IMT

Ja sam vidio stari tip 560 koji na sebi ima motor od kamiona 80ks. Na zvono mu sve pase, a koljevku nije mjenjao, samo karter traktorski i morao je na spoju s koljevkom na dva mjesta podbacivati komade plocevine gdje sarafi idu, jer je zjapilo oko 1cm. Naravno, i pumpa se prestelava na traktorski rezim rada. Kako mi je covjek pricao, nista strasno za napraviti, a on je pre pre zadovoljan traktorom.

Sinoć smo nešto "burgijali" oko traktora pa sam ga nakon 3 tjedna upalio. Evo jedan mali video di se vidi kako pali IMT-533, jasno uz upotrebu grijača. U traktoru je antifriz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bk7fGTFmut0[/youtube]

P.S. U videu se vidi pomoćnik koji sa pozornošću sve prati. :haha:

Pa jel ti nije malo pre bucan tako? nije to 539 pa da se dere, al opet... ne bi ti bio u kozi...

Na klapne sam i ja bolestan, al stalno u sumi zapinjem o granje pa je skinuta.

Bobo je napisao(la):
Pa jel ti nije malo pre bucan tako? nije to 539 pa da se dere, al opet... ne bi ti bio u kozi...

Na klapne sam i ja bolestan, al stalno u sumi zapinjem o granje pa je skinuta.

Pa je, malo je bučniji. :haha: Al to ima svoje prednosti. Komšije koje su uvijek ljute imaju rano buđenje kad se stroj upali, zatim kad idem kući onda me moji čuju izdaleka pa otvore kapiju. Jedino što nevalja je kad stanem u birtiju (preko Bosuta) onda žena čuje da je traktor stao pa zna da sam na valovu. :haha:

549 je dugo išao samo sa cjevi. Probaj na svog nabit cijev da vidiš "kako se čuje" ljuta pila. :D

Na 549 je auspuh sa skipa... Jesenas sam orao njivu od 10ha i orali smo nas dvojica dvije noci i dva i pol dana bez stajanja... Ljudi su nas u 3. selo culi po noci ;)

Bas moram neki clip snimiti da se cuje i ta melodija ;) mozda i imam iz berbe kukuruza negdje...

539 bez auspuha, majko mila, to nije za ljude... i ja bi te cuo da si stao u birtiji ;)

Bećarina pusta je napisao(la):
Sinoć smo nešto "burgijali" oko traktora pa sam ga nakon 3 tjedna upalio. Evo jedan mali video di se vidi kako pali IMT-533, jasno uz upotrebu grijača. U traktoru je antifriz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bk7fGTFmut0[/youtube]

P.S. U videu se vidi pomoćnik koji sa pozornošću sve prati. :haha:
boji se kljuca! :ppozdrav:

@Bobo

Taj motor koji spominjes je S44 sa kamiona TAM 80. Pri ugradnji takvog motora potrebno je staviti karter od 577 posto se pola traktora nosi na tom karteru. Plocice su podbacivane posto se kolevke od 560 i 577 razlikuju ali i to se da prepraviti lako.

Da li neko zna na imt 560 stari tio da se od nazad zadihtuje iza sedista sve da kada se malo iz tapacira da li bih mozda malo smanjio zvuk!!! :sta:

Mora cela kabina da se odvoji od menjača, da stoji na gumenim nosačima i da ima svoj patos. Mora i sa se zatvori tabla da ne bi čuo zvuk motora. Jedino tako bi bila tiša, od nazad ne dolazi zvuk, izvor zvuka je motor i menjač.

Može da se uradi, treba da se pazi samo na poluge hidraulika kad se dignu skroz gore da ne probiju tapacirung. ::namigivanje::

Aha.. a ima i da se kupi gotova gledaj sad:
5pq0dv.jpg

24327pt.jpg

nqb805.jpg

-Ova kabina 1000evra+transport i montiranje!!
Kako ti se cini? :sta:

Kacanin - jel ima tamo gde je kupljena ova kabina sa slike i neka kabina za rakovicu. Gledao sam na par mesta i tu je oko 2000 eura.

pozdrav za sve treba mi informacija za imt 542 kolko ide ulja u hidrauliku,menjac,motor,antifriza hvala unapred i kakvi su to traktori jer idem da ga sacujem

Nazad
Vrh