Primer:
Imam jednog prijatelja sto pravi odredjene masine za preradu voca. On vija el.motore odredjenih karakteristika. U dogovoru smo ako natrcim na povoljno na to sto njemu treba da kupim ali obavezno ako ima sta da se radi da sredim (zamena lezajeva, navarivanje osovine rotora i struganje, menjanje centrifugalnog...) Kada smo pocinjali saradnju, muku sam mucio. Kupim djuture 5 motora. Svima losi lezajevi izmedju ostalog. Odem, kupim SNR original, kutija sa hologramom. Ugradim. Sve do jednog se greju. Kupim opet i opet ista prica. Odem kod jednog od gore pomenutih prodavaca lezajeva i trazim po oznaci. Tip me pita "a za cega ce ti?" I kazem mu. Ode u magacin i donese 25komada timken lezajeva. Rec po rec i kazem mu za moju muku. On mi ladno kaze - jnista cudno. Nisi prvi sa takvim problemima i kaze on prodaje snr za menjace i sklopove gde su lezajevi potopljeni u ulju a njegova preporuka je timken za elektromotore. Poslusam ga, dodjem kuci, ugradim ih i gle cuda - motori hladni kao spricer. Od tada samo kod njega kupujem i svaki put mu objasnim za cega mi trebaju i u kojim uslovima ce raditi. Tako isto i za semeringe u uvek dobijem ono sto mi treba, ne najskuplje uvek vec spram potreba. Da naglasim, i snr sto sam kupovao i timken su bili C3 posto su motori od 2800+ obrtaja. Logike nema ali sam se sAm uverio