IMT

Hidraulicna ploca nije ista
Kardan radi samo preko motora, nema preko tockova (stoji u uputstvu) a i probano,
Pogledaj na sastavu koliko je debela ploca
Blokada drugacija,
Duze i deblje poluge....... Za sad nepunih 500rc nije bilo problema, jedino je rezervoar bio plastican a nije omao rupu za odusak vazduha pa se stvorio vakum koji je ulubio rezervoar i smanjio mu zapreminu, to je zamenuo servis.
Imam slike u kompu ali ne mogu da ih ubacim :udri: :udri:
Post je spojen: [time]1295312960[/time]

petarHR je napisao(la):
Džoni šta pričaš ti?
Jel si glup ili idiot, pa jel vidiš da ova 106 troši 20l goriva na sat i 5l ulja.. I kažeš neosjeti, ma pogle kad dođe prikolica u jarak sljepi čovječe..

A drugar ti i nije neki šofer, zašto staje kad spušta tanjuraču, nabija gas ko kreten pri kretanju, i brena baš i neide pjevajući kako ti opisuješ..
ta brena sto ide preko kanala je moja i netrosi nimalo ulja i nije velik potrosac a to sto pusi objasnio je bobo zasto.Traktor je odlican i ne bih ga menjao vec mozda kupim jos jedan.Slaba tacka im je menjac i diferencijal ali kad se malo pazi moze sto godina da traje.

@vlada 77

Posto traktor nije bio moj ne secam se tacno kakve tegove je imao ali znam da je imao neki pravljen nosac i da su se redjali tegovi. Ako se ne varam, od Rusa stari tip ili od 558 su bili tegovi...

@bewisa

Tako je, jos samo da je 577 malo okretniji (to je reseno na novom tipu) bilo bi extra. 533 je kao karting spram 577 sa istim prikljuccima za povrsinske radove a potrosnja goriva je relativna stvar posto ima malo veci ucinak pa se tu kompenzuje potrosnja po jedinici vremena. :D

ja sam prošle godine sejao sa 577 i 6-to rednom sejalicom i stvarno to ide dobro 2 hektara lagano za sat vremena i manja je potrošnja nego 539 sa 4 reda ali kad je dobra parcela
ali kako kod nas većinom su parcele do 1 ha i još kad uđeš u neki klin nije baš zgodno zato sam se vratio na 539 i 4 reda

Meni je prosecna velicina parcele 3ha. Jos nisam probao kombinaciju 577 sa 6 redi sejalicom posto mi se nije dalo da se sklopim ali mislim da cu definitivno od ove godine tako raditi.
Do sada smo sejali sa 533. Problem je sto moj 533 nije kadar da vuce 4 reda sejalicu 2. brzom. Uzeo sam od drugara (clana Tesin) 539 da probam da sejem sa njim. Ucinak je dosta veci nego sa 533 samo sto i njemu nije svejedno 2. brzom kad upadne u mekano. Ovaj veliki ne oseca sejalicu.. :D

ljudi vi ste u tome profesionalci ali zar netreba ici sporije da bi raspored zrnevlja bio dobar

S obzirom da sam ja sejao pri nekih 1500o/min motora, uklapam se u propisanu brzinu setve. Kada sam sejao ogled kukuruza gde je i promoter bio prisutan, probali smo i 1. i 2. brzom da sejemo i da trazimo semenke i merimo razmak. Ralike nije bilo. Soju inace sejem 1. brzom...

Sorry za off!

hvala mico, Radoslav Relic nema a mislim da je brat pricao sa Jovom i mislim da ima ali stari tip meni treba za noviji tip imt5106

Nvi sam clan ovog foruma,skoro sam sebi kupio imt,a pa eto rekoh da udjem u veliku familiju Imteovca,Zovem se Zoran i iz Predejana sam ,postavicu vam malo slike traktora kojega sam kupio.pozdrav

O Zoki dobro došao na ovaj forum ali se prvo prestavi u odgovarajućoj temi.
(sorry za off)
Jesi li našao kuku za tvoj traktor?

Za te pare realno 2-3 komada moze da se kupi u ispravnom stanju! :cao:

U mojoj okolini je u privatno sektoru bilo i jos ostalo par komada koji su da kazem u upotrebi ali uglavnom sa nekom teskom drljacom ili setvospremacem.

Bubu je napisao(la):
S obzirom da sam ja sejao pri nekih 1500o/min motora, uklapam se u propisanu brzinu setve. Kada sam sejao ogled kukuruza gde je i promoter bio prisutan, probali smo i 1. i 2. brzom da sejemo i da trazimo semenke i merimo razmak. Ralike nije bilo. Soju inace sejem 1. brzom...

Sorry za off!
Da li mislis da je ferdzina 2 brza setvena brzina 5 do 8 km na sat. :nono: To je 10 do 12 km na sat na 1500obrtaja u min. I nema sanse da nema razlike u rastjenju semenki samo moras malo bolje da meris. Opet izvini ja to radim tek 20 god. pa mozda neznam. :ppozdrav: Nema ljutnje za komentar ziveli.

Mi sa 539 sijemo kukuruze starom mehanickom OLT sijacicom, te soju i zitarice s IMT sijacicom. Kad nismo na nekom brdu, 2. direktna i gas oko 1500, sto uopce nije velika brzina...

brzina kretanja sejacice se moze utvrditi vrlo lako. obelezite 50 metara,predjite ih traktorom i merite prolaz u sekundama. 60sek=3.0km/h 50sek=3.6km/h 40sek=4.5km/h 30sek=6.0km/h 25sek=7.5km/h 20sek=9.0km/h. znam da je :off_topic: ali vidim da je o tome rec pa.... neka moderator premesti ako misli da treba.

MONTOYA je napisao(la):
šta im je mana

Obicno menjac i ili diferencijali, kako na kojem modelu.

@srdjuanzorz

Ako 'ferdza' ide 13km/h na punom gasu onda nema teoretske sanse da ide 10-12km/h pri 1500o/min pogotovo ako je zemlja rastresita.
Svako ima pravo individualno da radi kako hoce, ti ako zelis da sejes 2. sporom to je tvoja stvar. Mi smo probali to sto sam naveo i metar ne gresi. Probaj i ti pa ces da vidis. Sejalica je pneumatska Nodet pneumassem II.

MONTOYA je napisao(la):
577 ima idealnu 2-gu brzu za setvu
Bas tako! :D :ppozdrav:

Nazad
Vrh