IMT

bobo jeste u pravu si da je menjac u sh rastereceniji u odnosu na bh kada je menjac u originalu. ali zato su usporili 1 direktnu da bi dobili manju brzinu kretanja traktora u odnosu na original menjac i veci broj obrtaja zucanika sto automatski znaci rasterecenje menjaca. mada ni u jednoj ni u drugoj varijanti menjaca osim lezaja 6005 na ulaznom vratilu nista drugo ne crkava. bar ne kod nas valjda zato sto su sve 106-ice a ne 136-ice. i fakticki takav menjac,prepravljeni, i uopste traktor se krece istom brzinom ili bar pribliznom kao ti u 4sh stim da opterecenje ne ide preko planetarca pa i ne crkava nesto cesto.sto je i citava sustina price da se on sacuva.mada mi se svidja i vladino resenje. ja ne znam drugacije da ti objasnim. bobo iako te ne poznajem,postujem tebe i tvoje misljenje. isto tako ne znam dali se jos necim bavis osim poljoprivrede. a sto se tice kuzenja u mehaniku... veruj mi poprilicno se kuzim u nju jer to radim svaki ali bukvalno svaki dan u godini. i ne samo mehaniku radimo svasta i skoro nikad ne radimo neke normalne popravke nego uvek neke budzotine. a poljoprivredom se bavim samo kad caletu treba pomoc i to one najlakse stvari koje postoje. tako da o poljoprivredi sam slab sagovornik ali na mehaniku i neka idejna resenja ne dam!

Vladimir Milin je napisao(la):
1 brzom ide oko 11km/h a to je brzo zaoranje.Moj cale je probusijo kuciste menjasca i crevo koje vraca ulje iz hladnjaka za ulje postavijo tacno iznad planetarca tu je on imao problem sa mazanjem posto se to podmazivalo buckanje idolazilo do zaribavanja evo vec 6 godinu nemam taj problem.
Bio bih zahvalan za sliku ove prepravke.

Sta mislite je li moguce ugraditi u imt-539 neki davac nivoa goriva i izbaciti merace nivoa tipa grancice i ostala slicna sredstva

Kakav davac staviti i gde ga ubaciti
x7xvk.jpg

stiv1983 je napisao(la):
Znaci napraviti ovde rupu i ubaciti ga
1zouvr8.jpg
Pozdrav Stiv. :cao: Ako moze jedan mali savet s' moje strane. Nemoj da stavljas davac od Zastave 101,ja imam dva "Keca" i nikad ne znam koliko imam goriva,a i svi ostali koje znam se zale na te davace.Katastrofalno su loseg kvaliteta i uzasno osetljivi na kvalitet goriva (a svi znamo kakva je nafta kod nas). Bolje nadji od nekog drugog auta.

Kad smo kod 25t moj drug ga ima kaze da je uzasno tesko naci delove, a inace od kog bi jos auto osim "keca" mogao davac

u pitanju je traktor imt 577 ima problema sa gasom,dok stoji prima dobar gas,a kad treba prikolicu punu da povuce onda navlaci gas,tj tesko povlaci.jel zna neko sta moze biti?

Traktorist je napisao(la):
u pitanju je traktor imt 577 ima problema sa gasom,dok stoji prima dobar gas,a kad treba prikolicu punu da povuce onda navlaci gas,tj tesko povlaci.jel zna neko sta moze biti?

Moze da bude-zaprljan precistac vazduha, zaprljani filteri goriva, delimicno zapusena slavina za gorivo na ezervoaru, lose dizne i tako dalje

Od kog bi jos auto osim "keca" mogao davac goriva, inace ovo je 539 mog druga pa ga budzimo

Nazad
Vrh