IMT

Farmer 2 je napisao(la):
hvala

Post je spojen: [time]недеља, 12. децембар 2010. 05:00:25 CST[/time]

Post je spojen: [time]понедељак, 13. децембар 2010. 16:27:13 CST[/time]
Kako prepoznati jesu li original ti GOETZE delovi?
Bobo sto si menjao karike na tako malo sati? Sta se desilo? :sta:
@igor74 za motor dm34
za IMT ili RAKOVICU nisu isti klipovi
Kako nisu isti? Pa 565 i R65 imaju isti motor. Ne?

Rakovica i IMT 565 imaju isti motor IMR-ov DM 34/T,pa samim tim i iste klipove.

Jesi u pravu proko,a rakovica60 i imt558 tj m34-t imaju isti motor. odnosno razlikuju se motori sa predkomorom i motori sa direktnim ubrizgavanjem. kada gledas razliku izmedju te dve vrste motora uopste ti ne treba ident. plocica,dovoljno je da pogledas polozaj dizni! uspravni polozaj-pretkomora a kosi polozaj direktno ubrizg. sto bi nas kolega Bobo rekao ko se iole malo razume u mehaniku....

pitam sve one koje imaju ili se vise razume oko predne vu4u imt 577
imam ponudu (priliku da kupim takav traktor
pitajne:haha::haha::haha:
koja e prednost ili mana predna vu4a koja e automatska a ne mehani4ka
jedino znam da se predna uklu4uje kad jedan od zadnih tockova proklizi
dali su bolje mehani4ke ili automatske
koja je laksa za odrzavanje i koja ima sanse da se vise pokvari a pritom da se teze moze popraviti?
8e3c7757-2e6c-48f2-9cdc-.jpg

Ja vise volim mehanicko ukljucivanje (volim da sam mu ja gazda),sto ne znaci da sam u pravu.Osnovna prednost automatskog ukljucivanja je sto ne moras ti da misls o tome :ideja:.Salu na stranu,koliko znam to automatsko uljucivanje funkcionise preko obicne spojnice a ne znam koliko su one pouzdane,a sto se same prednje vuce tice,kod mene ima dosta IMT 577 DV i niko se nije zalio na nju. :cao:

Jedna od mana rucnog ukljucivanja je kad vuces teret lenijom koja je dosta losa pa vozis duze pod prednjom,a onda izadjes na asvalt i zaboravis da je iskljucis,onda nastaje belaj. :zli:

IMT 5170 je zver,nasa zadruga imala jednog.Motor super,ali mi prica moj otac (radio u zem.zadruzi kao mehanicar) da lome diferencijale kao ludi,cak su i u IMT-u rekli da im je to glavna mana.

mana automatske vuce je sto je nemas u kocenju,i nemas je u rikverc,a to kod nas u brdovito mterenu je isto ko da je i nemas na traktoru,dakle vuces neki teret npr 2 kubika balvana za sobom,i sad tratkor prokliza ukljuci se vuca,pa se opet iskljuci,pa oet ukljuci,i tim cimanjem pucaju poluosovine sto je skupo,i ako sistem ukljucivanja malo kasni ti se ukopas sa traktorom dok se ona ukljuci,dakle sa manuelnim ukljucivanje mnogo je bolje,a sa automatskog na manuelni se moez prepraviti lako

ovaj je 579 sliku sam stavio samo zbog model ovaj koi ja ho4u da kupim je 577 ali slika koja ima nemoze da se ubaci zbog neodgovarajuci format

Post je spojen: [time]1292337532[/time]

Kad se prednja vuca prepravi u rucnu, onda radi i u rikverc i u naprijed. takodjer je veliki problem oranje uvratina s automatskom prednjom vucom, kad ides popreko brazdi, pa se stalno ukljucuje iskljucuje i tu razbija krizeve kardana i pucaju poluosovine. a kad je rucno stalno ukljucis, od pocetka do kraja oranja ju ne diras i nema brige, nema trzanja nikakvih i radit ce dugo i bez greske ako redovno mjenjas ulje u prednjem mostu.

Znaci ipak nije lose sto "volim da sam mu ja gazda". ::namigivanje:: I inace mislim da je kod domacih traktora onaj princip "sto jednostavnije to bolje" jer kod njih svaki "luksuz" malo sasavo funkcionise.

Koliko sam ja vas razumeo to uopste nije automatsko ukljucivanje prednje vuce vec obicna jadnosmerna spojnica, po meni to je prakticno za oranje i kome ne treba prednja vuca za rikverc.
Vladimir Milin je napisao(la):
Ali kod rucnog ukljucenja opet ima problem kad je ukljucena kad ides u rikvec jako kasne prednji
pa oni ce da kasne i pri kretanju napred kad precnici guma nisu uskladjeni, takva vuca samo steti traktoru i dovodi do pucanja kardana.

Proko gde si bio pre 10 dana da napises to sto si napisao danas oko 2? na 280-tim stranicama su se vodili neki razgovori koji se nisu dovrsili ali nema veze.sto je bilo bilo je! inace i ja podrzavam manuelno ukljucivanje! mislim da ima vise prednosti nego mana. a zaboravljanje iskljucivanja to resava malo kabela,osigurac, prekidac i kontrolna lampa zar ne? dali nekog zanima imt5170? ima jedan kod nas na prodaju.

od ovoga sam zaklucio
dok ne nadjem majstor ko bi prepravio od automatka u manuelna bojle i da ne razmislam o ovom traktoru
hvala na iscrpno izlagajne!
to dokazuje da ovaj forum nije gubejne vreme!
uvjek moze nesto da se nauci!

sinisa1979 je napisao(la):
Proko gde si bio pre 10 dana da napises to sto si napisao danas oko 2? na 280-tim stranicama su se vodili neki razgovori koji se nisu dovrsili ali nema veze.sto je bilo bilo je! inace i ja podrzavam manuelno ukljucivanje! mislim da ima vise prednosti nego mana. a zaboravljanje iskljucivanja to resava malo kabela,osigurac, prekidac i kontrolna lampa zar ne? dali nekog zanima imt5170? ima jedan kod nas na prodaju.
E jbg,tad nisam ni bio uclanjen na forum.Naravno da moze tako da se resi signalizacija za prednju vucu,uzmes prekidac sa rucne od Zastave 101 dovedes plus i minus zicu i to je to.Eto jos jedna prednost foruma,svako se ponesto seti. :D Sto se tice 5170 ako nesto cujem javicu. :cao:

Nazad
Vrh