560 traktoru. Taj filter je papirni i on je br. 4 na slici:

Dakle, šta da tražim kad odem u prodavnicu ako prodavac nije stručan pa da zna koji je to filter, ako mu kažem za čega je taj filter, (jer stari ne mogu da nosim kao uzorak).

Nazad
Vrh