IMT

Proka Azanja je napisao(la):
@mmb
I ja pretezno stavljam polumesece i zadovoljan sam sa njima.Najbolje su mi se pokazali FIAZ Prokuplje.Pletenicu kad stavljam u polutku sabijem je lepo i odsecem visak ali ostavim po milimetar da viri tako da ne moze da pusti sa strane.
tako je,ja imam staru radilicu tako da je upasujem na njoj,jer je na samom traktoru to dosta tesko.Kada se dobro sabije nema sta ni da se odsece,mozda vrlo,vrlo malo..

Pa neznam onda je toliko valjda izasao njega sada je jeftiniji.Ali po meni dosta deluje dobro odradjen farba nije izbledila nemasti nigde ranije kad sam ga vidjao u ataru bio sam dosta skeptican
Imamo sve samo treba da drzava subvencionise malo bolje domacu mehanizaciju a oni da prave normalno te novije serije sa boljim menjacima i novim idejama i brzo bi stali na noge ali ovako ::lose:: sve to stoji i kilavi se sa proizvodnjom.

@Montoya
Bitno je da nema aksijalnog lufta i bitno je da oni kanali (beskonacni navoj) budu dovoljno duboki da bi vracali ulje nazad u karter. :ppozdrav:

@zorancile
Koliko znam prave ih samo sa John Deere motorima.Citao sam test za jedan ovakav model,kupio ga covek i posle 100 sati mu crkla pumpa hidraulika ali je on zadovoljan.Mada sve te testove treba shvatiti sa odredjenom rezervom.Svi znamo da kod serijske proizvodnje postoje odredjene oscilacije u kvalitetu pa se mozda to desilo samo na tom modelu.Meni je licno OK traktor ali jeste malo slano sto se cene tice. :cao:

zorancile je napisao(la):
Da li postoji ovakav model sa domaćim motorom?
Ja mislim da nema izlagali su perkins motore na paleti pored traktora kabina se kazu u austriji pravi a zadnji kraj mu je menjac i bataci cini me se kao na 565.
Ovaj sto ga izasao skoro 18000 pre 5 godina verovatno je skup bio zbog John deere motora.

Pa i moraju da ugradjuju savremenije motore ako misle ista da prodaju u izvoz da su bar pametni pa da na sve traktore stave perkins

A zašto se ne stavlja takva kabina i limarija na neki kompletno domaći traktor, 539, 542?
Možda bi se malo bolje prodavali?

Na ovom 2050 su prednji tockovi nekako mnogo uski ,izgleda nesrazmerno .Da su malo veci .

Nisu jos dobili homologaciju i sva potrebna odobrenja za proizvodnju.A mozda i kubure sa parama.Bas bi bilo super da krene njihova proizvodnja.

Pa da su ranije mislili na poboljsanje traktora ili fabrike zmaja nebi ovako dogurali.Letos smo napali nekog sefa-menadzera ili inzenjera na IMR standu oko detalja rakovice bez kabine majstor ga jedan uhvatio u masinu sto se tice modernizacije motora i menjaca oni ljudi lepo okrivise dinkica :haha: za takvo stanje u domacoj projzvodnji poljoprivredne mehanizacije.Oni treba da zaborave na ove 539-549-577 sa starom kabinom i maskom ali treba tu ::novac:: i drzavi nije valjda u cilju da pokrenu fabriku otkad pricaju da ce Mahindra da ih kupi pa Belorus...
Njih kopka ta atraktivna lokacija fabrike a ne proizvodnja traktora i prikljucnih masina

Stavio sam semering firme "Higum" iz Zrenjanina, pa će da vidimo šta vredi....

futurefarming je napisao(la):
IMT 2050 je sad oko 14500, sa Perkins motorom a čini mi se da JD motore više ne ugrađuju, pisalo je negde na forumu.
Ja sam se za taj model raspitivao pre 10-ak dana i rekli mi cenu od oko 16 000 evra i to je sa subvencijom od 25% zato sto je domace proizvodnje i cekanjem od 45 dana.A ako otvorite adresu koju je postavio PROKA AZANJA videcete dve slike ovog modele sa auspuhom na razlicitim stranama sto znaci da su to dva razlicita motora ugradjena,e sad koji je ciji i koji je u prodaji to ni oni neznaju!

@mityoo
Stavljao sam na par traktora,na insistiranje vlasnika,te semeringe i nisu se lose pokazali.Mada moj teca ima 539 ali sa debelom radilicom i semeringom kao na S motorima i imao silnih problema sa njom ali mu je i motor duvao.Sad smo odradili motor,stavili novi semering pa ce vidimo.Ja licno preferiram polumesece,stvar navike. Jel si produbljivao kanale beskonacnog navoja na radilici? :ppozdrav:

@danijella

Verovatno su razliciti motori,te slike su imali,jedna je slikana pre sa starim tipom motora,a druga posle sa novim motorom.Snasli se ljudi,nisu imali vise slika.Kriza... ::lose::

Nazad
Vrh