IMT

Na vojnom otpadu u Bečeju sam video jednog imt zglobaša.Motor mu izgleda veoma kompletan i veoma dobro.Čak šta više mislim da je dosta kompletan traktor.Ovo pišem ukoliko nekome trebaju delovi za tako nešto ili misli da kupuje takve mrcine.

pozdrav svima...interesu je me kakvi su modeli 5100 5106 5136 ?koje su im mane i tako to!? :cao:

Gospodine @seca
Molio bih Vas da prelistate ovih 313 strana pa ćete naći sve što Vas zanima.Nemojte da se ponavljaju postovi zato što Vas mrzi da čitate. :cao:

panonstib je napisao(la):
Gospodine @seca
Molio bih Vas da prelistate ovih 313 strana pa ćete naći sve što Vas zanima.Nemojte da se ponavljaju postovi zato što Vas mrzi da čitate. :cao:
Predpostavljm da ima sve o tim traktorima na ovim stranicama,ali zasto bih citao nesto sto me neinteresuje...!? ali dobro procitacu....

Gospodine @seca
pa ako Vas nešto zanima onda je red da se malo potrudite i to pronadjete, a ne da Vam neko servira na tanjir.Ako se neko potrudio pa to već napisao, a Vas mrzi da to pronadjete e, pa onda nemojte ni tražiti, a ja neću dozvoliti da neko nešto napiše zbog Vašeg nedoličnog ponašanja.

Kosjerac je napisao(la):
O Zoki dobro došao na ovaj forum ali se prvo prestavi u odgovarajućoj temi.
(sorry za off)
Jesi li našao kuku za tvoj traktor?
[/qu
E druze neznam gde to treba da se predstavim i u kojoj temi,kuku nisam naso ali je pravim sam nedaju mi se bas 9000din, za novu ovo kada budem napravio slikacu pa cu postaviti,bice to sasvim pristojna sprava.Tebi hvala na dobrodoslici ako nesto zatreba tu sam.Pozdrav iz Predejana.

zoran frenki je napisao(la):
Kosjerac je napisao(la):
O Zoki dobro došao na ovaj forum ali se prvo prestavi u odgovarajućoj temi.
(sorry za off)
Jesi li našao kuku za tvoj traktor?
E druze neznam gde to treba da se predstavim i u kojoj temi,kuku nisam naso ali je pravim sam nedaju mi se bas 9000din, za novu ovo kada budem napravio slikacu pa cu postaviti,bice to sasvim pristojna sprava.Tebi hvala na dobrodoslici ako nesto zatreba tu sam.Pozdrav iz Predejana.

http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.0 ovde se mozete predstaviti :D

Imam problem sa imt533.O cemu se radi!tesko pali hladan i kad upali neko vreme radi lepo pa pocne da prkće(neznam kako da objasnim).Promenio sam uloske dizna i nastelovao ih na 120 bari ali punpu nisam dirao.Mislim da mi tu punpa pravi problem.Spremio sam da promenim dihtung na glavi i tada cu da nastelujem ventile.Dali neko zna da mi kaze koliko bi mogao otprilike da kosta servis boš punpe i sta bi trebalo da se promeni,sta najcesce strada kod njih.Zatim kad se nadjem u hodu(transportu) kad pocne da deli iz vuce u guranje pocne da se cuje neki cudan zvuk iz diferencijala.Mislim da su oni srafovi sto su na tanjirastom labavi i da bi trebalo da kupim nove sa onim osiguracima ali neznam koju trubu da skinem ,levu ili desnu .Sa koje strane se to skida da tanjirasti ispadne napolje.Nisam to nikad radio a i traktor sam skoro kupio.Izvinjavam se malo na gnjavazi ali svaka pomoc bi mi dobrodosla.Hvala :ppozdrav:

I sta bi se desilo sa hidraulicnom punpom kada bi sipao sae90-menjacko u menjac

Pumpa i dizne obavezno idu u paru kod majstora. Kad je sustav za ubrizgavanja goriva ispravan, paljenje uredno i dobro ufaženo, a grijač ispravan onda 533 mora paliti bez problema. Ja sam našeg 533 zadnji put palio 30. 12. prošle godine, a prije toga nije palio oko 2-3 tjedna i uaplio je ko mina nakon što sam ga ugrijao na grijaču. Kolega izvalio vilicu kad je vidio kako je mališa upalio. :haha:

Leva-super ,Pitao sam neke lokalne šustere pa mi jedan kaze leva a jedan desna :kisa:
ok hvala

Pa motor je oko 5000 sati nije nesto ali ne trosi ulje lepo radi kad se zagreje.Lepo i vuce nije los za svoje sate.Nebi ga dirao jos moze jos da se jase.Malo me pritisak ulja zeza dok je hladan bije 4 bara ali kad se zagreje pada do 2 bara,sto je normalno za te sate ali kad se ohladi motor posle nekor rada a ulje ostane toplo opet ne podigne pritisak.Mislim da je ulje lose i da se menja njegova gustina na malu promenu temp.Neznam kako se zove ali mogu da vidim stoji mi kanta jos,bilo je neko jeftino monogradno sae 30.Sipao sam ga iz razloga sto kad sam ga kupio nisam znao u kakvom je stanju pa reko da ne bacam pare na neko skupo_Od tad sam naprevio svega 30-ak sati tako da kad budem menjao dihtung ide i zamena ulja.

Sta bi mi predlozili koje da sipam?Jedan drugar je sipao neko 20-60 kaze da je zadovoljan.

bobanvrb je napisao(la):
Leva-super ,Pitao sam neke lokalne šustere pa mi jedan kaze leva a jedan desna :kisa:
ok hvala

Pa motor je oko 5000 sati nije nesto ali ne trosi ulje lepo radi kad se zagreje.Lepo i vuce nije los za svoje sate.Nebi ga dirao jos moze jos da se jase.Malo me pritisak ulja zeza dok je hladan bije 4 bara ali kad se zagreje pada do 2 bara,sto je normalno za te sate ali kad se ohladi motor posle nekor rada a ulje ostane toplo opet ne podigne pritisak.Mislim da je ulje lose i da se menja njegova gustina na malu promenu temp.Neznam kako se zove ali mogu da vidim stoji mi kanta jos,bilo je neko jeftino monogradno sae 30.Sipao sam ga iz razloga sto kad sam ga kupio nisam znao u kakvom je stanju pa reko da ne bacam pare na neko skupo_Od tad sam naprevio svega 30-ak sati tako da kad budem menjao dihtung ide i zamena ulja.

Sta bi mi predlozili koje da sipam?Jedan drugar je sipao neko 20-60 kaze da je zadovoljan.
nebih da se mesam,moj ti je predlog da sipas INU sae 30,ja sam prezadovoljan.... :cao:

bobanvrb je napisao(la):
ok hvala

Dok ti cager ne pada ispod 1bar ne beri brigu!
Inače te simptome koje si ti objasnio, zna da izazove uljna pumpa koja je odradila svoj životni vek....

da li na imt 577 moze da se stavi jaci motor?cuo sam nesto da bi mogao da se ugradi od zastave 80 konja.jel zna neko nesto? :sta:

Nazad
Vrh