IMT

Pozdrav, Prijatelj traži pomoć oko Volana na Traktoru IMT 549.
Rasklopio je iz kućišta volana osovinu i ispali su sve kuglice (ili kako se već zovu)
Kako da ih sastavi ?

Uh to ti je posao za onog ko ima debele zivce.Prvo proveri jel su sve kuglice tu na 539 ih ima 28,trebalo bi da i na 549 ima toliko_Onda ih redjas u onu navrtku sto ide oko puza,ima u njoj kanal za njih.Pre nego sto pocnes namazi kanal u navrtci sa tovatnom mascu da se kuglice zalepe i ne ispadaju.Kad ih poredjas onda treba navrtku da "zavijes" oko puza na osovini upravljaca.Srecno! :ppozdrav:

Sto se tice 2050 ja sam taj model jurio skoro 3 meseca i jednostavno ne moze da se kupi...Verujte ljudi,imt je u jadnom stanju ja sam bio pre par dana,sve zaraslo,propalo...Cekanje na obican traktor je sa vezom oko 50-60dana a ko nema nikoga od 6 meseci pa navise...Ja sam rodoljub i 50posto sam samo zbog toga kupio IMT ali realno nece oni jos dugo pogotovo sa ovakvim dilerima i prodajnim mestima...

Moj brat uzeo 549 DV na kredit.Rekli mu da je cekanje minimum 3 meseca a kredit je vec poceo da otplacuje. :nono: Pa da je narucio Mercedes cekao bi manje. ::lose::

danijella je napisao(la):
futurefarming je napisao(la):
IMT 2050 je sad oko 14500, sa Perkins motorom a čini mi se da JD motore više ne ugrađuju, pisalo je negde na forumu.
Ja sam se za taj model raspitivao pre 10-ak dana i rekli mi cenu od oko 16 000 evra i to je sa subvencijom od 25% zato sto je domace proizvodnje i cekanjem od 45 dana.A ako otvorite adresu koju je postavio PROKA AZANJA videcete dve slike ovog modele sa auspuhom na razlicitim stranama sto znaci da su to dva razlicita motora ugradjena,e sad koji je ciji i koji je u prodaji to ni oni neznaju!

To sa auspuhom sam primetio a prošlogodišnje cene sa sajma je postavio Atila u ovoj temi:
http://poljoinfo.com/index.php?topic=14843.0 mada to malo znači jer cenovnik menjaju dnevno :haha:, sačekaćemo maj i sajamski popust ako ga bude. :D

Je li ta info o 16000 iz fabrike ili dilerska cena?
Pretpostavljam da skidaju nešto ako se da keš. ::namigivanje::

Proka Azanja je napisao(la):
.Kad ih poredjas onda treba navrtku da "zavijes" oko puza na osovini upravljaca.Srecno! :ppozdrav:
И све комплет убациш у кућиште управљача, матицу убациш у сегмент...изгледа лако али није. мучио сам се три дана на тај начин и нисам успео. неке матице су мало дебље и нем шансе да се склопи на овај начин. ја сам са старог вретена одсекао део са жлебом за куглице дужине као матица, ставим куглице у матицу уврнем то парче вретена у матицу, монтирам у сегмент и само лагано уврнем вретено у матицу а ово парче придржавам руком да не испадне док цело вретено не уђе у матицу.

Ma pukli su oni treba da drzava ili da ih privatizuje ali prava privatizacija da taj koji kupi imt tu delatnost nastavi ili da ih organizuju tu se nezna ni ko pije ni ko placa a svi imaju neku korist da se ogrebu i ograde.To nema nigde da ti das novce unapred pa da ih cekas da se smiluju.Ta je cena prosle godine bila 14 500 na sajmu plus subvencija ako te ubode i naravno 45 dana cekanja.Taj sa drugim auspuhom je john deere motor cini mi se da su ovi iz res trejda brzo digli ruke od njih jako su neozbiljni kao da ih zabole i da sutra stave katanac na fabriku

@mirko_markovic67
I ja koristim taj sistem.Zaboravio sam da kazem coveku. ::sramota:: Prvo teba da popije neku rakijicu,da se bolje skoncentrise.

Bilo bi dobro da krenu sa 2070 i 2090 a verujem da hoće jer je IMR izbacio one jače Rajke ali pitanje je hoće li biti keša i šta će biti s kućom...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SsuwZMx2vfY[/youtube]

Bez sprdnje, meračim taj traktor ali polako, sajam, povraćaji,..., videćemo.

[/quote]Cena je dilerska,fabrika ne prodaje traktore!A sto se tice kesa nema od popusta nista ja sam prole godine kupio 577 uplatio kompletan iznos cekao 45 dana i to je to.

2v920bd.jpg

243i9a1.jpg

2itkffp.jpg

33acg82.jpg

Evo kako sam napravio nosač za tegove od T40

danijella je napisao(la):

Cena je dilerska,fabrika ne prodaje traktore!A sto se tice kesa nema od popusta nista ja sam prole godine kupio 577 uplatio kompletan iznos cekao 45 dana i to je to.

Jasno da ne prodaje nego me zanima koliko se ugrađuju u cenu. :ppozdrav:

IMT: Gigant koji polako odumire
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=14&nav_category=9&nav_id=499095

Beograd -
- Beogradska Industrija motora i traktora (IMT) i dalje traži strateškog partnera. Proizvodnja višestruko umanjena u odnosu na najbolje dane.
17020226044d7e3ff1980d2924206659_368x228.jpg

(FoNet, arhiva)

Najveći beogradski dinosaurus metalske industrije polako odumire.

Fabrika traktora IMT prošle godine ispunila je samo pola predviđenog plana za proizvodnju traktora, a strateških partnera i novih tržišta nema.

Mašine čiju je otplatu svojim potpisom još 1976. garantovao Josip Broz Tito, rade i danas, sa sve slikom Slobodana Miloševića.

Svih 900 radnika nekadašnjeg giganta danas radi u jednoj smeni, a kako za B92 kažu radnic IMT-a, nekad nije bilo tako:

“Petak ujutru uđemo - u ponedeljak uveče izađemo. Radilo se nenormalno, imali smo velike plate, ali ovo je danas katastrofa.”

“Mnogo je teže... Lakše je bilo raditi kad je bilo posla i bilo više proizvodnje.”

“Ja kad sam imao 10 godina radnog staža, ovde su bili stari ljudi koji su nas obučavali šta da radimo, kako da radimo, kako da se ponašamo. A sad stavio minđušu, slušalice u uši - taj da bude majstor nikad neće.”

Pored starih radnika, IMT ima i stara tržišta - više od 90 odsto izvoza ide u Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Kosovo. Problem sa izvozom u Grčku je dizajn, a ugroženi su i planovi za tzv. libijski traktor.

Prema rečima direktora IMT-a Slobodana Petrovića, nema ništa ni od projekta sa beloruskim MTZ-om koji je pre dve godine gromoglasno najavio ceo državni vrh u poseti Minsku.

“Beloruski MTZ nije nažalost bio ozbiljno zainteresovan. To je bilo inetresovanje da im mi damo neku halu koju ne koristimo 100 odsto da naprave malu montažu sa 40-50 zaposlenih i da nam konkurišu na tržištu”, kaže Petrović.

“Partner nikad nije prestao da se traži, ali od kad je počela kriza, inetersovanja gotovo da nema. Pojavi se poneka firma koja se raspituje ali za sad nema ozbiljnog interesa”, navodi on.

Posle 2008. godine kada je prodato samo 770 traktora, 2009. je donela bolje rezultate - državne subvencije donele su trostruko veću proizvodnju.

Dani kada su proizvodni pogoni IMT-a premašivali godišnje planove, a sa proizvodnih traka silazilo i više desetina hiljada traktora godišnje ovde su davna prošlost.

Najbolja ilustracija stanja je podatak da je od planiranih 3.000 traktora prošle godine, proizvedena samo jedna polovina - oko 1.500.

Planovi za ovu godinu su skromni - oko 1.850 traktora. Prošlogodišnji plan za preseljenje u Barič takođe je pod znakom pitanja - odustalo se od britanskog kredita za tu namenu.

“Pod kraj prošle godine, od te varijante se odustalo, meni je rečeno da u ovoj godini ne mogu da računam na bilo kakvu investiciju. Ovako kako mi radimo, samo se održavamo na površini da ne potonemo, ali nećemo moći još dugo”, upozorava Slobodan Petrović.

Ministarstvo ekonomije poručuje da je prvi korak pronalazak stranog partnera pa tek onda selidba sa atraktivnog zemljišta na Novom Beogradu. Kako kažu radnici, trenutno je na tih 35 hektara redovno jedino - šišanje trave.

Jedan podatak koji sam cuo na fakultetu, IMT je 1987. ucestvovao na sajmu SIMA u Parizu i tada su proglaseni za 11. proizvodjaca traktora u svetu, racunajuci kvalitet traktora i tehnicke inovacije.Bitan je podatak da je tada na taj sajam mogao doci samo onaj proizvodjac koji dobije pozivnicu od organizatora sajma!

Meni je danas 98-mi dan od uplate za imt 549.Navodno već je na liniji i prave ga ali ovog meseca neveruju da će ga isporučiti :nono: .Vidim da me lažu ali šta ćeš uvek kad mi dođe krivo ja popijem po jedno pivo

Nazad
Vrh