IMT

CAR je napisao(la):
Nemojte se samo varati jer na tim turbozetama nije lako generalno uraditi.Cini se da jeste ali je komplikovan motor i trazi izrazitu preciznost.Nije samo novi klipovi,karike,leteci stojeci ako treba,isplolirati radilicu,nova brtva,poslajfaj ventile i tijeraj.Puno je kompliciranije sta se tice samog brusenja cilindara e tu se svaki tokar neprihvaca posla oko tz.

Nema tu brusenja cilindra, svaka hilzna se menja posebno, a takve motore sam uradio gomila msm. na istom principu, jesu komplikovaniji sto se tice stelovana hilzni, ali ko zna nije problem uraditi :cao:

Mogu se i hilzne brusiti i naci odgovarajuci klipovi ovaki ili onaki,haha izvlacio sam svaki dasak snage iz ponekih motora kad sam se s tim baktao dok se nisam ozenio.Sad isto to radim ali nepreciziram toliko.Nije stvar kupiti bembaru sestaka nego neko slidnije auto sredjeno ne nakindjureno u super stanju sa cijelom argelom pod haubom vecom od bemmbare.Ja nebih se usudio taj motor raditi i da 99,9%sigurim pola milijona kilometara :nono: :ppozdrav:.

borko jagodinac je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
jel probao neko da ubaci FIAT-ov iz zastave kamiona

Ja imam odlican fiatov motor od 100 konja, koji mi stoji za dzabe,ali nisam razmisljao nikada o tome, moracu malo da pogledam dali moze da se upasuje na rakovicu.
Bio sam prosle godine na pijaci u Smederevskoj palanci i tamo neki cigani prodavali motore od zastave i znam da su jedan cenili od 100 konja 150 eura, kao kazu da je ispravan i pali, a drugi koji je bio sve umazan od ulja 100 eura, ali mislim da to nije mnogo i da se uradi generalka
borko,jesi li malo snimio situciju :cao:
kinez je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
jel probao neko da ubaci FIAT-ov iz zastave kamiona
trebala bi sasija da se radi posto nema traktorski karter za taj model motora kolko ja znam,puno je bolji od male zastave80ks za taj model ima traktorski karter :cao:
znači bolje bi odgovarao na MTZ

lazar je napisao(la):
Jel zna neko kolika je cena novog imt 5106,5135,5136
Skupi su.Skuplji od MTZ 1221 nekoliko hiljada evrova.Mislim da je prosle godine 5135 ili 5136 bio nesto jace od 3,5 miliona dinara.Nemoj me drzati za rec.

MONTOYA
Gledao sam nesto, jer mi taj motor stoji jos na zastavici koju ne koristim i nisam nesto bas mogao da vidim, najbolje bi bilo da je skinut pa da se izmere rupe, a i onda nastaje taj problem oko kartera, jedino sasija da se uradi.
Ako naletim negde na skinut motor premericu pa javljam :D

Gledao sam danas delove za generalnu na 565 i naravno u dilemi sam.
Sklop motora Petar Drapsin je neznatno skuplji od Indijskog, ali indijanac ima pet karika a PD cetiri.
Buni me i to sto indijanci u komori u klipu imaju onaj spic a PD nema.
Sta urditi? Jel neko ugradjivao takve klipove? ::pomoc:;

NIDŽA je napisao(la):
Gledao sam danas delove za generalnu na 565 i naravno u dilemi sam.
Sklop motora Petar Drapsin je neznatno skuplji od Indijskog, ali indijanac ima pet karika a PD cetiri.
Buni me i to sto indijanci u komori u klipu imaju onaj spic a PD nema.
Sta urditi? Jel neko ugradjivao takve klipove? ::pomoc:;
Petar Drapsin se dobro pokazao,dosta sam njihovih sklopova ugradio i nikad nisam imao neku reklamaciju.A sto se spica tice on je tu zbog boljeg vrtlozenja vazduha u komori klipa,cuo sam da neki skidaju taj spic mada mislim da to nije pametno.Ugradjivao sa i te Indijske sklopove i ok su.Sve se svodi na lican izbor ali ja dajem prednost Drapsinu. :cao:

Meni se indijski vise svidjaju zbog toga sto imaju kariku vise, ali me strah kakvog su kvaliteta.

U trgovini gdje sam ja kupovao djelove za generalku za 539, imaju i Drapsinove klipove za DM motore s 5 karika...

Po majstoru koji mi je radio generalku (a bio je u tadasnjem IMT centru glavni mehanicar) najbolja kombinacija je drapsinovi sklopovi s indijskim karikama. Karike moraju biti u limenci konzervirane, i skuplja varijanta. Ako se dobro sjecam, skuplje karike dolaze u plavoj limenci.

Kaze da do sad nije imao ni jednu jedinu reklamaciju a radi s Drapsinom od kad je poceo raditi traktore. takodjer su i mene plasili da Drapsin klipovi ne valjaju, da je MOTINS jos gori, a da su indijski odlicni. u trgovini mi trgovac sva tri klipa izvadio i okom se vidi da je na Drapsinu za dvije nijanse bolja zavrsna obrada, a indijac je sav hrapav i nekako na pogled nije to TO.

Moj glas ide za Drapsin klipove, jer znam kolika je muka izabrati pravi dio i ja sam dugo dugo mozgao i na kraju se odlucio za njih kad sam usporedio sva 3 koja se u mom kraju nude.

evo sta sam ja ugradio na moj 560http://www.dodaj.rs/f/2L/u3/3UX2xlvV/
dsc02236.jpgBEPCO 33-4
Post je spojen: [time]1292177158[/time]

NIDŽA je napisao(la):
Meni se indijski vise svidjaju zbog toga sto imaju kariku vise, ali me strah kakvog su kvaliteta.
Ta karika vise nema neku narocitu ulogu.Godinama su ugradjivani klipovi sa 4 karike i sve je bilo ok.
Bobo je u pravu Indijske karike u metalnoj kutiji su zakon,nekad su bile u zutoj kutiji sad je plava.MOTINS-ove karike nikako nemoj da stavljas (uverio sam se). Iz mog iskustva najboilja ti je ova kombinacija:Drapsinovi sklopovi,Indijske karike,lezajevi radilice DAIDO Kotor,IPM ulosci dizna.Ja sam nailazio na "Indijske" klipove koji imaju 5 karika,trn u komori a u stvari nisu Indijski nego Turski.

dejanco gde si nabavio te klipove i da li si imao da kupis i BEPCO karike. mnogo su dobre. ja sam ih ugradjivao dok se moglo naci mada ih vec vise godin kod nas nema. a sto se tice drapsina ja smatram da su naj bolji je se ugradjuju u prvu ugradnju

Nazad
Vrh