IMT

Ja sam pre neki dan na 5136 stavijo nove gume prednje od belorusa sa ravnim mostom 360/70/24 sacu videti one su sire od orginalnih

zorancile je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
pogledajte ovoga IMT 595
4ztfdw.jpg

Jel to neki prototip, ili ručni rad?
Bubu je napisao(la):
To je fabrikant, slican modelu 590 tj. 592. Na njemu je Perkins 90 KS turbo i verovatno menjac kao na 577 ili 592 samo sto mu se prednji trap razlikuje od pomenutih. Nije lose pazariti taj traktor i nabaciti mu dobru kabinu! :D

Može li još koja informacija o ovom 595, pre svega, koja bi mu bila cena (oglas je davno istekao) i da li bi se na njega mogao nabaciti i neki utovarivač-prednji? :ppozdrav:

Motor Perkins T4.236, prednja vuca mi je nepoznata jer je fabrika ugradjivala i proizvode koji nisu njihovi u neke probne modele, zadnji most je kao na 577/580/590 (mokro kocenje, spoljni hidraulik) a za menjac nemam podatak.
Prednji utovarivac moze da se stavi onaj koji pase na 577 jer su im kolevke motora i rastojanje od zvona menjaca identicni.

Tacno druzee Milose ja i tata i deda ga ga teramo bez obzira na dajca i rusa in je glavni traktor u nasem domacinstvu!

Ma znam ja to dobro,dok je vađena repa sa 5106 kad tata tera sve je u redu daš traktor da vozi neko konjina on pokida poluosovinu,i to ne jednu :zli: pa ti sad vidi.To isti važi i za menjač.

ako mogu da se ubacim u diskusiju... kod nas u selu je bilo par 5100 i 5106 ustvari ima ih jos par komada i dosta dobro su se pokazale. s tim da se 1 bh usporila da bi moglo da se radi u toj a ne u 5 sh preko planetarnog,i onda je ostao problem diferencijal i poluosovine. i to ukoliko hajcis traktor,a ako se normalno vozi moze da potraje jedno duze vreme. mada zavisi i koliko radis kj kakva je zemlja... sve u svemu ja ih postujem. mnoga gazdinstva su podigli i ili jos uvek drze ti i neki drugi imt-ovi traktori. eee ali 5170... bicu kratak. nikako!

Brene su dobri traktori, ali cemu preradjivati mjenjac da mozes raditi u 1. brzini? Ne vidim u cemu je problem orati u 4. sporoj i na uvratinama samo kruzis, jer i ovako i onako je to dugacak traktor i za njim trobraznjak. jedan prolaz uvratinom vise-manje. orao sam s 5136 njivu od 16kj i to ide kao ludo, cak i kad se salta iz 4. spore u rikverc, to malo zna jesti zivce, ali kad je kolega koji se navikao na traktor sjeo, ma nema greske, samo kruzi po njivi i to ide super. 5136 i 577 bez prednje vuce su tu njivu za jedno popodne poorali kao od sale.

Najveci problem u bilo kojoj Breni je sofer kojem se ne da saltati iz 4. spore u rikverc, pa ljudi mahom oru u 1. direktnoj, sto je veeeeeliko preopterecenje za diferencijal, mjenjac i cjeli traktor opcenito. Bio je biser jedan ovdje koji je vikao, ak omoj 539 moze orati u 1. mora moc i Brena. Ne moram ni reci da je on na toj breni polomio mjenjac vise puta, samo radi svog silovanja i zivcanosti i oranja u 1. direktnoj. Taj mjenjac je dobro projektiran za tu snagu traktora samo treba znati s njim raditi, malo lakse ubacivati u brzinu, jer sta je JE rucka od metra nije isto kao i rucka od 30cm na 539. Na breni da naglije ubacis u prvu s mjesta, mislim da bi otkinuo zupcanik prve brzine...

Onda se prica da traktor ne valja ovo ono...

A s vecim traktorom IMT-ovim od 5136 se NIKADA nisam susreo u radu, ali da 5170 i 5210 ne valjaju, ne bih rekao. ista prica kao i s brenom. Materijel je takav kakav je i samo malo mozga i polako s njim.

1 brzom ide oko 11km/h a to je brzo zaoranje.Moj cale je probusijo kuciste menjasca i crevo koje vraca ulje iz hladnjaka za ulje postavijo tacno iznad planetarca tu je on imao problem sa mazanjem posto se to podmazivalo buckanje idolazilo do zaribavanja evo vec 6 godinu nemam taj problem.

Nazad
Vrh