IMT

Igor578 je napisao(la):
Borko upravo tako,meni je u oranju ove godine pukla talozna čašica od dole i stajala je na mestu i jedva je kroz nju prolazila nafta.Tako da može da bude svašta! :ppozdrav:

to se i meni desilo pre dve godine u oranju isto, napukla a i dalje stoji, vidim ja nece da ide i ne znam sta je, tek kad sam ga ugasio pocela je da curi nafta. Najbolje krenuti redom od rezervoara pa do pumpe i dizni :D
Post je spojen: [time]1291811751[/time]

Od bilo kog koji iam pribliznu dubinu rezervoara kao na 539, to je barem lako otpada ima koliko hoces :D

Rezervoar na 539 je jako plitak, teško da će ti precizno meriti. Mislim da je za njega drveni merač neprevazidjen, samo ako je precizno baždaren.

zorancile je napisao(la):
Rezervoar na 539 je jako plitak, teško da će ti precizno meriti. Mislim da je za njega drveni merač neprevazidjen, samo ako je precizno baždaren.
Slazem se. Gorivo kod nas je loseg kvaliteta,a i traktor je to,vibrira,trese,cima,klima.Najverovatnije ce da se zaglupi merac.Opet,ako bas hocete merac probajte od golfa II dizela. Ima ih kolko hoces a ljudi sipaju u njih svasta,tako da mozda i bude nesto mada ne verujem. Drvce je zakon,a Ferdza ionako nije navikao na modernu tehniku. ::namigivanje::

Prekljuce mi 565 u brazdi ostao bez pritiska ulja i prolupo mi motor. :udri:
Sad sam u dilemi, raditi generalnu ili kupiti motor s 44 i ubaciti. Sta vi mislite?
A i ako ima neko da je skoro rdio generalnu da mi kaze kolko ga je kostalo to zadovoljstvo.

NIDŽA je napisao(la):
Prekljuce mi 565 u brazdi ostao bez pritiska ulja i prolupo mi motor. :udri:
Sad sam u dilemi, raditi generalnu ili kupiti motor s 44 i ubaciti. Sta vi mislite?
A i ako ima neko da je skoro rdio generalnu da mi kaze kolko ga je kostalo to zadovoljstvo.

ja sam za s44

Da ne bude zabune, ja mislim na polovan s44 naravno.
Rece mi jedan covek da je jedini problem taj sto kompresor od s44 ne moze stati u ovu prednjicu.
Jel to istina? :sta:

Za kompresor neznam ,znam da treba mala prepravka na kolevki prednjeg trapa ,ako ga S 44 dobićeš motor koji manje troši ,daleko lakše pali i mnogo više snage,a generalnu tvome nećeš moći da uradiš bez 800 e,stim da nemoraš menati radilicu

Nije ni ovaj motor velik potrosac. Najbolje ce biti da ja ovog prvo rastavim i vidim kakvo je stanje unutra.Onda vidim sta mi treba od delova i kolko je to ::novac::
Ako mi stvarno treba 800e kako ti kazes, onda je daleko povoljnije kupiti s44.

Ima li neko osovinu prednje vuče za IMT 577 stari tip?
fot0234.jpg

Koliko sam i ja upucen, kompresor ti ne pase ali to se da lako zameniti sa nekim ko trguje sa delovima. Kamionski S44 mozes kupiti za 300-400 evra potpuno ispravan. Traktorski motori idu oko 500 evra s'tim da dobijes original karter i velike klipove a na kamionskom moras menjati karter i na njemu su mali klipovi.

na kamionski se menja-karter razvodna kutija usisna i izduvna grana vodena pumpa drzaci za rezervar i zamajac sve u svemu mnogo skupo plus kompresor

Vladimir Milin je napisao(la):
Uradi generalnu to ti je pametnije nego ovo budzenje
Prednost generalne je to sto onda znas na cemu si. Kad kupis motor ti ne znas koliko ce dugo on jos raditi i sta je unutra tj koje su specijale.... Ali taj motor manje kosta nego generalna a o snagi da ne pricamo. :ppozdrav:

kinez je napisao(la):
na kamionski se menja-karter razvodna kutija usisna i izduvna grana vodena pumpa drzaci za rezervar i zamajac sve u svemu mnogo skupo plus kompresor

Razvodna kutija, izduvna grana i vodena pumpa se ne menjaju. Nije to skupo jer se dobije dosta bolji motor od DM 34.

Kolevka se ne menja, samo se prepravlja.

Vidim da se pise o tim motorima,imam kamionski od tama 80,generalno sredjen, pa se dvoumim dali da ga prodam ili namestim na 560.Interesuje me koliko bi kostao karter od 577 i ti delovi sto mi trebaju i gde bi se moglo naci.
pozdrav.

Bubu je napisao(la):
kinez je napisao(la):

Razvodna kutija, izduvna grana i vodena pumpa se ne menjaju. Nije to skupo jer se dobije dosta bolji motor od DM 34.

Kolevka se ne menja, samo se prepravlja.
razvodna kutija i poklopac kutije se menja zbog pumpe volana i kompresora a izduvna grana zbog toga sto kod kamiona ide na dole leziste termostata nije isto a na pumpu nemas de da zasrafis ventilator i pumpa visokog pritiska nije ista :cao:
Post je spojen: [time]1291835502[/time]
Vidim da se pise o tim motorima,imam kamionski od tama 80,generalno sredjen, pa se dvoumim dali da ga prodam ili namestim na 560.Interesuje me koliko bi kostao karter od 577 i ti delovi sto mi trebaju i gde bi se moglo naci.
pozdrav.
naj bolje da prodas taj i kupis traktorski motor

Kakve veze ima auspuh sa kucistem termostata?

Ako bas ne moze da se zasrafi ventilator onda se stavi traktorska remenica.
Razvodna kutija se obradi na glodalici, to je najmanji problem.

Nazad
Vrh